Barion Pixel
Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap > Blog >

GYERMEKNAP 2017

Színes lufik gyereknaponMájus utolsó vasárnapja különösen fontos a gyerekek számára, hisz köztudott, hogy Magyarországon aznap ünnepeljük a gyereknapot. De mit is ünneplünk? Miért ünnepeljük? Hogyan fejlődött a gyereknap, vagy egyáltalán honnan indult a kezdeményezés? Mi a jó program gyereknapon? Elmenjünk, vagy otthon maradjunk? Szokás-e ajándékozni? Ha igen, milyen a jó ajándék gyereknapra? És egyáltalán, mire számíthatunk gyereknapon 2017-ben?

Gyereknap a kezdetekkor és 2017-ben

Az ünnep eredetileg Törökországból indult, ahol először 1920. április 23.-án ünnepelték a gyereknapot. Jóval később, 1954-ben az ENSZ megfogalmazott egy javaslatot arra vonatkozóan, hogy a gyereknap egyetemes ünnep legyen, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy mára már világszerte tartják ezt az eseményt. A Nemzetközi Gyereknap június 1.-re esik, de országonként eltérő, hogy mikor tartják. Magyarországon 2017-ben kerül megrendezésre a 86. gyereknap, hiszen hazánkban 1931 óta ünnepeljük hivatalosan május utolsó vasárnapján.

Te tudod, miért ünnepeljük a gyereknapot?

A kezdeményezés célja megindító és szívhez szóló. A gyereknap a világ gyermekeinek testvériségét és a gyermekek jólétéért folytatott küzdelmet és törekvést igyekszik hirdetni. Nem csoda, hogy több ingyenes programmal kedveskedik minden város az ott lakó gyerekeknek, hiszen a törekvés célja, hogy minden gyerek érezze – függetlenül attól, hogy a családja szerényebb körülmények között él-e, vagy sem -, hogy ez a nap csak róluk szól: az ő vidám kacagásukról, jóízű mosolyukról, boldog, önfeledt arcukról.

Gyereknap 2017

2017 legjobb ajándékötletei gyereknapra

Sok szülőben felmerül a kérdés: vajon a szüntelen ajándékozással nem neveljük-e gyermekünket a tárgyi örömök felértékelésére a személyes élményekkel szemben? A gyerekek szeretnek ajándékot kapni, ami a szeretet egyik remek kifejezőeszköze gyereknapon is, de az ajándékozásnak is különböző fokozatai vannak. Lepd meg gyermeked tudatosan olyan ajándékkal, ami fejleszti képességeit és készségeit játék közben, így nem csak egy újabb lom lesz a választott meglepetésből!

Kis értékű ajándékok gyereknapra

Ha úgy gondoljuk, nem az a lényeg, mit adunk, lepjük meg gyermekünket valami aprósággal, és emellett töltsük együtt a napot. Esetleg az ajándék lehet a középpontban, és rögtön nem a tárgyi szerepe, hanem az azzal előidézett jó élmények maradnak meg a gyermekben.

Ilyen apróságok például a Ciki-caki labda, amely 3 éves kortól a kisebb gyerekeknek nagyon jó ajándék és játékötlet akár egy piknik alkalmával.

A Bogárvizsgáló is hasznos ajándék a gyerekeknek, és egy erdőjárás vagy parkban tett séta alkalmával akár együtt játszhat vele a család. A gyerekek kíváncsiságát tökéletesen kielégíti, és órákra lefoglalja őket ez a kis játék.

Egy tartalmas programsorozat után mindig kellemes egy kis kártyázással levezetni a napot. Szuper ajándék a nemrég megjelent Dodelido kártyajáték, amellyel az egész család remekül szórakozhat gyorsaságát és szemfülességét próbára téve.

Mega Bounce labda gyereknapra

Kinti, udvari játékok

Nagyon sok család tölti az idejét a szabadban: erdőben, parkban, horgásztó mellett piknikezéssel, vagy otthoni sütögetéssel a kertben. Amúgy is nehéz a gyerekeket kirobbantani a számítógép fogságából, talán egy jó kinti játékkal könnyebben sikerül!

A hagyományos frizbik klasszikus családi játékok, ellenben a bumeráng egy kihívást jelentő szabadtéri játék akár már egy személynek is. Az ugrókötél és a kerti hinta is szuper meglepetés lehet gyereknapra, de az igazán nagy durranás 2017-ben gyereknapra a Mega Bounce labda. A gyerekek körében kifejezetten népszerű kinti játék ez a hatalmas labda, hiszen átérni lehetetlen, a levegőben tartani kihívás, és ha ügyesek vagyunk, hatalmasat pattan minden talajon.

Nagyobb ajándékok tesóknak, közösen

Ha egyesével nem szeretnénk ajándékot venni a gyerekeknek, hanem inkább egy közös, nagyobb értékű ajándékkal lepnénk meg őket gyereknapra, szuper ötlet a társasjáték, hiszen bármikor elővehető, és rendszerint fejlesztik a gyerekek különböző készségeit és képességeit. A Gigi Gnomo 5 éves kortól izgalmas társasjáték a kisebbeknek, amiben a törpék kincsét keressük a rejtélyes erdőben. Egy 13 éves kortól ajánlott stratégiai társasjáték – ami felnőtt társaságoknak is tökéletesen ideális – a TAKENOKO, mely japán császári udvarba kalauzolja a szereplőket, ahol a szorgos kertésszel és az éhes pandával kell a kertet rendben tartani. Ez utóbbi ajándék kicsit kettő az egyben, hiszen akár a szülők is elkérhetik a gyerekektől egy-két kikapcsolódással töltött estére.

Gyereknapi programok 2017-ben

Vidámpark - egy lehetőség 2017 gyereknapra

Érdemes utánajárni, hogy a helyi programkínálat mennyire széleskörű az adott városban. Nagy gyereknapi kedvezmények vannak 2017-ben országszerte a strandokon, ami jó egész napos program a családnak. Általában minden város főterén vannak ingyenes koncertek, gyereknapi programok, kirakodóvásár, ahol el lehet tölteni kellemesen a napot. Az állatkert is szuper program, viszont arra számolni kell, hogy ilyenkor rengetegen látogatják. Néhány városban van vidámpark a gyerekeknek, esetleg kalandpark vagy aquapark, ami szintén egy jó egész napos programlehetőség a családnak. Nagyobb városokban bábszínházak is üzemelnek, és készülnek a gyereknapra különleges műsorokkal. Továbbá sok vendéglátóhely, egyesület vagy ifjúsági ház is rendez kézműves foglalkozásokat vagy gyereknapi játszóházat, ahova érdemes ellátogatni.

Ha nem szeretjük a tömeget, és nem szeretnénk a forgatagban bandukolni a gyerkőcökkel, a kirándulás, hegymászás is jó programnak bizonyul, ami alatt lehet akár gombát gyűjteni is. Otthon is remek gyereknapi lehetőségeink vannak, például egy házi vidámpark vagy akadályfutó olimpia beüzemelése a gyerekeknek. A közös biciklizés, görkorizás, vagy az aszfaltrajzolás is benne van a repertoárban, ha a szülők inkább szabadabb közös programra vágynának a családdal.

 (Részletek feltöltés alatt)

 

Van egy Facebook közösségünk, ahol szeretettel várunk: A Játékfarm Facebook oldalán mindig történik valami. Ha csatlakozol hozzánk, elsők között értesülhetsz az akcióinkról, az újdonságainkról, olvashatsz érdekes híreket, de akár beszélgethetsz is hozzád hasonló érdeklődésű emberekkel. Örülnénk neked, szeretettel várunk. https://www.facebook.com/jatekfarm.hu/?fref=ts

 

Üdvözlettel, 
Ági

www.jatekfarm.hu
Gyermekálmok boltja

Tartalomhoz tartozó címkék: blog