Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

Mászkálós játékok

Mászkálós játékok a JátékfarmonA  gyerekeknek hihetetlen nagy  mozgás igényük van. Fáradhatatlanul szaladnak, kúsznak, másznak. Folyamatosan úton vannak, hogy felfedezzék maguk körül a világot. Nekünk szülőknek pedig az a dolgunk, hogy lépést tartsunk gyermekeinkkel. Sokak fejében megfordul, hogy vajon milyen mászkálós játék lehetne még az ideális, ami mozgásra ösztönöz, fejleszt és közben a gyermekünk élvezi a játék adta kellemes időtöltést. 

 

Milyen szempontok szerint válasszunk mászkálós játékot? #1.
 

Mászkálós játékok kiskocsival KislányA mozgás nagyon fontos, nem csak a gyermekek, de nekünk felnőttek életében is.  Viszont a kicsik még játékosan mozognak, így olyan eszközökre vagy jobban mondva mászkálós játékokra van szükségük, amik megfelelnek minden szempontból. Válogatásunk során igyekeztünk olyan játékokat elhozni nektek, amik nem találhatóak meg minden játékboltban, különlegesek és nem utolsó sorban jótékony hatással is bírnak.

- a játék legyen strapabíró, minőségi anyagból készüljön.
- ösztönözze, motiválja gyermekünket
- ne rendelkezzen túl sok funkcióval, ami megterhelheti gyermekünk idegrendszerét
- megfelelő legyen, mind szabadtéri mind szobai használatra
- élményt adjon, valóban fejlesztő hatással bírjon
 

 

Mozogjunk sokat –Mászkálós játékok, amik élményt adnak és mozgásra ösztönöznek #2
 

Az első mászkálós játék, amit ajánlanák az egy igazi, generációk által kedvelt játék. Nagyon jól használható mind otthon a szobában vagy akár kint az udvaron egy fára felrögzítve. A kötéllétra minden gyereket hívogat magához, hiszen fantáziájuknak köszönhetően számtalan játékot ki tudnak hozzá találni, miközben fel - lemásznak a fokokon. Jó hatással van a mozgás koordinációra, segít a koncentrációban, a tapintásban és az egyensúlyérzékelést is. 
 

Mászkálós játékok érzékelő kockákHa netalán több gyermekünk van és családilag szeretnénk mászkálós játékot, akkor egy nagyon szuper játékot hoztunk el nektek. Az ejtőernyő színes, különféle méretekben kapható, izgalmas nagy mozgásos játék. Nem csak intézményi szinten, de otthoni játék során is tökéletesen megállja a helyét. Közösség összekovácsoló, együttműködésre ösztönöz. Különféle versekkel és énekekkel még nagyon jól kiegészíthető játék.  Nagyon jó szórakozást biztosít, és valóban átmozgatja a test minden részét. Lehet vele körjátékot, ügyességi játékot játszani, de az is nagyszerű, ahogy el lehet bújni alatta. Biztosra állíthatjuk mind a felnőtt és mind a gyermek korosztály számára szórakoztató játék, ami teljesen eltér az átlagtól.

 

Talán nem sokan hallottak arról a két mászkálós játékról, amik most éppen következni fognak.  Ki ne emlékezne arra, amikor mezítláb szaladgált a nagymama udvarán. Mindent éreztünk a talpunk alatt, a legkisebb kavicsot is. Gyakran hallottuk azt is, hogy mennyire egészséges is az, hogy mezítláb szaladgálunk.
A masszírozó lépegető és az érzékelő korongok is pontosan erre épülnek. A csupasz talpakra. Az érzékelés és tapintás nem csak a kezünkre terjed ki, hanem a talpunkra is.
A masszírozó lépegető játék segíti a koncentrációt és az egyensúlyérzékelés képességét. Stressz kezelésre is kiválóan alkalmas, nagyon strapabíró és minőségi anyagból készül.  Egy kis fantáziával szuper játék válhat belőle versek és énekek segítségével.  A felülete jótékony hatással lesz gyermekünk vérkeringésére is.
Az érzékelő korongok lényege a tapintás. A nagy korongok kicsinyített másai a gyermek kezében vannak, a talpával pedig megpróbálja lépkedve megkeresni a párját a nagy korongok között. Élénk színei jobban hozzá segítik a gyermeket a szín- forma felismerésében.  Szintén jó hatással van a vérkeringésre, stressz levezetésre is alkalmas és a koncentrációban is fejleszti gyermekünket.
Mindkét játék motiválja a gyermekünket, jobban hozzá segíti a mozgás szeretetéhez, miközben számos rész képesség is fejlődik a játék során.


Mászkálós játékok, amelyek fejlesztenek. Itt a JátékfarmonMi volt az a mászkálós játék, ami mindenkinek megvolt az óvodában? Biztosra veszem, hogy jó néhányunk próbált közel harcot vívni a csoport társakkal, mert kedvelt játék volt és a mai napig az. Ez a játék nem más, mint a gólyaláb. Bizony! A gólyaláb soha nem tud kimenni a divatból. Nem csak az oviban, az iskolában, hanem otthon is felhőtlen szórakozást tud biztosítani.
A mi gólyalábunk speciálisan a kisebb gyerekek részére készült. A kemény fogantyúja erős fogást biztosít lépkedés közben, miközben gyermekünk ide- oda lépked vele és közben fejleszti az egyensúlyérzékelést. A gólyaláb egyik legnagyobb előnye, hogy az egész testet megmozgatja, erősíti a lábakat és a karokat. A helyes testtartásra is nevel így jótékonyan hat az egész törzsre.

Az igazán kicsikről sem feledkeztünk meg. Számukra az építőkockás járás segítő játékot tudjuk ajánlani. Nagyon jól motiválja a gyermeket a járás megtanulásában, később pedig segíti is abban. Nem zenél, nem villog ezer színben, mégis olyan kellemes színekkel látták el, hogy felkeltse az apró nép figyelmét.
Egy járás segítő fejlesztő játéknak ugyanis nem az a lényege, hogy milyen zenét ad ki miközben tolják és, hogy vajon a kerekek milyen színben kezdenek el villogni. A lényege az, hogy valóban ösztönző hatással bírjon és ennek kulcsa nem a világításban és nem is a dallamokban rejlik. Ezek a funkciók ugyanis elterelhetik a figyelmet a járástanulásról és leterhelheti gyermekünk idegrendszerét is, ami még javában fejlődésben van.

 

Az intézményeknek is fontos a minőség és megbízhatóság – Íme, a Winther mászkálós játékok #3.

 

A Winther játékok egyenesen Dániából érkeztek főleg intézmények számára, ahol fontos a minőség és az időtállóság.  Erős hegesztéssel, csapágyas kerekekkel tervezték őket kimondottan arra, hogy sokáig használhatóak legyenek.

 

Mini robogó játékAz Első - Léptek Robogó az, amit először ajánlanák. Ez a legkisebbeknek nagyon jó kezdő mászkálós játék.  Megfelel első járműnek a járás megtanulása után.  Nagyon jól fejleszti a koordinációs készségeket. Erősíti a lábakat, a karokat és a törzset. A gyermek könnyen el tudja sajátítani a használatát, így garantált lesz a sikerélmény.
A 2 éves korosztálynak a mozgás fejlesztő triciklit javasoljuk. Nagyban hozzá járul az izmok erősödésében, a helyes testtartás elsajátításához.  A gyerekek eleinte kétkedve ülnek fel egy ilyen járműre, de a kialakítása nagyon jó biztonságérzetet nyújt. Minden biztonsági követelménynek megfelel, így bátran ajánljuk bölcsődékbe a kis motorok mellé.
A nagyobbaknak egy igazi különlegességet hoztunk. A három személyes lábhajtásos járművet. Ikreknek, testvéreknek, barátoknak igazi különlegesség és így nagy kedvenc is lehet. Együttműködésre ösztönzi a gyerekeket és nagyon sok közös élményt szerezhetnek gyermekink a játék során, miközben erősödnek és rengeteget mozognak. Ez a játék még szerepjátékokra is kiválóan alkalmas, hiszen így akár egy játéksorán valóban közösen is utazhatnak a gyerekek.

A winther játékokat nagyon sok intézményben megtalálhatjuk, hiszen rengeteget bizonyítottak már az évek során. Valóban bírják a terhelést és akár még generációk felnőhetnek rajtuk.
A mászkálós játékok nagyon sok élményt adhatnak, vannak köztük olyanok, amikben a gyerekek közösen játszhatnak társaikkal illetve akár a szüleikkel is.
Szülőként fontos az egészséges életmódra nevelés, ezért érdemes olyan mászkálós játékokat választani, még közelebb viszi gyermekünket a mozgáshoz.
Bízunk benne, hogy sikerült egy olyan válogatást elhozni nektek, amik felkeltették érdeklődéseteket!

Mozogjatok sokat!

Teljes mászkálós, mozgásfejlesztő játék kínálat itt: https://www.jatekfarm.hu/fejleszto-jatekok-79/mozgasfejlesztes