Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Menü

2 személyes játékok - Játékfarm játék webáruház

Sokáig a sakkon és a malmon kívül nemigen volt 2 személyes játék a kínálatban, legalábbis nem voltak ismertek, népszerűek. Szerencsére ez napjainkra megváltozott, és a játékkészítők már nem csupán családok és nagyobb társaságok méreteinek megfelelő játékokat készítenek, de egyre több kifejezetten 2 személyes játék jelenik meg a piacon.

De miért jó, ha egy játék 2 főre korlátozza a résztvevők számát? Miért nem lehet a legtöbb 2 főtől ajánlott játék esetén 2 fővel ugyanolyan jól szórakozni? Miért hiánypótlók a 2 személyes játékok?

Játszunk este, szívem?

2 személyes játékok

Biztos Ti is sokszor érzitek, hogy szívesen játszanátok valamit egy hosszú nap után, amivel levezetitek az egész napos rohanást. Legyen akár szabad szombat este vagy bármely hétköznap, a játék mindig feltölt és kikapcsol a mindennapi zakatolásból.

Együtt élő párként nehéz pillanatok alatt társaságot keríteni, pláne, ha nem tudjuk kiszámítani előre, mikor érünk haza, vagy mihez lesz kedvünk az aznapi munka után. Ilyenkor maradnak a kétszemélyes esti programok, és bizony unalmassá válik minden este a tv előtt ülni. Néha kell egy kis változatosság, kell egy kis szemtől szembeni interakció, egy kis nevetés és kikapcsolódás.

Ezért jó ötlet, hogy beszerezzetek néhány izgalmas 2 személyes játékot azokra az estékre, mikor kettesben akartok játszani. A nagyobb társaságoknak szóló, alkalmi játékok mellett nem árt, ha van egy-két gyorsabb, 2 személyes játék is a repertoárban, amik bármelyik este gondoskodnak a jókedvetekről.

De a 2 személyes játékok csak ritkán vehetők elő, nem?

De bizony! Pontosabban csak akkor, ha 2 személy szeretne játszani. Viszont ez, ha jobban belegondolunk többször fordul elő, mint hinnénk. A sokfős játékokhoz társaság kell, ami pedig legtöbbször szervezést igényel. Rágcsálnivaló vagy vacsora, italok, takarítás – és mindezt egy kis játékért? És mi van, ha nagyobb a család, de a felének nincs kedve játszani? Vagy ha spontán jön az ötlet, és nem is akarunk több óra hosszás játékba bonyolódni?
Látjátok, gyakrabban van rájuk szükség, mint gondolnátok! A 2 személyes játékokhoz magunkon kívül csupán egy másik játékost kell rábeszélni az izgalmakra.

Összegezzük tehát gyorsan, miért szükséges feltétlen, hogy legyen a polcon 2 személyes játék is:

  • Nem kell hozzá nagyobb társaság (így az se baj, ha a fél családnak most nincs kedve játszani)
  • Nem kell hozzá szervezkedni
  • Általában gyorsabb, pörgősebb játékmenete van
  • Csupán egy másik játékos kedvű társat kell találni hozzá
  • Könnyű szabályai vannak (nincs speciális szabály, ami bizonyos főknél változik)

Már csak egy kérdésünk maradt!

Miért nem ugyanolyan jók a 2 főtől játszható játékok a 2 személyes játékokkal szemben?

Illetve, az első kérdés az: valóban nem ugyanazt az élményt nyújtják a a 2 főtől játszható játékok? A válasz pedig: legtöbb esetben nem!

Azok a játékok, melyek 2-4, 2-5, 2-6 (és így tovább) fővel játszhatók, általában akkor nyújtják a legjobb játékélményt, amikor a legmagasabb létszámmal vágunk bele. Többek között a Ticket to Ride, a Timeline vagy a Solo kártyajáték is játszható már akár 2 fővel, de ez némeileg csorbít a játékélményen. Azok a játékok, amik minimum 2 fővel játszhatók, de nem pontosan 2 személyes játékok, az esetek többségében sokkal jobban élvezhetők több fővel, az élmény pedig szinte mindig a maximum létszámmal a legjobb.

És akkor még nem beszéltünk ezen játékok speciális szabályairól, amivel megpróbálják közel olyan izgalmassá tenni 2 személy részére is ezeket a játékokat, mint amilyen izgalmasak 4-5 fővel. Ez általában vagy új, egyedi szabályok megtanulását követeli, vagy némiképp unalmassá teszi a játékot, hisz nincs annyi variációs lehetőség. Gondoljunk csak bele! Solo játék közben elég egyértelmű, kire játsszuk majd ki a „Húzz fel négyet! típusú kártyáinkat, mivel nincs bal- és jobboldali szomszédunk...

2 személyes játék TOP 5 lista

Mostmár Te is láthatod, milyen klassz, hogy a társasjátékok piaca bővült a 2 személyes játékokkal. Ráadásul egyre több és jobb 2 személyes játékot adtak ki az utóbbi években!

Nekünk is vannak személyes kedvenceink, amiket most veletek is megosztunk! Nézzétek meg, mennyire egyezik az ízlésünk, de ha mégsem ezek lennének Nektek az „igazi”-k, még mindig kedvetekre válogathattok az oldal alján a klassz 2 személyes játékok között!

A mi tippünk:

  • Mr. Jack in London
  • Patchwork
  • Az idő hullámai
  • Csótánypárbaj
  • +1. Találd ki! (gyerekekkel)