Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

Színes ceruza készlet nemcsak gyerekeknek

színes ceruza készletEgy színes ceruza készletre sokféleképpen lehet tekinteni. Kisgyermekkorban főleg játék a lurkók számára, aztán később már taneszköz is. Sőt, ha nem bánunk szigorúan az elnevezésekkel, akkor még a fejlesztő játékok kategóriájába is besorolhatjuk. És persze hobbiként (vagy akár hivatásból adódóan is) sok felnőtt is szeret rajzolni.

De nem is az a lényeg, hogyan nevezzük, vagy milyen kategóriába soroljuk, hanem az, hogy előbb vagy utóbb minden gyereknek szüksége lesz színes ceruzákra.

Minőségi színes ceruza készlet

 

A minőség kérdése a színes ceruza készlet kapcsán tipikusan emberfüggő kérdés. Valaki azt szereti, ha nagyon élénk színűek a ceruzák, de valaki kifejezetten előnyben részesíti azokat a típusokat, amik inkább halványabban rajzolnak. Nem mindenki egyforma.

 

Az, hogy kinek melyik a minőségi színes ceruza készlet, nagyban függ attól is, hogy ki milyen ceruzához szokott hozzá. Nemcsak a ceruza minőségéről van szó, hanem pl. a ceruza fogásáról is, hogy kinek melyik a kényelmes.

 

Általánosságban elmondható, hogy színes ceruzák közül is érdemesebb az ismertebb márkákat választani. Magyarországon ismert színes ceruza márkák például a Faber Castell, a Herlitz, a Koh-I-Nor vagy a Staedtler. (Ez persze nem jelenti azt, hogy más márkának nem lehet jó minőségű színes ceruza készlete, érdemes néha újakat is kipróbálni!

 

Hány darabos legyen a színes ceruza készlet?

 

Színes ceruza készlet ma már kapható többféle kiszerelésben: a 4 darabostól egészen a 72 darabosig is. Ez persze nem azt jelenti, hogy jobb, vagy minőségibb lenne a több színű készlet.

 

Ahhoz, hogy el tudjuk dönteni, milyen számunkra (vagy gyermekünk számára) a tökéletes színes ceruza készlet, tudnunk kell, hogy mire szeretnénk használni, és persze az is fontos, hogy ki fogja használni.

 
  • Kisebb gyerekeknek 1,5-2 éves kortól egészen az óvodáskor végéig otthoni játékra, szórakozásra tökéletesen megfelel a kevesebb, 4-6 színt tartalmazó színes ceruza készlet. Ez könnyen pótolható, és nem kell félni, hogy egy ceruza elvesztése miatt hiányos lesz a készlet.

  • Iskolába rajzórára már inkább a 10-12 darabos színes ceruza készleteket javasoljuk. Ezekkel már nagyon szép színes rajzokat lehet készíteni, ugyanakkor nincs meg az a veszély, hogy a túl sok szín megzavarja a gyerekeket. Alsó tagozatos gyerekeknek szánt színes ceruza készlet választása kapcsán az is fontos, hogy az iskola hány darabos készletet kér a tanórákra.

  • Profi rajzolók – kortól függetlenül – kimerészkedhetnek az igazán nagy választékot kínáló, 48-60 vagy akár 72 színt tartalmazó készletek területére is.

 

Színes ceruza készlet felhasználása

A rajzolás képessége mindenkiben ott van. A gyerekeket már gyermekkorban elbűvölik a színes ceruzák, használják is előszeretettel minden adandó felületen, legyen az akár papír, könyv, asztal, padló, de akár a falon is rajzolnak a kisebbek, a szülők nagy örömére.

Iskolában aztán kötelező taneszköz lesz, de sokak számára játékként is megmarad. Ha pedig a gyermeket komolyabban érdekli a rajzolás, vagy akár a színezés, akkor még egy rajztanfolyam keretein belül is kihasználhatják a színes ceruzákat.

Egy színes ceruza készlet megvásárlásával tehát (még akár ajándékba is) biztosan nem lőhetünk mellé.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog