Barion Pixel
Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Társasjátékok kamaszoknak

Milyen társasjátékot vegyek kamaszoknak

A mai világban rengeteg lehetőségünk van nekünk, fiataloknak a kikapcsolódásra, szórakozásra. A városokban különböző szórakozóhelyek, mozi, akár bowlingpálya áll rendelkezésünkre, de ezek mellett számomra a társasjátékok a legszórakoztatóbbak. Olyan összetett élményt nyújtanak a játékosoknak, amelyet kevés más tevékenység adhat.

Közösségformáló erő

A társasjátékok közösségformáló ereje minden generációban kimutatható, hiszen összehozza a családot, a barátokat. Az én baráti körömben is sokan rajongói egy-egy játéknak, a legizgalmasabbak talán azok, amikor közösen, csapatként vágunk bele egy új kalandba felfedezve a legújabb társasjátékokat. Nem is csoda hát, hogy a jól ismert Ki nevet a végén? típusú játékok helyét mára átvették azok a társasjátékok, amelyeket kifejezetten nekünk kamaszoknak, fiatal felnőtteknek ajánlanak. Ezek főként stratégiai játékok, amelyek új szintre emelik a szórakozást.

Miért éppen stratégiai társasjáték?

A stratégiai társasjátékokban az a legjobb, hogy ösztönösen, ugyanakkor megfontolva kell meghoznod a megfelelő döntést, hogy a játék végén felállhass a dobogóra. A hosszas gondolkodás eltarthat egy ideig, megeshet, hogy a többiek már türelmetlenek, de nincs annál jobb érzés, amikor beválik a taktikád! Egyes társasok új kihívások elé is állíthatnak, ezek mind-mind hozzátesznek az élményhez és úgy gondolom, hogy a személyiségünk fejlődéséhez is. Kifejezetten szeretem ezeket a játékokat, egyre többet ismerek meg és annak ellenére, hogy a szabályok elmagyarázása mindig eltart egy jó darabig, mindig nagyszerűen szórakozunk. A kedvenceim is mindig izgalmas pillanatokat tartogatnak, amelyeket bátran kipróbálhattok, nem fogtok csalódni!

Az első számú kedvencek 

Az egyik nagy kedvencem az A Mars Terraformálása elnevezésű társasjáték, amely méltán népszerű az emberek körében, hiszen az űr titkai sokunk által kedvelt téma és ebben a játékban lehetőségünk nyílik, hogy élhetővé tegyük a Marsot! A játék során koronként haladva egyre nagyobb területeket népesíthetünk be, miközben a hőmérséklet és az oxigénszint is egyre emelkedik. Az idő közben telik, de te nem fogod érzékelni, csak azon jár majd az eszed, hogy legyél a legsikeresebb! A játék nagyszerűen kivitelezett és rendkívül összetett, így első látásra sok embert elijeszthet, de ha egyszer kipróbálod, garantáltan tetszeni fog!
 
A 7 Csoda társasjátékot is jó szívvel ajánlom minden baráti társaságnak, hiszen a múltban kalandozva építhetjük meg az ókori világ hét csodájának egyikét! Mindegyik csodának különböző bónuszai vannak, amelyeket egy-egy szint megépítésével hamar bezsebelhetsz. A játék izgalma azonban abban rejlik, hogy az akciókártyák kézről kézre járnak, így nem tudhatod, hogy mikből választhatsz majd. Ez a társasjáték szintén összetett mechanizmuson alapul, kereskedhetsz, építkezhetsz, ráadásul a harcias kedvű játékosok koronként csatákat is vívhatnak egymással! A stratégiai érzékedre nagy szükség lesz, ha nyerni akarsz! Mindkét játékhoz számos kiegészítő tartozik, amelyek még élvezetesebbé teszik a játékot.
 

Szívesen kipróbálnánk:

 • Dice Forge, amiben a különleges dobókockát te magad kreálhatod és ezáltal irányíthatod a szerencsédet.
 • Trónok Harca, ahol is a nagy házakkal szövetkezve kell megszerezni a V astrón irányítását.
 • A Tiltott Sivatag egy kooperatív játék, ahol együtt kell megtalálni az ősi város alatt lapuló roncsot, hogy kijussunk a forró sivatagból.
Összességében a stratégiai társasok azért nagyszerű játékok, mert gondolkodásra késztetnek. Ezek a legjobb társasjátékok kamaszoknak, mert az iskolai közegből kiszakadva kell önálló döntéseket hozniuk, amelyek mind-mind hozzájárulnak személyiségük formálódásához és a való életben szükséges gondolkodásmód kialakításához.
 
 • társasjáték kamaszoknak
 • játékok kamaszoknak
 • játék kamaszoknak
 • kamaszoknak játék
 • társasjátékok kamaszoknak
 • kamasz játékok
 • tarsasjatek kamaszoknak
 • társasjátékok fiataloknak
 • kamasz társasjáték
 • ajándék ötletek kamaszoknak

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog