Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

A legjobb társasjátékok karácsonyra

Társasjáték karácsonyra illusztrációKözeleg a karácsony, az év békés, szeretetteljes és csendes időszaka. A karácsony a család, az összetartozás és a szeretet ünnepe, ilyenkor jól esik a szeretteink körében lenni, beszélgetni, jókat falatozni és természetesen egymásnak örömet okozni. Nincs is jobb, mint együtt múlatni az időt nevetve és egymásra hangolódva – például egy klassz társasjátékkal! A társasjáték nem csak az év 365 napján tökéletes választás szeretteidnek és magadnak, de karácsonykor végre nyugodtan együtt is játszhat az egész család. Ha kételkedsz benne, hogy a társasjáték az ideális választás karácsonyra, vagy szeretnél egy jó tippet a fa alá, ez a cikk Neked szól!

Szülinapra, gyereknapra, karácsonyra: TÁRSASJÁTÉK

Azon tűnődsz, vajon a társasjáték ideális választás volna-e karácsonyra? Megnyugtatunk: a társasjáték minden alkalomra remek választás! A társasjáték a valódi személyes kontaktuson alapszik, hiszen egy helyen és időben tartozkodó emberek szórakozására szolgál.

A társasjáték minden esetben képességeket fejleszt, hiszen az együtt játszás már önmagában türelemre, odafigyelésre és az egymással való kommunikációra tanítja a gyerekeket. Idősebb korban pedig remek alkalom kapcsolatépítésre, élményszerzésre és kikapcsolódásra a különböző képességek vagy a vak szerencse összemérése mellett.

Társasjáték karácsonyra kisebb gyerekeknek

Mivel a társasjátékok még mindig a gyerekek körében a legnépszerűbbek, a gyártók sem restek évente számos új játékkal szerepeltetni magukat a kínálatban. A választás nem egyszerű, hiszen jobbnál jobb játékokról van szó, különböző képességek fejlesztésére fókuszálva, különböző dizájnnal és történettel a háttérben. Útmutatásként csak néhányat említünk, amik idén is sok gyermek tetszését nyerték el saját tapasztalataink alapján.

Haspók társasjáték karácsonyra

Már 3-4 éves kortól vannak szuper társasjátékok, a Pókháló könnyített pályája és a Haspók ügyességi társasjáték nemcsak izgalmas játékmenetével, de nem mindennapi kivitelezésével is elnyeri a gyerekek tetszését. Remek társasjátékok továbbá akár karácsonyra is a Difference Junior és a  Dobble Kids, melyekkel a koncentráció és megfigyelőkészség, a másodikban pedig emellett a reakcióidő is fejleszthető.

A minőségi és kreatív játékairól elhíresült francia Djeco játékgyár legjobbjai között szerepel a Piou Piou, a Piratatak és a Diamoniak kártyajáték is, melyek mind 5 éves kortól ajánlott stratégiai kártyajátékok, amik gyereknyelven és gyönyörű grafikával vezetik be a kicsiket a taktikázás és a logika világába.

A mesék világában is számos mesefigurából készítettek már társasjátékot, többek között a Wolfy – A három kismalac és a Magyar népmesék társasjáték is remek választás szintén 5 éves kor felett. A két játék nem csak történetükkel, de játékkellékeivel is megidézik a mesevilágot, mellyel szinte elvarázsolnak minket a valóságból. 

A napjainkban nagyon népszerűvé vált kooperációs játékok már 6 éves kortól fellelhetők a kínálatban. A Mino & Tauri és a Varázslótanoncok a fénylidércek útján társasjáték a kommunikációs és együttműködőkészséget fejleszti aranyos történetek mögé bújtatva.

Társasjáték karácsonyra, amivel együtt játszik majd a család

Ha a gyerekek már nagyobbak, jó ötlet olyan társasjátékot keresni, amivel együtt is tud szórakozni a család egy-egy este alkalmával. Tipikusan ilyen egyszerű, mégis izgalmas családi társasjáték már 8 éves kortól a Hotel, vagy a kicsit összetettebb, ám nagyobb fordulatokat tartogató Virágoskert is.

A versengésmentes szórakozás kedvelőinek 8 éves kortól ajánlott a Pandemic, a Pandemic Legacy és a Pandemic Pengeélen kooperációs társasjátékok, melyek a szülők számára is rendkívül élvezhetők - akár gyerekek nélkül is!

Sztorikocka társasjáték karácsonyraHét éves kortól a Lélekpillangó, 9 éves kor felett pedig a Phix pszichológiai társasjáték kiskamaszoknak az ideális társasjáték karácsonyra, ha szeretnénk kicsit jobban megismerni gyermekeinket, hiszen ez a két játék a belső értékekre fókuszál, és remek lehetőséget ad az önismeret fejlesztésére.

A kommunikációs játékok kedvelőinek a Sztorikocka és az Óriás sztorikocka is szuper családi szórakozást biztosít, amiben mindenki nagy nevetések közepette fejlesztheti kifejezőképességét, szókincsét, kreativitását és képzelőerejét. Sőt, a játék rengeteg kiegészítője is biztosítja a folyton megújuló kihívásokat!

Tíz éves kor felett az EladLak könnyed, gyors és szórakoztató társasjáték akár karácsonyra is az ingatlanközvetítés világában. A játékban logikára és jó taktikai készségre van szükség, és nem garantált, hogy a szülők ügyesebben kereskednének ingatlanjaikkal, mint csemetéik!

Ha hiszitek, ha nem: társasjáték karácsonyra felnőtteknek is!

Természetesen az itt ajánlott játékok ugyanúgy játszhatók gyerekek körében vagy együtt a családdal, de szeretnénk megkönnyíteni a döntéseteket, ha kifejezetten felnőttek számára keresgéltek: ezek a tuti tippjeink felnőttek számára, ha társasjátékot ajándékoznátok karácsonyra!

Unlock szabadulós kalandok társasjáték karácsonyra

A Maradj talpon társasjáték a megszokott kvízműsorból ismert hangulatot idézi elő az otthonodban. Akik szeretik próbára tenni műveltségüket, azoknak kötelező darab ez a lebilincselő társasjáték karácsonyra.

Ha a hétvégi bulik megszínesítésére szeretnétek valamit, a Concept és az Imagine asszociációs játékok garantáltan megalapozzák a partihangulatot. Mindkettő egyedülálló a maga nemében,  szavak nélküli kommonikáció áll a középpontjukban.

A szerepjátékos közösség nagy kedvence, a Munchkin remek kelléke a barátságok próbára tételének, fordulatos és taktikus játékmenete mindig új és új izgalmakat tartogat a játékosok számára. A komolyabb kihívások kedvelőinek pedig a Trónok harca 2. magyar kiadása a tippünk, ami a népszerű sorozaton alapuló izgalmas stratégiai társasjáték.

Ha közösségépítő elfoglaltság gyanánt kerestek játékot, az Unlock – szabadulós kalandok nem okoz majd csalódást. Szabadulószoba-kalandok egy kis dobozban, méghozzá 3 különböző „helyszínen”!

A legjobbat pedig a végére tartogattuk: a Sorban Állás társasjátékkal nem lehet melléfogni, ha felnőtteknek keresel társasjátékot karácsonyra. A játék hangulata a 80-as évekbe röpít vissza, ahol a végtelennek tűnő sorbanállás és a boltokban lévő áruk hiánya áll a játék középpontjában.

Tuti társasjáték-tippek karácsonyra

Ha az eddigiekből nem sikerült volna még választani, nézzétek hát meg extra társasjáték tippjeinket is karácsonyra. A Dixit már alap darabnak számít minden család polcán, így ha neked még nincsen, ideje beszerezned! Az utóbbi időben a kooperációs játékok nagy sikernek örvendenek, melyek közül a korábban említettek mellett az Escape the Room – A csillagvizsgáló rejtélye és a Pesti srácok 1956 is remek választásnak bizonyul. Stratégiai játékok kedvelőinek a Ticket to Ride Európa vagy a Skye szigete a legjobb társasjáték karácsonyra, míg az asszociációs partijátékok szerelmeseinek a Fedőnevek vagy a Fedőnevek képekkel a legjobb választás. A Bang! kártyajáték minden életkorban ajánlott, csak több barátot kell beszervezni ahhoz, hogy elég izgalmassá tegyétek ezt a vadnyugati kalandot.

További videós segítség:

Tíz családi, bevezető stratégiai társasjáték és Stratégiai játék-ajánló

 

Reméljük, segítettünk kicsit a választásban! Kellemes készülődést kívánunk az év legvarázslatosabb ünnepére!

 

Van egy Facebook közösségünk, ahol szeretettel várunk: A Játékfarm Facebook oldalán mindig történik valami. Ha csatlakozol hozzánk, elsők között értesülhetsz az akcióinkról, az újdonságainkról, olvashatsz érdekes híreket, de akár beszélgethetsz is hozzád hasonló érdeklődésű emberekkel. Örülnénk neked, szeretettel várunk. https://www.facebook.com/jatekfarm.hu/?fref=ts

 

Üdvözlettel, 
Ági

www.jatekfarm.hu
Gyermekálmok boltja

Tartalomhoz tartozó címkék: blog