Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

Szabadtéri játékok gyerekeknek

Senki számára nem titok, hogy egyre kevesebb időt töltenek a gyerekek – és a felnőttek is – a szabadban. Télen túl hideg van, nyáron túl meleg van, bogarak szállnak mindenfelől, esik az eső vagy fúj a szél, vakít a nap, ezernyi kifogást találhatunk arra, hogy miért nem a szabadban töltjük az időnket.

A szabad levegőn töltött időre márpedig szükség van – gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt!

Szabadtéri játékok gyerekeknekDe miért is fontos ez?

A friss, oxigéndús levegő pozitívan hat a szervezetre, gyorsítja az anyagcserét, jobb étvágyat és emésztést eredményez. Egy fejlődő szervezetnek minimum napi 1-2 órát kellene a szabad levegőn mozgással töltenie, ennek hiányától kezelhetetlenné, nyűgössé válnak a gyerekek estére. A szabadban való mozgás további előnyeiről ITT olvashatsz.

A nyitott, nagy tereken a mozgásfejlesztés is hatékonyabban kivitelezhető, ami elengedhetetlen már kisgyermekkortól kezdve. Nem csak az egyensúlyérzéket és koordinációs készséget javítja, de segít a tartós figyelem elsajátításában, ami könnyíti a koncentrációt és a tanulást.

Most nézzük meg, milyen játékokkal tudnak odakint játszani a gyerekek!

 

ÚJDONSÁG A SZABADTÉRI JÁTÉKOK KÖZÖTT

A Winther járművek egyedi mozgásfejlesztő eszközök egyenesen Dániából. Minőségi anyagokból készülnek, masszív, tartós szerkezetük bírja a nagyobb igénybevételt is. Kínálatunkban többféle járművel is megismerkedhettek, az egyszerű triciklitől az ikertaxin és a riskán át a háromkerekű rollerig. Ezeken felül olyan járművek és eszközök is rendelhetők, melyek egyedülállók az egész világon, mint például a három személyes háromkerekű bicikli, a fekvőbicikli, a kézzel vagy lábbal hajtható járművek, vagy a szórakoztató ásó. A járművek segítik az izmok fejlődését, a helyes tartás elsajátítását, valamint fejlesztik a koordinációs készséget. Emellett nagyon biztonságosak, könnyen összeszerelhetők és strapabírók. A járművek bármely típusa ideális szabadtéri játék gyerekeknek, hiszen ezekkel garantált a sikerélmény és a fejlődés, miközben a gyerek a friss levegőn van, játszik és sportol egyaránt.

 

MEGÚJULT KLASSZIKUSOK

Tipikus szabadtéri játék a frizbi, mely az 1950-es évek óta töretlen sikerrel szárnyal a piacon. Idővel készültek új változatok, más mintával, más anyagból, mind-mind a játék és a játékélmény tökéletesítésének céljából. Ma már kapható például foszforeszkáló változat – hogy a játék sötétedés után se érjen véget –, szilikonnal bevont változat a sérülések elkerülésére, sőt, a világcsúcstartó (406 méterre is elrepülő) Aerobie frizbit is megszerezheted, hogy fejleszd a célzó- és állóképességed. Bővebben a frizbizésről ITT olvashatsz!

Szabadtéri játékok gyerekeknek - Ciki-cakiA másik nagy klasszikus a labda. A labdázás megannyi lehetőségével bizonyára az olvasó is tisztában van, de vajon ismeri-e a különböző fejlesztő változatait ennek a hétköznapi játéknak? Itt van például a Ciki-caki labda, mely ránézésre hagyományos puha labdának tűnik, de változó súlyeloszlása miatt nem mindig arra repül, amerre dobják. A játék így sokkal izgalmasabb, hisz a labda kiszámíthatatlansága koncentrációt és gyors reflexeket igényel. Tekintsd meg kínálatunkban a vízen pattanó, érzékelő vagy foszforeszkáló labdákat, és válaszd ki a neked tetszőt!

 

KREATÍV GYERKŐCÖKNEK

Bizonyára emlékszel rá, milyen izgalmas volt egy vödör színes krétával kiköltözni a napsütötte járdára, és mindenféle gyönyörű, kreatív rajzot készíteni. A gyerekeket órákra leköti a királylányok, virágok és autók megrajzolása, vagy az örök klasszikus, az ugróiskola elkészítése és a hozzá kapcsolódó ugrálós játék. Ideális szabadtéri játéklehetőség azoknak a gyerekeknek, akikben él az alkotási vágy, hisz az aszfaltrajzolás fejleszti a fantáziát, a találékonyságot, a finommotorikus készségeket, az ugróiskola különböző változatai pedig az egyensúlyérzéket és a mozgáskoordinációs képességet javítják.

 

MOZGÁSFEJLESZTÉS MESTERFOKON

A fáradhatatlan gyerekeknek, akik sokáig bírják szusszal, nagyszerű szabadtéri játék az ugrókötél vagy a hullahopp karika. A színes sportjátékok nem csak szórakoztatják a használóikat, hanem remekül fejlesztik a gyerekek koordinációs képességeit. Szinte valamennyi izomcsoportot megmozgatják, javítják a ritmusérzéket és az állóképességet, továbbá a szervezetre is jótékony hatással vannak.

 

ÖRÖK KEDVENC A SZABADTÉRI JÁTÉKOK KÖZÖTT

Udvaron vagy játszótéren, fából, vasból, műanyagból, más nem számít, csak hogy jó magasra szálljon! A hinta egész kicsi kortól kedvelt szabadtéri játék a gyerekek körében. A hintázás segíti a gyerekeket az egyensúlyzavarok kiküszöbölésében, a figyelemzavarok megelőzésében, a különböző hintás játékvariációk pedig a kreativitás fejlesztésében. A hintázás jótékony hatásairól bővebben ITT olvashatsz!

Van egy Facebook közösségünk, ahol szeretettel várunk: A Játékfarm Facebook oldalán mindig történik valami. Ha csatlakozol hozzánk, elsők között fogsz az akcióinkról, az újdonságainkról, olvashatsz érdekes híreket, de akár beszélgethetsz is hozzád hasonló érdeklődésű emberekkel. Örülnénk neked, szeretettel várunk. https://www.facebook.com/jatekfarm.hu/?fref=ts

 

Üdvözlettel, 
Ági

www.jatekfarm.hu
Gyermekálmok boltja