Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

A nyár slágere: Készíts SÁRKÁNYT otthon!

SárkányeregetésA sárkányeregetés közkedvelt játék a gyerekek – és nem kizárt, hogy a felnőttek körében is! A szélben szálló, szemet gyönyörködtető sárkányok egyszerű, mégis ellenállhatatlan szórakozást nyújtanak. Mit élvezünk benne mégis annyira? Hogy uralmunk van felette? Hogy mi „tartjuk” az égen? Hogy ellenáll a gravitációnak? A sárkányeregetés fizikája az izgalmas? Vagy ebben éljük ki a repülés, a szabadság iránti vágyunkat? Sok fejtörés ellenére nem jöttünk rá, abban mégis biztosak vagyunk: sárkányt eregetni az egyik legklasszabb dolog a világon!

Egy kis sárkánytörténelem

Egyes források szerint már időszámításunk előtt, Kínában megjelent a mai sárkány őse, innen terjedt el egész Ázsiában. Európába térésének körülményeit azonban homály fedi. Egyesek szerint kereskedők hozták be keletről, míg mások szerint már a római korban használatos volt ezen a kontinensen is. 1700 körül Franciaországban olyan rendeletet hoztak, amely megtiltotta a sárkányeregetést a parkokban, mert gyakran összekaptak a rivális sárkányeresztők.

Azt gondoltad volna, hogy számos tudományos kísérlethez használták ezt a „játékszert”?

  • Két kutató sárkányokkal emeltek hőmérőket a magasba, hogy bizonyítsák és mérjék a hőmérséklet változását különböző magasságokban.
  • Az aerodinamika alapjainak lefektetéséhez és a kutatásokhoz is sárkányokat használtak.
  • 1887-ben sárkány segítségével készültek az első légifelvételek egy angol meteorológus által.
  • A Wright-fivérek az első sikeres repülésüknél használt irányító szerkezetet a négyzsinóros sárkány kísérleteire alapozták.

Készíts Te is sárkányt otthon!

Papírsárkány

Sokak számára vonzónak tűnhet az otthoni do-it-yourself változat, azaz olcsón készíteni egy repülésre alkalmas deltoidot. A megfelelő, könnyedén szálló sárkány elkészítése sok mindenen múlhat, hisz ha túl könnyű lesz, nem tartja szépen a szél, ha pedig túl nehéz, nem röppen fel.

Gyermekkoromban a testvérem sokat kísérletezett, sok sárkányt épített, melyeknek csak a fele repült magasra gond nélkül. Ezért arra kérjük a kedves Olvasót, hogy amennyiben maga készíti a sárkányát, ne legyen elkeseredve, ha elsőre nem tökéletes az eredmény.

A LINKre kattintva találtok egy igazán meggyőző „sárkányreceptet”, melyhez csak szemeteszsák, drótvállfa, harapófogó, cérna, olló, damil és néhány dekorációs elem szükséges. Az elkészítést képekben is követhetjük a szöveg mellett, így kevésbé valószínű a félreértelmezés is!

Egy másik LINKre kattintva találtok még egy verziót, amiben nád pálcára, ragasztóra és ragasztószalagra is szükségetek lesz. Próbáljátok ki ezt is, ha az előző nem úgy sikerült, ahogy szerettétek volna!

Ha nem szeretnétek bajlódni, vagy elegetek lett a kísérletezésből, igazán jó áron találtok sárkányokat webáruházunkban is. Válogassatok kedvetekre az önmagában mintás Yetis, baglyos, pandás, madaras és szuperhős rókás sárkányok közül! 

Engedjetek a sárkányeregetés örömének, és töltsétek kellemesen a szeles napokat is! 

 

Van egy Facebook közösségünk, ahol szeretettel várunk: A Játékfarm Facebook oldalán mindig történik valami. Ha csatlakozol hozzánk, elsők között értesülhetsz az akcióinkról, az újdonságainkról, olvashatsz érdekes híreket, de akár beszélgethetsz is hozzád hasonló érdeklődésű emberekkel. Örülnénk neked, szeretettel várunk. https://www.facebook.com/jatekfarm.hu/?fref=ts

 

Üdvözlettel, 
Ági

www.jatekfarm.hu
Gyermekálmok boltja

Tartalomhoz tartozó címkék: blog