Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

Kézműves játékok

Kézműves játékok a JátékfarmonAz alkotás nagyon nagy szerepet tölt be, minden gyermek életében. Gondoljunk csak bele mennyit rajzolnak, festenek, ragasztanak, formáznak vagy éppen hajtogatnak. Sokszor jönnek haza az óvodából vagy az iskolából egy-egy új műalkotással.  Természetesen otthon is létre hozhatnak valami, az intézményi művel mellé remekül beillenek majd.
A kézműves játékok már nagyon széles skálán mozognak, ezért most szeretnénk nektek párat mutatni, hogy az otthoni művészkedéshez is megjöjjön a kedv.

Kézműves játékok nagy választékbanMűvész készletek – Kézműves játékok #1.

 

Óriás alkotó készlet kis művészeknek

Minden feltörekvő művésznek szüksége van egy készletre, amiből alkothat, dolgozhat.  Ez a készlet pedig indulásnak tökéletesen megfelelő a kis művész életében. A készlet ugyanis tartalmaz ceruzát, filctollat, zsírkrétát, pasztellkrétát, aquarell pasztillát, ecsetet, grafit ceruzát, hegyezőt és radírt.  Gyönyörű színek minden alkotó eszköz formában, hogy a következő mű nagy gonddal készülhessen el.
Érdemes beszerezni, hiszen gyermekünk képzelete fejlődik, megismerkedik a különféle művészi eszközökkel és azok használatával.  Az óriásalkotó készlet nagyon szuper kézműves játék, amely egy új szintre is emelheti akár az alkotást gyermekünk életében.

 

Trófeakészítő – Papírszobor 3D

Festés mint kézművességKamasz voltam, amikor először láttam ilyen trófeát. Egy óriás sárkány fej volt a Trónok harcából és nagyon élethűre sikeredett. A készítője fiatal felnőtt volt és fantasztikusan alkotta meg a művet, teljesen elvarázsolt.
Nos, a Djeco is behozta újdonságként ezt a fajta kézműves játékot, hogy a gyermekünk a papírból készült alkotások közül ezzel is megismerkedjen. Az origami után talán ez lesz majd a következő népszerű játék. Ráadásul a sok klasszikus kézműves játék után ez egy igazi vérfrissítésnek számít papírból való alkotásban.
A játék során fejlődik a szem kéz koordináció és a finommotorika is. Apró állatos trófeák, amely a gyermekszoba falát ékesíthetik és új színt hozhatnak a gyermekszobába.

 

Vizuális és kreatív szettek – Kézműves játékok #2.

 

Virágos pörgettyűkészítő

A játék egyik nagyszerű része, hogy a színezés során nem kell kötelezően a vonalon belül maradni. Ez akár egy alkotói szabadságot adhat, teljesen új szintre emelve a képzelet fejlődését. A vonalon belül pedig azért nem kell kötelezően maradni, mert a színező tárcsák az előlapon vannak.  A készlet tartalmaz 4 forgófejet és 18 virágtárcsát. Nagyszerű kézműves játék, amely szerintem teljesen rabul ejti majd a kislányokat. Izgalmas és forradalmian új. Szín tiszta Dejo márka és minőség.

 

Rózsa krepp virágkészítő kreatív szett

A krepp papír már nagyon régóta része a kézműves játékoknak. Mivel könnyen kezelhető bármilyen forma könnyen elkészíthető belőle. Ennek a szettnek a segítségével például az őszi vagy éppen téli időben is készíthet gyermekünk egy számára fontos embernek egy csokor rózsát jeles alkalomra. Gondoljunk csak bele, hogy ez mennyire egy kreatív ajándék, ami egyben szívet melengető is.  Ráadásul ez a csokor soha sem hervad el, így akár egy édesanya étkező asztalának a közepén folyamatosan pompázhat.
Kezdő kézműves játéknak is teljesen kiváló!

 

 

Homokkép készítés – Kézműves játékok #3

 

Homokkép készítés csillámporral kézműves játékA homokkép készítés egy nagyon egyszerű kézműves játék. Készülhet csillámporból, csillámos homokból. Azért egyszerű, mert egy ragasztós sablon képre kell különféle színű csillámot vagy éppen csillámos, színes homokot szórni. Nem kell attól félnünk, hogy a mű elkészülése során felesleges homok marad a képen. Óvatosan, egyetlen mozdulattal tudjuk a felesleget visszahelyezni a tégelyekbe.
A homokkép készítés már 3 éves kortól ajánlott. Ehhez is koncentrációra van szüksége a gyermekünknek, hogy bizonyos helyekre milyen színt szeretne felvinni. Mindössze arra kell figyelnie, hogy a megfelelő helyre szórja a kívánt színt.

Ennek következtében, ha ilyen játékot szeretnénk beszerelni, akkor a következőket tudjuk ajánlani.
Mesebeli erdő, Lányok a természetben, Szivárvány halak, Mandalák tibetből. Természetesen ezek csak ízelítők. Nagyon sokféle homokkép készítő kézműves játék megtalálható még.

 

A kézműves játékokat már nem csak eszközökként, hanem ma már készletben is megvásárolhatóak. Ez így sokkal egyszerűbb, hiszen nem kell attól félnünk, hogy valami majd még hiányozni fog a előkészületben lévő műhöz. A készletek mindent biztosítanak, ami csak szükséges. Legyen hajtogatásról, ragasztásról, festésről, színezésről.

Lipóczi Tamásné Ági

A kézművesség fogalma: https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A9zm%C5%B1vess%C3%A9g

kézműves játék
kézműves játékok gyerekeknek
kézműves játékok lányoknak
kézműves baba játékok
kézműves játékok készítése
kézműves játékok fiúknak
kézműves játékok óvodásoknak