Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

Öt fontos dolog, amit tudnia kell a gyermekednek!

Elveszett gyerekNem tartozik a szülők kedvenc témái közé, de óhatatlanul előfordul még a legfigyelmesebbekkel is, hogy valahol elveszítjük a gyermekünket. Mivel emberek vagyunk, előfordul, hogy hibázunk, és kíváncsi gyermekünk elkóborol vagy utánaszalad valaminek, miközben mi a tejet vesszük le a felső polcról vagy felszedjük a leejtett szatyor tartalmát.

A legbiztosabb az ilyen esetekre felkészülni – mert akkor is előfordulhat a baleset, ha más vigyáz rá! Tanítsuk meg gyermekünknek, mit csináljon, ha elveszne! Íme, az öt legfontosabb dolog, amit nem árt, ha megjegyez az ilyen esetekre!

1.Tanítsd meg neki a szülei nevét és telefonszámát!

A legtöbb 3 évesnél fiatalabb gyermek nem tudja a szülei nevét, mivel rendszerint „apa”-ként és „anya”-ként szólítják őket. De ha gyermekünk elveszett, és próbál segítséget kérni, bizony hasznos a szülők nevének ismerete. Tanítsd meg Neki a teljes neved, és legalább az egyik szülő telefonszámát játékos formában, mondókába foglalva. Úgy jegyzi meg a leggyorsabban, ha valamilyen versikét kreáltok belőle, és sokszor elismételteted vele!

2.Maradjon közel a felnőtthöz, aki mellett biztonságban érzi magát!

A legfontosabb szabály, amit mindenképp taníts meg gyermekednek: ha ő lát téged, te is látod őt! De annál messzebbre ne menjen (még a szabadban, játék közben sem), mert könnyen eltévedhet!

3.Ha elveszett, álljon meg, ahol van és kiabáljon hangosan!

Általában nem engedik meg a gyerekeknek, hogy bármikor hangosan kiabáljanak, ezért ezt fontos gyakorolni. Értesd meg gyermekeddel, vész esetén az a fontos, hogy minél hangosabban kiabáljon, hogy meghalljátok a hangját! Próbálgassátok együtt, milyen hangosan kellene kiabálni a bajban, hogy megtaláljátok őt!

Elveszett gyermek kiabál

4.Keressen egy anyukát gyerekekkel és kérjen segítséget tőle!

Nyilván kevés az, ha a gyermek tudja a szülei nevét és telefonszámát, segítséget is kell kérni, hogy megtalálja őket. Nagyobb eséllyel lát anyukád a gyerekeivel, mint apukát, és a statisztikák szerint ez biztonságosabb is. Mondjuk el neki, hogy a többi gyerekkel levő anyuka ugyanolyan, mint mi vagyunk, és biztosan segít neki megtalálni minket!

5.Tudasd vele, hogy biztosan meg fogod találni!

Gyermekednek tudnia kell, hogy nem szabad elrejtőznie, ha nem találja meg a szülőket és félni kezd. Sőt, elfutnia, elhagynia a helyet sem szabad! Tanítsuk meg a gyermekünknek, hogy ilyen esetben vegyen egy nagy levegőt, és gondolja végig az előzőekben leírt teendőket. Egy biztosan az eszébe jut majd! A tapasztalat mindemellett azt mutatja, ha sokszor tudatosítjuk gyermekünkben ezeket a pontokat, valamint biztosítjuk arról, hogy sosem tud annyira eltűnni, hogy ne találjuk meg egymást, az segít az ilyen helyzetekben.

Még egy fontos dolog!

Egy ilyen balszerencsés véletlen következtében nem szabad kiabálni a gyermekkel, vagy büntetni őt. Az „elveszés” már elég nagy trauma volt neki, nem szabad ezt tovább súlyosbítani! A jó hír pedig az, hogy ritkán tűnik el kétszer ugyanaz a gyermek, főleg, ha ismeri a fenti ötpontos szabályt!

Az öt fontos dolog eredeti lelőhelye: ITT található. Te mivel egészítenéd ki a listát? 

 

Van egy Facebook közösségünk, ahol szeretettel várunk: A Játékfarm Facebook oldalán mindig történik valami. Ha csatlakozol hozzánk, elsők között értesülhetsz az akcióinkról, az újdonságainkról, olvashatsz érdekes híreket, de akár beszélgethetsz is hozzád hasonló érdeklődésű emberekkel. Örülnénk neked, szeretettel várunk. https://www.facebook.com/jatekfarm.hu/?fref=ts

 

Üdvözlettel, 
Ági

www.jatekfarm.hu
Gyermekálmok boltja

Tartalomhoz tartozó címkék: blog