Termékek Menü
0
+36309753755

Vicces csapatépítő játékok

CsapatépítésSzereted a közösségi életet, a pezsgést, a jó hangulatot? Téged bíztak meg azzal, hogy szervezz egy frankó kis csapatépítőt vicces játékokkal, és segítség kellene, hogyan fogj hozzá? Cikkünkben ötleteket adunk, hogyan tudtok úgy összecsiszolódni, hogy közben jól szórakoztok, megismeritek egymás erősségeit, képességeit, valamint szorosabb, személyes kapcsolatot alakítotok ki a sablonossá vált munkahelyi köszönéseknél. Olvass tovább, hogy megtudd, miért fontos a csapatépítés, és milyen vicces csapatépítő játékokkal tehetitek különlegessé az együtt töltött napot a munkatársakkal!

Munkahelyi közösségek, baráti társaságok, különböző szervezetek hatékonyabb együttműködését segítik elő a közösségformáló és csapatépítő játékok!

Miért fontos a csapatépítés?

A rendszerváltást követően, a multicégek elterjedésével közel egyszerre megjelent az igény hazánkban is a csapatépítő játékokra, tréningekre. A cégvezetők, osztály- és csoportvezetők rájöttek, hogy az emberi munkaerő sok területen pótolhatatlan, és a hatékony „együtt dolgozás” érdekében fontos, hogy a munkacsoport tagjai kedveljék egymást.

Jobban és kellemesebben telik a munkaidő, ha olyan közösségben dolgoznak a beosztottak, ahol jól érzik magukat. Fontos az olyan környezet, ahol bátran mernek segítséget kérni kollégáiktól, ismerik őket annyira, hogy a mindennapos munka során könnyebb legyen az együttműködés.

Nevetés csapatépítés közben

Fontos, hogy a közösség teljes értékű tagjának érezzék magukat az új munkatársak is anélkül, hogy valamely beosztottnak „muszáj lenne” felkarolni őket. A jó hangulatú munkahelyen dolgozók munkájuk során sokkal hatékonyabbak, mivel nincsenek kitéve az egész napos komor légkör, a fokozott stressz és szorongás hatásainak.

Nem utolsó sorban, mindenkinek szüksége van a lazításra, és miért ne tehetnénk ezt együtt azokkal az emberekkel, akikkel majdnem a legtöbb időnket töltjük – a munkatársainkkal?!

Vicces csapatépítő játékok – az egyszerűbb verzió

Unalmas már a bowling, a közös főzés és ivászat, a kalandpark, a paintball? Az egyik legjobb módja a közösség összekovácsolásának egy közös TÁRSASJÁTÉKPARTI! És ha már beszereztétek, csak le kell venni a polcról, ha akad egy szabad órája a munkatársaknak munkaidő után.

Ismerkedésre és élményszerzésre a legjobb – és egyben vicces – csapatépítő játék a Dixit Odessey. Ezt akár 12-en is játszhatjátok, és megfűszerezhetitek a képekre mondott asszociációkat munkahelyi sztorikkal. Garantáltan összehozza a társaságot, jobban megismerhetitek egymást, és a közös élmények és impulzusok segítenek közelebb kerülni egymáshoz.

Kiscsoportos csapatépítés (maximum 4 fő) esetére a legjobb választás a Pandemic, melyben egy kutatócsoport tagjaiként, együttműködve kell a világot fenyegető járványokra az ellenszert kifejleszteni, és a bolygót megmenteni.

Vicces csapatépítő játékok

Több főnél (8-12 játékos) kedvelt játék a Fedőnevek, és a Fedőnevek képes változata, melyben fejlődik a kommunikációs és asszociációs készség, valamint megismerhetik a munkatársak egymás gondolkodásmódját. A játékosok 2 csapatra oszlanak, és egymással versengenek. Az egy csapatban játszóknak pedig kompromisszumot kell kötni, érvényesíteni kell az akaratukat, meg kell hallgatniuk egymást, majd együtt kell dönteniük a javaslataikat illetően.

Méltán vicces csapatépítő játék a Party Alias, mely elsősorban a kommunikációra és a gyors gondolkodásra épül. A játékos feladata, hogy minél kevesebb idő alatt minél több szót elmagyarázzon a kártyákról, miközben a csapattársai igyekeznek minél gyorsabban kitalálni azokat. Hisz hol mutatkozik meg a legjobban a csapatszellem, ha nem egy versengésre buzdító játékban?

Vicces csapatépítő játékok – csináld magad verzió

Ha sokkal több főt kell egyszerre szórakoztatnod, és a csapatversenyek (pl. területi egységenként, irodánként) könnyebben kivitelezhetők, szervezz Te egy izgalmas, együttműködésre épülő versengést!

Az egyik módja az ilyen jellegű játéknak a kincskeresés állomásokkal, hisz így nem egyszerre kell lekötni a sok munkatársat, hanem csak az adott állomásra érkezőket. Ez ugyan munkaerőigényes, de lehetőséget ad az állomások közötti beszélgetésre és összekovácsolódásra.

A másik módja a színpadról irányított, egy időben zajló megmérettetés. Ekkor csupán egy rátermett játékvezetőt kell találni, aki levezényli a játékokat, ám sok türelmet igényel azoktól a játékosoktól, akik az adott feladatban nem vesznek részt.

Tipikusan vicces csapatépítő játékok bármilyen korosztálynak:

  • CsapatépítésBekötött szemmel portrét rajzolni a többiek utasítását követve, bekötött szemmel megetetni egy munkatársunkat (joghurttal, tejszínhabos banánnal, lekváros kenyérrel).
  • Közösen csapatindulót írni megadott szavak felhasználásával (a malacpörkölttől a lélekjelenlétig minden szó jöhet), majd előadni egy megadott zenei stílusban (rock, rap, musical, stb.).
  • Ügyességi játékok minden mennyiségben (szájjal felfűzni a penne tésztát a spagettire, két seprűnyél segítségével minél magasabb WC-papír tornyot építeni, a homlokunk közepéről a kekszet a szánkba ügyeskedni, különböző stílusú zenékre táncolni, miközben a két fél hasa/mellkasa között lévő narancsnak nem szabad leesnie, stb.).
  • Tojásdobálás (lehet vízibomba is) a csapattagok között, míg el nem törik (ki nem pukkan). Időre, vagy folyamatosan növelve a távolságot is játszható.
  • A játékosoknak egy nagy tál lisztből kell szájjal „kikeresgélnie” a csokidarabokat úgy, hogy minél hamarabb végezzenek. A lisztfújás egyszerre vicces és veszélyes, így alkoholos állapotban ezt ne játsszátok!

Az interneten számos más játék is meg van említve vicces csapatépítő játékok témakörben. Keresgéljetek, böngésszetek, és legyetek kreatívok, ha a saját munkahelyi közösségetek építéséről, tréningezéséről van szó!

 

Van egy Facebook közösségünk, ahol szeretettel várunk: A Játékfarm Facebook oldalán mindig történik valami. Ha csatlakozol hozzánk, elsők között értesülhetsz az akcióinkról, az újdonságainkról, olvashatsz érdekes híreket, de akár beszélgethetsz is hozzád hasonló érdeklődésű emberekkel. Örülnénk neked, szeretettel várunk. https://www.facebook.com/jatekfarm.hu/?fref=ts

 

Üdvözlettel, 
Ági

www.jatekfarm.hu
Gyermekálmok boltja

Tartalomhoz tartozó címkék: blog