Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

Fejtörő játékok

Fejtörő játékok között találod a szuper Polissimo játékotA fejtörő játékok nagyon jó hatással vannak a logikus gondolkodás fejlesztésére, de emellett nagyon szórakoztatóak és játékosak. Biztosítja az agyalós kikapcsolódást.  Jól szolgálnak még a gondolkodási műveletek, a kitartás és a türelem fejlesztésére.
 

 

Rubik kocka – Fejtörő játékok #1.
 

Hagyomágyos Rubik fejtörőNem csak a klasszikus rubik kocka létezik már a piacon. Számos megannyi változatban és néven kapható már ez a játék, ami a fejtörő játékok kedvelőinek biztos nagy örömet okoz. A rubik kocka már verseny kocka változatban is kapható, így akár otthoni vagy baráti versenyeket is rendezhetünk otthon.
A V-cube kockák például nem a klasszikus formákat öltik fel, hanem kaphatóak 2.x2 –s, 3x3-s, de 5x5-s formában is, ezáltal fokozatosan emelve a játék kihívás részét. Nagyon jó választás egy nyaralásra, hosszú utakra vagy arra, hogy várakozás közben hasznosan eltöltsük az időt és magunkra is tudjuk kicsit fordítani.
Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlott, hiszen generációk nőttek már fel ezen a játékon és a játék színvonala egyre csak emelkedik és nem is kopik.


 

Ördöglakatok – Fejtörő játékok #2

 

Fa ördöglakatok, fejtörőkAz ördöglakatok nagy utat tettek meg a piacig, de hamar megtalálták a rajongóikat. Minden ördöglakat szint szerint van kategorizálva, tehát a kezdők, a közép haladók és a haladók is megtalálják a számukra megfelelőt. Nem csak darabonként, hanem készletenként is beszerezhetőek, illetve tematikusan is készülnek már ördöglakatok, hogy még személyre szabottan tarthassa a játékos a kezében.
Igazi fejtörő függőséget okoz, hiszen sok olyan vásárlóval találkoztam, aki elmondása szerint a rabja lett és újabb és újabb darabok után kutat, amik már a különleges fogalmát is súrolják. Volt olyan édesapa, aki személyesen hozta be lányát a karácsonyi időszakban, hogy megmutassa neki mik is az ördög lakatok, hogyan kell velük játszani és megmutassa neki, hogy mennyi féle formában találja meg az, aki keresi őket.
Öröm az ilyen embereket látni, hiszen bár egy egyszemélyes fejtörő játékoknak minősülnek, mégis hihetetlen nagy rajongó tábort szereztek az ördöglakatok maguknak.

Itt a legnagyobb az ördöglakat választék: https://www.ordoglakatok.hu/
 

Társasjátékok a fejtörők terén – Fejtörő játékok #3.

 

Nem csak önállóan kaphatunk fejtörő játékokat, hanem társasjáték formában is megtaláljuk őket gyermekeink számára. A Smart Games és Thinkfun játékai pontosan ezen az alapon készültek. A gyerekek szórakozás közben gondolkodnak, taktikáznak és próbálják a megadott játékos feladvány megoldani. A Smart Games fejtörő játékok táblás formában vannak jelen, tematikus alapon és mindegyik játékhoz tartozik egy feladvány füzet, ami a legkönnyebb feladattól halad a legnehezebb feladatokig, amik már alaposan próbára teszik a kicsik megoldó képességeit.  A Thinkfun  játékai szintén táblásan vagy más egyéb formában vannak jelen, annyi különbséggel, hogy nem feladvány füzettel rendelkeznek, hanem egy pakli feladvány kártyával.
Mindkét márka keresett és népszerű, hiszen intézményi szinten találkoznak vele először a gyerekek és végül már az otthon polcain megjelennek.

 

Fejtörő játékok aJátékfarmonCubissimo

A Cubissimo színes kocka elemekkel ellátott játék. Ezeket az elemeket kell az alap táblán összerakni a feladvány kártyák szerint, végül a maradék elemből egy 3 D-s kockát kell megalkotni a helyes elemek behelyezésével.
Egyszerűnek tűnhet így leírva, de elég embert próbáló, főleg ahogy a feladvány kártyák feladatai nehezednek. Viszont pont ez adja meg a játék sava borsát és, ezáltal lesz élvezetes és szórakoztató.  Még azokat is játékra csábítja, akik nem éppen a fejtörő játékok kedvelői.  Mind a felnőttek és gyerekek körében népszerű játék, amit minden kihívást kereső játékosnak bátran ajánlunk kipróbálásra.

 

Twisty

Az idei év egyik Djeco márka újdonsága, amely izgalmas perceket tud előcsalogatni. A játék lényege a dobozok begyűjtése és azok levédése. A dobozokat azonban a játék során a sakkból kivett egyik lépéssel tudjuk megszerezni, ami nem más, mint a ló lépés. A játék közepén, a soron következő játékosnak már nagyon kell gondolkodnia a megfelelő lépésen, sőt akár már három lépéssel előre is érdemes gondolkodni. Igazán jó taktikus játék. A vége felé pedig már-már izzasztó és félelmetesen izgalmas tud lenni.
Ám nem elég, ha begyűjtjük és levédjük a megfelelő lépéssel a dobozainkat, hanem nekünk kell elsőre a játéktér közepére érni, hogy valóban miénk legyen a győzelem.

A fejtörő játékok igenis nagyon szórakoztatóak tudni, bár tudom, néha elfogy az ember türelme, de egy kis pihenés után úgyis újra neki ülünk, hiszen bennünk van a kihívás teljesítése. Legyen szó társasjátékokról vagy egyszemélyes fejtörő játékokról.

Nektek mi a kedvenc fejtörő játékotok?

Lipóczi Tamásné

A fejtörés jelentése: https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Fejt%C3%B6r%C3%A9s