Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

Felelős szülők blogposztja: Felfedezés

Felfedezés és környezet megismerés a Brainbox játékaival a JátékfarmonKorábban már írtunk arról, hogy egy cikksorozatba vágunk bele, amelyek körbe járják a fejlesztő játékokat, hogy a tömegcikkeken kívül milyen valódi fejlesztő hatással bíró játékokat tudunk ajánlani.
Cikksorozatunk a felfedezéssel foglalkozik, amely a környezet megismerésének fejlődését mutatja meg játékokon keresztül. 


 

Mi a fontos bébi korban?

 

Gyermekünk már egészen pici korától kezdi felfedezni mindazt, ami őt körül veszi. Érdeklődő tekintettel veszi szemügyre az őt körülvevő embereket, tárgyakat és élőlényeket.
A rengeteg séta, játszótér és program mellett otthon is segítségére lehetünk.
A bébiknek szüksége van a puha tapintású, lágy műanyag vagy plüss játékokra. Ilyen játékokat kínál például a Sophie. Minőségi, jól kivitelezett csörgők, rágókák, puha takarók és még sok egyéb más termék, amivel nagyon sok szülő van megelégedve. Ezek a játékok anyagát tekintve nyugtatóan hatnak a gyermek idegrendeszére, ellenben azokkal a játékokkal, amik kemény műanyagból készültek, harsány színeket viselnek, és hangos zenével vannak ellátva. Ezek megzavarhatják a kicsik nyugalmát, feszültté válhatnak tőle.
Később ahogyan ügyesendnek egyre jobban leköti őket a különféle formabeillesztők, amelyeknek segítségével megtanulhatják a formákat, színeket vagy akár az állatok neveit.

 

Sophie, Keller & Mayer és még sok más játék a felfedezés öröméreMik az óvodások kedvencei

 

A Brainbox és Keller & Mayer játékai is nagyon jó választásnak bizonyulhatnak. Többször tapasztaltuk már üzletünkben, hogy az óvodás korú gyermekek kitörő örömmel veszik észre a polcon és mesélik el, hogy milyen jókat játszanak vele az óvodában. Vannak, akik vágynak arra, hogy otthon is tudjon kedvencével játszani. A szülők is keresik pontosan ennek az útnak a nyomán. Óvónők ajánlják vagy maguk a gyerekek kérik.

 Sok színű témákban taníthatunk játékosan. A két márka játékainak köszönhetően megtanulhatja gyermekünk az első állatokat, az abc-t, első számokat és színeket, a közlekedést, de ezen kívül még rengeteg más témában kínálnak játékokat. Számos témát ölelnek fel és kérdésekkel segítik a környezet megismerését. Keller & Mayer márka pedig az évszakok, az óra, a vadon élő állatok, házi állatok vagy éppen a foglalkozások megismerésében segíti gyermekünket.  
Egyszerű játékok, de nagyszerűek és könnyen segítik a tanulást. Egy-egy közös játék során rengeteg ismeretre tehet szert gyermekünk vagy éppen számos kérdésére kaphat választ általunk.

 

Jöjjenek a nagyok!

 

Iskolás korban pedig már kint a természetben ők maguk is lehetnek nagy felfedezők. Bogárnézegetők, nagyítók és távcsövek segítségével.
A játék során mind a szülő és mind a gyermek jól érzi magát, hiszen erősíti kettejük kapcsolatát és igazi, együtt átélt élményekben lehet részük.  A közös felfedezések csodálatos élményekben részesíthetik mind a szülőt, mind a gyermeket.  Viszont nem csak nappal, hanem éjszaka is tehetnek felfedezéseket.
A csillagkereső távcsővel megkereshetjük az ismert csillagokat, elmesélhetjük gyermekünknek a történetüket. Mindenkinek ismernie kell a Göncöl szekeret. Fantasztikus választás lehet még a Holdfázis óra, amely a Hold fázisainak alapján mutatja a múló időt.

Fontos, hogy gyermekünk megismerje az őt körülvevő világot. Közelebbről betekintést nyerjen az állatok és növények gazadag és érdekes életébe. Nekünk szülőnek támogatnunk, segítenünk kell ebben és nem csak személyesen, hanem biztosítva a tárgyi feltételeket is. A gyerekek szeretnek új dolgokat megismerni és mindent szeretnének tudni, hogy mi miért van úgy, ahogy világunkban. Társasjátékok, környezet megismerő játékok segítségével a tanulás könnyed és játékos is lehet.