Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

Beltéri mozgásos játékok

Mozgás-Játék-Fejlődés

Mindegy, hogy oda kint milyen idő van. A gyerekeknek a nagymozgásra mindig van igényük. Minden képesség és észképesség fejlődésének az alapja a mozgás. Segítsük ezzel a a gyerekeket.

 

Mi az, hogy beltéri mozgásos játékok?

A gyerekek energiája szinte kifogyhatatlan. Személyiségtől függ ugyan, hogy melyik gyermek mennyire igényli az aktív mozgást, de hosszútávon minden gyerekeknek igénye van rá. Mikor nyáron több napon keresztül esik az eső és beszorulunk a szobába, vagy hideg esős novemberi napokon, amik ráadásul még sötétek is, észre vehetjük, hogy a gyerekek felpörögnek, rohangálnak egyik szobából a másikba, konyhából a szobába és vissza. Ezek bizony a nagymozgás hiányának jelei. Jobban járunk, ha kitalálunk valami játékot, hiszen utána sokkal nyugodtabb, kezelhetőbb a gyermek. ha kéznél vannak nagymozgásos játékok a gyermek környezetébe akkor bármikor játszhat vele, ugrálhat rajta, beleülhet.

Nem kell ám feltétlen nagy dologra gondolni.

Egészen kicsi korban a hinta, mint beltéri mozgásos játék óriási segítség a gyermekek egyensúlyának és idegrendszerének fejlődésében. De nagyszerű játék eszköz a Bilibo mozgás család is, hiszen a ringató mozgásnak köszönhetően észrevétlenül fejlődik a kisgyermek idegrendszere. A mozgás fontosságáról itt tájékozódhatsz.

Legjobb beltéri mozgásos játékok

Milyen beltéri mozgásos játékok vannak?

  • Egyensúlyozó játékok
  • Ringató, hintáztató játékok
  • Mászó-, járó játékok
  • Érzékelős labdák
  • Járássegítő játékok
  • Bújócska-, játszó alagutak

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Címkék