Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

Szabaduló szoba kooperatív társasjáték

Szabaduló szobák teljes élvezete otthon

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek a szabadulószobák, máv néven kijutós játékok, amik főként csapatépítésre, 

társaságok összekovácsolására, illetve önfeledt szórakozásra szolgálnak. A játék rendre úgy kezdődik, hogy becsukják a játékosok mögött az ajtót, elindítják az órát, és indulhat az egy-másfél órányi izgalom, fejtörés, tanácskozás, ötletelés, mely jóesetben kiszabadulással zárul.

Ezt az élményt hozza el az otthonodba a szabadulószoba társasjáték

A szabadulószoba társasjátékban a játékosok egy közös cél (a kijutás, kiszabadulás) elérése érdekében különböző képességeket és készségeket igénylő feladatokat oldanak meg megadott időn belül. A Ismerd meg a szabaduló szobák rejtélyét otthonodban!!folyamat általában láncszerűen halad, egyik feladat megoldása után nyitható a következő boríték, melyben a következő feladat lapul. Az idő a „leggonoszabb” tényezője a játéknak, hiszen ez fokozza a feszültséget, ezáltal sarkallva gyorsaságra a játékosokat.

A szabadulószoba társasjáték fejleszti a kooperációs készséget, hiszen egyedül rendszerint nem végezhető el egy pálya az idő szűke miatt. Fejleszti továbbá a kreativitást, a problémamegoldó képességet és a logikát, hiszen ezek nélkül nem jönnénk rá a megoldásra. A szabadulószoba társasjáték továbbá eddzi a kommunikációs készséget, ami meglehetősen torzulhat feszült szituációkban (mint például az idő szűke), valamint erősíti a csapatszellemet, hiszen ha győz a csapat, együtt győz! Nem véletlen kedvelt csapatépítő tevékenységek munkatársak számára a kooperációs játékok.

 

És hogy miért jobb a szabadulós társasjáték, mint az épített szabadulószoba?

  • Újra és újra átélheted!

A szabadulószoba egyszeri, azonnali élményt biztosít, ami az idő lejártával véget ér. Azonban ha hazaviszed a dobozba zárt játékélményt, akármikor előveheted, és más társaságokkal is végigjátszhatod. Kölcsönadhatod ismerőseidnek, vagy 3-4 évente az újdonság varázsának érzésével akár Te is újrajátszhatod!

  • Kényelmes és komfortos!

Míg a szabadulószobák általában tükrözik a játék körülményeit, nem ritkán egy hideg pincehelységbe kalauzolnak. Ugyan a szabadulószobában a díszlet sokkal élethűbben igazodik a játék stílusához, az otthon kényelmét és biztonságát nem szárnyalja túl. A családi asztalt körbe ülve harcolni a kijutásért sokkal kellemesebb élmény, mint egy idegen helyszínen.

  • Nem kell foglalni!

Mai világunkban nem ritkán fordul elő, hogy akaratunk ellenére elkésünk a megbeszélt találkozókról, időpontokról. Olyan sok körülménynek vagyunk kiszolgáltatva napi szinten, hogy könnyedén eshetünk áldozatául az időpontoknak. Míg a moziban beülhetünk az elkezdődött filmre, úgy a szabadulószobánál lemaradunk az instrukciókrók, s késői érkezésünkkel a játékostársainkat hátráltathatjuk. Otthon viszont nyugodtan bevárhatjuk az utolsó játékost is, hiszen nem vagyunk időhöz kötve.

  • Olcsóbb!

Nem utolsó szempont, hogy két, szinte azonos élmény közül melyikre mennyit fizetünk ki. Ha egy főre vetítjük a szabadulószoba és a szabadulószoba társasjáték árát, lényeges különbséget tapasztalunk. Nem utolsó sorban, a szabadulószoba társasjáték továbbadható vagy cserélgethető a családban vagy a baráti körben, még több fő szórakozását biztosítva. Ha Te is szabadulószoba függő vagy, bizonyára Neked is jobban megéri ezt a tevékenységet jutányosabb áron űzni!

 

Próbáld ki Te is a nagy sikernek örvendő szabadulószoba társasjátékok valamelyikét (vagy mindegyikét), és éld át Te is az izgalmakat a saját otthonodban a családod vagy barátaid társaságában!

Hamarosan újabb menekülő szoba játékok a Thinkfuntól!