Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

Beszédfejlesztő játékok

A beszéd fejlődésének fontossága

A beszéd optimális fejlődése nagyon fontos gyermekünk életében, hiszen a beszéd az elsődleges kommunikációs csatornánk. Ha a beszédének fejlődése későn kezdődik el, vagy egy elért szinten megreked, esetleg visszaesik egy alacsonyabb szintre, akkor bizony érdemes az okokat kideríteni.

Legjobb beszédfejlesztő játékok

Beszédfejlesztés, de hogyan?

Ha kicsit belegondolunk, rájövünk, hogy nem is nagy ördöngösség. Hiszen a gyermek elsődleges közege a család. Születésétől fogva a szüleit, esetleg tesóját hallja maga körül. Hallja a szavakat, a hangsúlyt, a hangerőt. Ebben az elsődleges közegben óhatatlanul azokat a szavakat tanulja meg, amiiket a család is használ. A fejlődés előre haladtával előkerülnek a mesekönyvek, hocogtatók, mondókák, tenyérsimogatók. Optimális esetben a fejlődés zavartalan. Természetesen minden gyermek más és más, ezért ne várjuk el, hogy a mi gyermekünk olyan ütemben fejlődjön, mint a másik. Sose hasonlítgassuk a gyermekünket más gyermekével. A blogunkban is olvashatsz erről.

Mikor forduljunk szakemberhez?

Szülőként a leghalványabb gyanú, furcsaság, megrekedés esetén nyugodtan forduljunk szakemberhez. Figyelmeztető[ jel lehet  szopási nyelési nehézség, monoton szegényes gagyogás, szókincse nem fejlődik hosszú időn keresztül.

Milyen beszédfejlesztő játékok vannak óvodásoknak, kétévesek?

Beszédfejlesztő játékok, óvodásoknak, kétéveseknek.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Címkék