Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Blog

Aktuális hírek, érdekességek gyerekekről, gyermeknevelésről, képességfejlesztésről, melyekről egy tudatos szülőnek érdemes olvasni.

Kézműves játékok a JátékfarmonAz alkotás nagyon nagy szerepet tölt be, minden gyermek életében. Gondoljunk csak bele mennyit rajzolnak, festenek, ragasztanak, formáznak vagy éppen hajtogatnak. Sokszor jönnek haza az óvodából vagy az iskolából egy-egy új műalkotással.  Természetesen otthon is létre hozhatnak valami, az intézményi művel mellé remekül beillenek majd.
A kézműves játékok már nagyon széles skálán mozognak, ezért most szeretnénk nektek párat mutatni, hogy az otthoni művészkedéshez is megjöjjön a kedv.

Fejtörő játékok között találod a szuper Polissimo játékotA fejtörő játékok nagyon jó hatással vannak a logikus gondolkodás fejlesztésére, de emellett nagyon szórakoztatóak és játékosak. Biztosítja az agyalós kikapcsolódást.  Jól szolgálnak még a gondolkodási műveletek, a kitartás és a türelem fejlesztésére.
 
Képesség fejlesztő játékok pszichológiai témában a JátékfarmonA játékokról már tudjuk, hogy nem csak szórakoztatni tudna, de nagyon képességet fejlesztenek a gyermekeinknél. Persze vannak kifejezetten csak képesség fejlesztő játékok és vannak olyanok, amelyek jó időtöltést is biztosítanak a fejlesztés mellett.  A képesség fejlesztő játékok nem csak a speciális nevelést igénylő gyermekek számára készültek, hanem minden gyermek részére, akik egyes képességek terén vannak kissé lemaradva, vagy éppen egy képességet jobban szeretnének számukra erősíteni. 
Fejlesztő játékok gyerekeknek a JátékfarmonBár ma már nagyon sok társasjáték és kártyajáték áll rendelkezésünkre, amik nem csak a szórakozást biztosítják, hanem a tanulásban is nagy segítségünkre lehetnek. A mai világban viszont már vannak olyan fejlesztő játékok gyerekeknek, amik speciálisan a fejlesztésre, tanulásra összpontosítanak, de közben maga a játék is megmarad.

Kockás játékok mindenkinek a JátékfarmonNagyon sok felé lehet ma már a társasjátékokat szedni, hiszen ma már a választék kategóriákban nagyon széles. Most egy talán teljesen új területre lépünk és pár kockás játékot mutatunk be nektek. Bár vannak, akik ismerik például a kocka pókert, mi ezen felül is szeretnénk nektek pár játékot bemutatni.

Csoportos játékok széles választékban a JátékfarmonA csoportos játékok lényege, hogy minél több embert hozzon és kovácsoljon össze. Játszhatunk akár egymás ellen, de együtt, egy csapatban is. A lényeg maga az élmény és a megfelelő időtöltés, aminek köszönhetően a hangulat kiváló az emlék pedig örök marad.
Mutatunk nektek néhány szuper csoportos játékot és bízunk benne, hogy megjön a játék kedvetek! Hívjátok meg a barátokat, a rokonokat, a nagyit, a nagyapát és mindenkit, aki kapható egy szuper játék délutánra.

Baba játékok minden mennyiségben a JátékfarminMár egészen pár hónapos kortól kaphatóak különféle baba játékok. A szülők csak kapkodják a fejüket és sokszor nem tudják, hogy jó döntést hoznak e egy-egy játék megvásárlásával. Nem csoda, hiszen a piac telített és nehéz döntést hozni az ügyben, hogy megfelelő játékot válasszunk csemeténknek.

Mászkálós játékok a JátékfarmonA  gyerekeknek hihetetlen nagy  mozgás igényük van. Fáradhatatlanul szaladnak, kúsznak, másznak. Folyamatosan úton vannak, hogy felfedezzék maguk körül a világot. Nekünk szülőknek pedig az a dolgunk, hogy lépést tartsunk gyermekeinkkel. Sokak fejében megfordul, hogy vajon milyen mászkálós játék lehetne még az ideális, ami mozgásra ösztönöz, fejleszt és közben a gyermekünk élvezi a játék adta kellemes időtöltést. 

 

Ügyességi játékok, amelyek igazalmasak és szórakoztatóak a JátékfarmonJó a kézügyességed? Nem remeg a kezed? Szeretsz nyerni? Ki ne szeretné a kihívásokat akár felnőtt fejjel is? Az ügyességi játékok képesek egy kis adrenalint, izgalmat adni, miközben ez hozza meg az igazi szórakozás lehetőségét. A gyerekek nagy kedvence, hiszen minden a gyorsaságon, a figyelmen és a szívből jövő jó kedven múlik.  De nem csak a gyerekeknek lehet ez kiváló időtöltési lehetőség, hanem a felnőtteknek is. Nem szabad elfelejtkeznünk arról, hogy a társasjátékok, lehetnek bármilyen kategóriában, a felnőtteknek is szólnak.
 

Kreatív játékok lányoknak mindenféle formában a JátékfarmonNagyon sok kislány szeret kézműves dolgokat készíteni. Szeretik a kézműves, kreatív játékokat, amiknek a lényege az időtöltés, a szórakozás és nem utolsó sorban az alkotás. Hiszen minden kreatív játék végén valami igazán szép, szívből jövő  alkotás kerekedik. Az ilyen kreatív játékok azok, amik kiemelhetik kislányunk tehetségét akár rajzolásban, varrásban vagy más egyéb olyan kézműves tevékenyégben, amire érdemes majd később nagyobb hangsúlyt fektetni. 

Relativity pszichológiai társasjáték a JátékfarmonEgyre több pszichológiai témájú játék jelenik meg a piacon és egyre nagyobb rá a kereslet. A társadalom kezd megérni arra, hogy szeressen és merjen vele játszani. Nem csak a gyerekek, hanem a felnőtteknek is ajánlott ezeket a játékokat kipróbálni! 

Pórbálj ki te is szuper logikai játékokat a Játékfarm jóvoltábólRégebben a társasjátékok és a játékok főleg a szórakoztatásról, a gyerekek önfeledt időtöltéséről szólt. A mai korban pedig már nagyon népszerűek és keresettek a logikai játékok, amelyek segíthetik a gondolkodási műveletek, a megoldó képesség, a kitartás fejlesztését. Vannak egy személyes és több személyes logikai játékok, illetve kifejezetten a klasszikus rubik kockák és ördöglakatok. Természetesen minden korosztály megtalálja a neki valót.
 
Finommotorika fejlesztő játékok a Játékfarm segítségévelNem mindenkinek van szuper kézügyessége, de a finommotorika fejlesztése nem csak azért fontos és szükséges, hogy gyermekünk tökéletes origami állatkákat hajtogasson, hanem hogy az iskolában megfelelő ceruzafogás mellett sajátítsa el az írást.
 
Kesjár Szilvia

Kirándul a családTársasozni nem csak otthon lehet, hanem nyaraláskor, utazás alatt, a nagymamához menet, osztálykiránduláson, vonaton, buszon, vagy az autó hátsó ülésén. Ilyen helyekre mégsem viheted magaddal a Rizikót millió kis katonájával, vagy a Ticket to Ride-ot a rengeteg színes vonatjával, hiszen nem csak nagy helyet foglalna a csomagban, de nem is tudod elővenni szűk helyeken! 

Titi tengerparti nyaralásÉghajlatom a csodás hegyvidéki tájaimon kontintetális, a lenti tengerparti szakaszon pedig mediterrán. Úgy gondolom, hogy ez csodás előnyöm, hiszen egyszerre lehet részed általam a hegyvidéki kirándulások érzésében és a tengerparti Riviéra nyújtotta fantasztikus élményben.
A hegyvidéki tájaim elképesztő látványban részesítenek, a tengerparti látvány pedig teljesen magával ragad majd téged.

Elveszett gyerekNem tartozik a szülők kedvenc témái közé, de óhatatlanul előfordul még a legfigyelmesebbekkel is, hogy valahol elveszítjük a gyermekünket. Mivel emberek vagyunk, előfordul, hogy hibázunk, és kíváncsi gyermekünk elkóborol vagy utánaszalad valaminek, miközben mi a tejet vesszük le a felső polcról vagy felszedjük a leejtett szatyor tartalmát.

A legbiztosabb az ilyen esetekre felkészülni – mert akkor is előfordulhat a baleset, ha más vigyáz rá! Tanítsuk meg gyermekünknek, mit csináljon, ha elveszne! Íme, az öt legfontosabb dolog, amit nem árt, ha megjegyez az ilyen esetekre!

ÚszásFelkeresni az uszodát, átöltözni, lezuhanyozni, utána pedig felöltözni, hajat szárítani – sok mindenkinek ez a hosszú mellékfolyamat okoz nehézséget az úszás gyakorlásakor. Ha nincs a közelben nyílt víz, az uszodai belépők pedig borsosak, úgy érezhetjük, nem éri meg ezt a sportot választani. Időben hosszabb, mint felvenni a futócipőt, és több előkészülettel jár, mint focizni a hátsó kertben.

De mégis megéri bérletet váltani! És hogy miért, azt most eláruljuk Neked!

Kíváncsi vagy, miért az egyik legjobb sport az úszás, ha karban szeretnéd tartani a tested – és az elméd? Miért hasznos, ha gyermekünkkel megszerettetjük a víz közelségét? Milyen szerepe van az úszásnak a gyermekek fejlődésében? És miért kellene felnőtt korban is sűrűn látogatni az uszodát? Olvass tovább a válaszokért!

SárkányeregetésA sárkányeregetés közkedvelt játék a gyerekek – és nem kizárt, hogy a felnőttek körében is! A szélben szálló, szemet gyönyörködtető sárkányok egyszerű, mégis ellenállhatatlan szórakozást nyújtanak. Mit élvezünk benne mégis annyira? Hogy uralmunk van felette? Hogy mi „tartjuk” az égen? Hogy ellenáll a gravitációnak? A sárkányeregetés fizikája az izgalmas? Vagy ebben éljük ki a repülés, a szabadság iránti vágyunkat? Sok fejtörés ellenére nem jöttünk rá, abban mégis biztosak vagyunk: sárkányt eregetni az egyik legklasszabb dolog a világon!

Színes lufik gyereknaponMájus utolsó vasárnapja különösen fontos a gyerekek számára, hisz köztudott, hogy Magyarországon aznap ünnepeljük a gyereknapot. De mit is ünneplünk? Miért ünnepeljük? Hogyan fejlődött a gyereknap, vagy egyáltalán honnan indult a kezdeményezés? Mi a jó program gyereknapon? Elmenjünk, vagy otthon maradjunk? Szokás-e ajándékozni? Ha igen, milyen a jó ajándék gyereknapra? És egyáltalán, mire számíthatunk gyereknapon 2019-ben?
Napjainkban maga a beszéd, a beszélgetés és úgy maga a kommunikáció nagyon visszaesett.  Mit értek ez alatt? A kommunikációink a környezetünkkel nagyon nagy százalékban korlátozódik csak egy kis chat ablakra és kikoptak a személyes beszélgetések és találkozások. A beszéd nagyon fontos, a beszélgetés pedig főleg. A nyílt és őszinte kommunikáció nem egy parányi ablak emojikon figurákkal tűzdelve jön létre.
Érezlmeinket meg kell tanulni kezdeni! Ebben segít gyermekünknek a JátékfarmMinden szülő azt szeretné, ha a gyermeke megfelelő önbizalommal rendelkezne és megfelelő lenne az önértékelése is. Az érzelmi, akarati élet első sorban a családból indul ki, tehát ennek a tanulási folyamatnak az otthon a színtere.
 

A Dobble játék

Dobble játékA Dobble játék angol/amerikai megfelelője a Spot it!, ami azt jelenti, hogy Vedd észre!, Szúrd ki!. A Dobble fantázianév nem kapcsolódik szorosan sem ehhez az elnevezéshez, sem pedig magához a játékhoz, mégis különleges hangzása miatt könnyen beleivódott a köztudatba. De mitől lett ilyen közismert? Hogyan lett hazánkban az egyik legnépszerűbb játék rövid időn belül? Hogyan lehet egyszerre gyerekek és felnőttek kedvence? Miben rejlik a sikerének a titka?

A beszéd fejlesztése fontos már egészen pici korban! Segít a JátékfarmKorábbi cikkünkben a felfedezésről írtunk sok hasznos információt és játékot. Most szeretnénk a beszéd fejlődésről beszélgetni veletek. A beszéd ugyanis nagyon fontos, hiszen ez az egyik eszközünk arra, hogy kifejezzük magunkat a környezetünk felé. A beszédben fontos, hogy tisztán, érthetően beszéljünk, és választékos szókinccsel rendelkezzünk.
Most pedig nézzük is meg, hogy mik azok az eszközök, amik már kis korban is a segítségünkre lehet a beszédfejlesztés során. 
A csodálatos természet úgy alkotta meg a nőket, az édesanyákat, hogy kaptak egy ajándékot. Sokan női ösztönnek hívják, van, aki hatodik érzéknek, de bárhogy nevezzük az biztos, hogy minden édesanyát végigkíséri élete során.

A babavárás időszakában elsősorban önmagunkra és kisbabánkra kell vigyázni, hiszen magzatunk teljes kiszolgáltatottságban van szívünk alatt. Olyan érzelmeken megy keresztül, amin mi! Ha nincs egyben testünk, lelkünk, nem vagyunk kiegyensúlyozottak, magzatunk sem lesz az. Tehát legyünk fantasztikus kismamák!

Felfedezés és környezet megismerés a Brainbox játékaival a JátékfarmonKorábban már írtunk arról, hogy egy cikksorozatba vágunk bele, amelyek körbe járják a fejlesztő játékokat, hogy a tömegcikkeken kívül milyen valódi fejlesztő hatással bíró játékokat tudunk ajánlani.
Cikksorozatunk a felfedezéssel foglalkozik, amely a környezet megismerésének fejlődését mutatja meg játékokon keresztül. 
Nálunk is tavaszi megújulás van. Folyamatosan törjük a fejünket, hogy mivel színesíthetnénk a Játékfarmot, hogy még változatosabb legyen. Most ebben a bejegyzésben a pagony játékai mutatkoznak, amik biztos, hogy belopják magukat az óvodások és kisiskolások szívébe.  Számunkra is nagyon kedvesek ezek a játékok, mert olyan értékeket képviselnek, amiket mi is vallunk.
Nagyon sokan tértek be ugyanis hozzánk, olyan kéréssel, hogy valami újdonságot kerestek óvodás vagy kisiskolás korú gyermekeitek számára. Előfordul – mert kivel nem-, hogy belefutunk olyan ajánlásokba, hogy azt mondjátok, ezt ismeritek és meg is van otthon. Biztos vannak sokan közületek, akik szintén ismerik ezeket a játékokat, de van, akiknek a következő játékok valóban újnak számítanak. 
Hallgatom a rádiót. Ismerős a téma. Gyerekek zaklatták és bántották társukat mindennap. Pár szót és mondat foszlányt kap el a fülem, mert próbálok inkább a munkára koncentrálni. Akaratlanul is a kulcs mondatokat kapom el.
Zakatol az agyam. Emlékképek ugranak be. Szagok, érzések. Már annyira nem fáj, de mivel tanultam pszichológiát tudom, hogyan épült fel a felnőtt létem. Mennyire is befolyásolták mostani személyiségemet az egykor zaklatással teli napok.
Szeretnénk előre leszögezni, hogy a következő bejegyzés sorozatunk minden ítélkezés nélkül születik. Pedagógia szempontból vizsgáltunk meg pár játékot és teszünk javaslatot más játékokra.
A következő napokban megjelenő bejegyzések és sorok csupán segítő szándékúak. Következzen hát a bevezető posztunk!
Régen nagy versenyszellemek ébredtek fel családon belül, ha kiejtettük azt a szót, hogy társasjáték. Ma már pedig egyre nagyobb teret hódítanak azok a társasjátékok, amelyek a csapatban való dolgozást erősítik
Minden szülőben aggodalmasan sejlik fel a kérdés, hogy vajon mikor lenne célszerű telefont adni gyermekük kezébe. Vagy éppen jól döntöttek e, amikor karácsonyra megvették a tábla gépet illetve a laptopot.
Mindenki mást vall, mert egyikünk gyermekének sem egyforma a személyisége és ezekhez az eszközökhöz való hozzáállása.
Nagyszüleink és szüleink nagyon sok időt töltöttek annak idején kint a szabadban. Kevés volt az a játék idő, amit bent, a négy fal között töltöttek. Minden évszakban kint játszottak.
Ma már a gyerekek nagyon kevés időt töltenek a szabad levegőn és inkább a számítógép, televízió vagy más egyéb elektronikai tárgy társaságában töltenek.
Utazás gyermekkel! Játszatok együtt!Lassan eljön a nagy nap! A gyerekek már jelölik a naptárban, hogy hány nap van a családi nyaralásig. Hosszú lesz az út. 2 órás. Felnőttként is embert próbáló néha, nemhogy kisgyermekkel… Valamivel  el kell foglaljuk őket! 
Nem mindig jön össze a nagy társaság egy fergeteges társasjáték partihoz. Nem kell ilyenkor teljesen elcsüggedni. Számos társasjáték vagy éppen kártyajáték áll rendelkezésetekre, hogy ketten is igazán jól érezzétek magatokat. Jöhetnek a válogatások?
Menekülő szoba játékok otthon

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek a menekülő szobák, más néven szabadulós vagy kijutós játékok. A menekülő 

szobák főként csapatépítésre, együttműködés fejlesztésére, közös kalandra és derűs szórakozásra adnak lehetőséget. A játék során minden esetben különböző feladatok és feladványok megoldásával haladhattok lépésről lépésre, majd menekülhettek ki a szobából/helyiségből.

Csapatépítés, kalandok, izgalmak, kreatív problémamegoldás, önfeledt szórakozás – ezt az élményt hozza el otthonodba mindegyik menekülő szoba társasjáték!

Nem minden csendes gyerek önbizalom hiányos és nem minden hangos gyermek magabiztos. Az egészséges felnőtt létben való magabiztosság a gyermekkorban gyökerezik és első sorban a családon múlik, hogy ki mekkora önbizalommal és önértékeléssel rendelkezik.
A kamaszkori táplálkozási zavarok nagyon sok kamasznál előfordulnak. Sok minden befolyásolja az anorexia és a bulimia felbukkanását, amik átvehetik az irányítást gyermekünk élete felett. Az áhított cél, ami először egészségesnek indul, végül katasztrófába torkolhat.
Látom rajtad, hogy aggódsz. Reggelente más a mosolyod. Félsz az oviba menni, pedig én szeretek odajárni. Minden reggel látom, hogy máshol jársz, nagyon messze vagy.
Este apával beszélgettek. Néha vitatkoztok, mert nem értettek egyet. Furcsa szavakról beszéltek, amit én nem értek. Rólam van szó, de mégsem értem. Autizmus, antiszociális. Nem tudom mit jelentenek, de ti féltek tőle.
 
Bihari Szilvia
Nem tudom, hol kezdhetném a soraimat. Ja, igen! A gyerekeim engem is belerángattak ebbe az instázásba, hát mit ne mondjak, azóta az önértékelésem elég nagy mélyrepülésbe kezdett. El kezdtem követni embereket, celebeket és szép képekkel rendelkező nőket, akikről azt hittem nem valódik, hogy csak csupán ilyen kirakat képek, amik jól néznek ki. Hát anyukáim, ezek élnek és virulnak és az, amiről képeket készítenek a saját otthonuk!
Már csak két nap és mi is belevágunk a nagy albérlet vadászatba. Kettőnknek sem lesz egyszerű, ezt nagyon jól tudom, de akik gyermekkel szeretnének tetőt a fejük fölé, azoknak pedig már szinte lehetetlen albérletet találni Magyarországon.