Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

Logikai játékok – Játszva tanulunk!

Pórbálj ki te is szuper logikai játékokat a Játékfarm jóvoltábólRégebben a társasjátékok és a játékok főleg a szórakoztatásról, a gyerekek önfeledt időtöltéséről szólt. A mai korban pedig már nagyon népszerűek és keresettek a logikai játékok, amelyek segíthetik a gondolkodási műveletek, a megoldó képesség, a kitartás fejlesztését. Vannak egy személyes és több személyes logikai játékok, illetve kifejezetten a klasszikus rubik kockák és ördöglakatok. Természetesen minden korosztály megtalálja a neki valót.
 

Mit ajánlunk az óvodás korosztálynak? Logikai játékok #1

 

Az ovisok között is vannak olyan gyerekek, akik szeretik a kihívásokat és itt nem csak a legmagasabb fa megmászását értjük. Vannak gyerekek, akik kifejezetten szeretik a fejtörős, logikai  játékokat, amiknek segítségével próbára tehetik tudásokat.
A Smart Games és a Thinkfun márka játékai ezeknek a gyerekeknek tökéletes választásnak bizonyulnak.
 

V-Cube logikai játékA Smart Games táblás játékokat kínál, amelyek ismert mesékre vagy egy kitalált sztorira épül. Játszhat gyermekünk Csipkerózsikával, Hófehérke és a hét törpével esetleg a Három kismalac is szóba kerülhet. Mindegyik játékhoz tartozik egy játék tábla illetve egy feladvány füzet. A füzetben a könnyűtől egészen nehéz szintig lehet vinni a játékot. Gyermekünk természetesen a saját tempójában haladhat, így nem kell attól félni, hogy kudarc élmény éri. Netalán, ha mégis elakad egy-egy feladat során, mi szülők is segíthetünk neki, bátoríthatjuk, bíztathatjuk arra, hogy már milyen messzire eljutott és mennyire ügyesen oldotta meg az eddigi feladványokat.
A legkisebbeknek ajánljuk a Bunny Boo játékot, a nagyobbak pedig akár egy szuper Űrkalandban is részt vehetnek.
Fontos, hogy mind a Smart Games és mind a Thinkfun játékok egy személyes logikai játékok. Tehát hosszú időre képes gyermekünket akár egyedül is lekötni.

A Thinkfun  logikai játékai közül a legkeresettebb a Balance Beans. A játék lényege, hogy egy 40 feladványos kártya pakli segítségével kell egy mérleghintán a kis babokat egyensúlyban helyezni. A játékban a kártyák itt is egyre nehezebbek és nagyobb gondolkodást igényelnek, ahogy haladunk egyre előre a játékban. Itt sem kell kétségbe esni, ha esetleg egy feladvány nem sikerül. Attól, hogy egy személyes játékról beszélünk, még segíthetünk gyermekünknek a megoldásban. Akár végül a feladvány menetét is elmondhatjuk neki, hogy megértse milyen logika útján jutottunk el a megoldáshoz.
A Balance Beans mellett keresett még a Rush Hour sorozat is, ami minden kisfiú szívébe azonnal belopja magát.  Egy parkolóban kialakult dugó az alap történet és a feladatkártyák segítségével kell kijutni a hatalmas dugóból.  A kártyák itt is az egészen könnyűtől az elég nehéz szintig képesek elmenni, de egyáltalán nem lehetetlen a megoldásuk.
A játék 6-8 éves korig ajánlott és akár még kiegészítő kártyák is megvásárolhatóak a játékokhoz.

 

Népszerű és izgalmas logikai játékokHosszú autóútra is vannak ötleteink! Logikai játékok #2

 

Itt a nyár és ezzel együtt sokan indulunk el hosszú utazásra gyerekkel akár kicsivel, akár nagyobbal. Minden szülőnek fejtörést okoz, hogy vajon a telefon nyomkodása helyett mivel tudná lekötni a gyermekét, akár 2-3 óra hosszára.
A Smart Games Magnetic Travel játék család apró, mágneses könyvecskéje izgalmas logikai játékokat rejtenek magukban. Különféle tematikában érdekesebbnél érdekesebb feladványok, amik valóban jó úti társnak számítanak. Könnyen tárolhatóak és mágneses funkciójának köszönhetően nem kell attól félni, hogy az apró darabok eltűnnek az autóban.

A nagyobbaknak érdemes Rubic kockát, V-cube kockát illetve valamilyen ördöglakatot vásárolni.  A Rubic kocka ugyanis már nem csak originált változatban, hanem nagyon elegáns, vicces és szépen kidolgozott formában is megtalálható már. Ahogyan az ördög lakatok között is vannak nagyon szép és egyedi darabok a könnyűtől az igazán nehéz, nehezen kibogozható darabig.
Nem csak a gyerekeknek, kamaszoknak, hanem a felnőttek részére is tökéletes választás lehet egy-egy hosszú utazás során.

 

A végére tartogatjuk a legjobbakat: Újdonságaink 2019-ben! Logikai játékok #3

 

2019-ben a Djeco márka két új társasjátékkal rukkolt elő, amit valóban felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak is meleg szívvel tudunk ajánlani.
Az egyik a Polissymo, ami hasonló a Cubissimo népszerű logikai játékhoz. A két játék között annyi a különbség, hogy a Cubissimo játékban egy 3D-s kockát kell kiraknunk minden megoldott feladvány után, itt pedig egy táblán kell elhelyeznünk annyi elem darabot, amennyit csak tudunk, de úgy, hogy ne lógjon le a tábláról.

A másik újdonságunk, amit mi magunk is teszteltünk és kipróbáltunk, a Twisty nevezetű társasjáték. Csavaros logikai társasjáték, ami feledhetetlen, örömteli perceket tud okozni és alaposan megmozgatja az agytekervényeinket. Nem csak a logikus lépést kell alaposan kigondolnunk, hogy a játékban végül mi kerüljünk ki győztesként, hanem meg kell szereznünk és le kell védenünk az összes begyűjtött dobozt is. 

Tehát a logikai játékok valóban nem csak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is rabul ejthetik. A gyerekek számára a játszva tanulás lehetőségét hordozza magában, hiszen ezek a játékok kitartásra, jó megoldó képességre és gondolkodásra, saját megoldásra ösztönzi és tanítja őket.  Minket felnőtteket pedig alaposan próbára tesz és még az is kiderülhet, hogy a gyereknek nagyobb türelme van, mint nekünk :)

Jó játékot kívánunk!
 

A teljes logikai játék kínálatunkat itt találod: https://www.jatekfarm.hu/logikai-jatekok-111