Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

Játékok karácsonyra – nem csak gyerekeknek!

Játékok karácsonyra kisvonatLassan itt a karácsony, és sokan – aki már rutinos karácsonyozó – már jó előre megtervezik, mivel lepjék meg szeretteiket.  A karácsonyi ajándékozás lényege nem a drága holmikban rejlik, hanem abban, hogy valamilyen aprósággal kifejezzük szeretetünket, figyelmességünket, és örömet okozzunk az ajándék átadásának pillanatában – és utána is.

Idén ajándékozzatok Ti is játékokat családtagjaitoknak karácsonyra, hiszen több alkalomra szól, hasznos, képességeket fejleszt, valamint minden alkalommal potizív élményekkel gazdagít! 

Játékok karácsonyra? IGEN!

Kétségtelen, hogy rengeteg jó ajándékötlettel találkozni az interneten és a boltokban, viszont mi most elmondjuk Nektek, miért a játékok a legideálisabb ajándékok karácsonyra!

  • A jó játék szórakoztat, kikapcsol és feltölt energiával.
  • A játékok – különösen a társasjátékok – remek hangulatot biztosítanak a családi és baráti együttlétekhez.
  • A játékok sikerélményt adnak és növelik az önbecsülést.
  • Minden játék képességeket fejleszt – még felnőtt korban is!
  • A játék alapú tanulás lényegesen hatékonyabb, mint a könyvek általi tanulás az olyan területeken, amik gyakorlatorientáltak (ügyesség, türelem, kommunikációs készségek, stb.).
  • A játék a személyiségfejlődés alapvető eszköze gyermekkorban, felnőttek esetében pedig az önfejlesztés hatékony kelléke.

Most pedig vessük bele magunkat a keresgélésbe! A következőkben kategóriánként ajánlunk Nektek játékokat, amik ideális ajándékok karácsonyra. Csak kattints rá egy kategóriára, és nézd végig, milyen játékokat ajánlunk külön érdeklődési terület vagy korosztály szerint!

Játékok karácsonyra 3 éves kor alatt

Játékok karácsonyra logikai

Játékok karácsonyra kis hercegnőknek

Játékok karácsonyra vagány kisfiúknak

Játékok karácsonyra testvéreknek

Játékok karácsonyra kis konyhaművészeknek

Játékok karácsonyra művészpalántáknak és kreatív alkotóknak

Játékok karácsonyra tudóspalántáknak

Játékok karácsonyra foglalkozások szerint

Játékok karácsonyra logikabajnokoknak

Játékok karácsonyra kamaszoknak

Játékok karácsonyra felnőtteknek

Mi a tökéletes játék karácsonyra 40 éves kor felettieknek?

 

 

Játékok karácsonyra 3 éves kor alatt

A gyerekek közül a legnehezebb dolgunk talán ezzel a korosztállyal van, hisz olyan sok megkötés van a játékokat illetően rájuk nézve. Három éves kor alatt nem ajánlott a plüss, az apró, lenyehető darabokból álló játékok, vagy többek között a túl kemény játékok.

A lista hosszabb, ha a nekik ajánlott játékokról van szó, melyek közül csak néhányat emelünk ki. Vannak remek fürdőszobai játékok, mint a Kacsa Horgászat, vagy gyönyörűen kivitelezett húzós játékok, kirakók és formabeillesztők, amik remek képességfejlesztők ebben az életkorban.

Három éves kor alatt a szép, színes, általában fából készült játékok is jó választásnak bizonyulnak karácsonyra, amik nagy elemekből állnak. A Babasarokban szétnézve pedig a korai tanulás és a bébi játékok világába csöppenhetünk!

 

Játékok karácsonyra babaház

Játékok karácsonyra kis hercegnőknek

Olyan hatalmas a repertoár, hogy egyre nehezebb választani a kislányoknak szóló játékok közül. Ha gyermekünk igazi kis királylány, válasszunk neki hercegnős játékokat karácsonyra! Nézzünk szét az Arty Toys hercegnői között, vagy lepjük meg Djeco babaházzal, vagy mesés HAPE babaházzal, amikhez rengeteg kiegészítő, mindenféle szobabútor és babacsalád kapható.

Ideális ajándék továbbá ékszerkészítő szett, vagy az öltözködni szerető kislányoknak az öltöztetős, divatról szóló játékok

 

Játékok karácsonyra vagány kisfiúknak

A lehetőségek végtelenek, kezdve az autós játékoktól, a focis játékokon át a különböző nehézségű golyópályákig, hogy csak párat említsünk. De adunk egy kis segítséget azoknak, akik konkrétabb tippekre vágynak: mágneses építőjátékok az építkezések szerelmeseinek; az idei év sztárja, a Bunchems most dínós változatban; Űrcsempészek társasjáték 7 éves kortól a földöntúli kalandok kedvelőinek. Sportrajongókat meglephetünk a tél ellenére is, a beltéri bumeráng és a Ukick is izgalmas játékok karácsonyra! Sőt, már kapható a labdák új sztárja, a trükkös Ciki-caki labda, mely nem csak a kisfiúknak jó választás!

 

Játékok karácsonyra testvéreknek

Játékok karácsonyra Glüx

Attól függetlenül, hány testvérrel számolunk, a társasjáték mindig ideális választás a gyerekeknek. Vegyük figyelembe a korukat, és válasszuk ki a területet, amilyen témában szeretnénk társasjátékot találni (kommunikációs játékok, kockajátékok, logikai vagy stratégiai játékok, stb.), és keresgéljünk!

Ma már nem csak egymás ellen lehet társasjátékot játszani, hanem akár együtt, csapatban is, amire remek példa már 6 éves kortól a Varázslótanoncok a fénylidércek útján vagy a Mino & Tauri társasjáték, 8 éves kortól az Escape társasjáték, 12 éves kor felett pedig a Téboly nagykönyve társasjáték. Ha mégsem ilyesmit keresnétek, válasszatok társasjátékot a TOP50-es listánkból, hogy könnyedén találjatok a család ízlésének valót!

Az sem hátrány, ha a szülők is be tudnak kapcsolódni a játékba, hiszen az együtt töltött idő kincset ér! Ebben az esetben az öt legajánlottabb játékunk: Ticket to Ride Európa, Catan telepesei, Tabu, Concept és a nemrég megjelent Glüx társasjáték! Te mindet ismered már?

 

Játékok karácsonyra kis konyhaművészeknek

Ma már rengeteg játék van a főzés tudományának korai elsajátítására is: megannyi műanyag gyermekméretű háztartási-konyhai eszközök és kiegészítő. A konyhai játékok között fellelhető a gofrisütőtől kezdve, a sütőn és főzőlapon át a kellékekig, tányérokig minden, amire szükségünk lehet a konyhában. Sőt, különböző hozzávalókat is beszerezhetünk műanyag változatban! Ha sokat sürög-forog a konyhában, sertepertél lábad alatt gyermeked, tökéletes választás saját konyhát berendezned neki, hogy abban élje ki szenvedélyét – míg elég nagy nem lesz, hogy besegítsen anyának.

 

Játékok karácsonyra művészpalántáknak és kreatív alkotóknak

Az első, ami eszünkbe jut e kategóriában a gyurma. Kapható már intelligens gyurma, a hatalmas sikernek örvendő Mad Mattr „gyurma”, és levegőn száradó gyurma is. Kreativitást, fantáziát és kézügyességet fejlesztenek elsősorban, és minden alkalommal, így karácsonyra is ideális játékok.

Tökéletes ajándékok továbbá kreatív gyerekeknek a különböző homokszórással készíthető képek, a különböző gyerekhangszerek, a Pixel Art tüskekirakói, vagy a Gepetto izgalmas fa puzzle-jei!

Játékok karácsonyra Boffin épÍtőszett

 

Játékok karácsonyra tudóspalántáknak

Ha az ajándékozandó gyermekről tudjuk, hogy szereti a fizikai, a kémia vagy az elektronika világát, továbbá érdekli a tudomány, válasszunk számára olyan játékok közül karácsonyra, amik tökéletesen illeszkednek az érdeklődési köréhez. Ilyen többek között a Kreatív Laboratórium alkotó szett, a Boffin elektronikai építőszettek bármelyike, a Lángelme Tudós Laboratórium összes izgalmas játéka, illetve társasjátékok közül a Panic Lab és a Dr. Eureka az ideális választás ebben a kategóriában!

 

Játékok karácsonyra foglalkozások szerint

A foglalkozásokkal kapcsolatos játékok többnyire szerepjátszáson alapulnak, mellyel a gyerekek fantáziájuk, kreativitásuk és kifejezőkészségük mellett személyiségüket is fejlesztik. A legtöbbet a gyerekek utánzás által tanulnak, ezekhez a szerepjátékokhoz pedig szuper kellékeket lehet találni. Legyen szó akár orvososdiról, fodrászosdiról, bolti eladós vagy dajkanénis játékról.

 

Játékok karácsonyra logikabajnokoknak

Azoknak, akik szeretik a logikai fejtörőket, az ördöglakatokat és a trükkös feladványokat – legyen szó akár gyerekekről, akár felnőttekről, mi sem volna kedvesebb ajándék, mint logikai játékok karácsonyra.

Ma már rengeteg új és izgalmas Rubik és V-Cube kocka van a piacon, nem beszélve a rengeteg logikai társas- és egyszemélyes játékról, mint a Tantrix, a Thinkfun rengeteg újdonsága vagy a Smart Games kiváló agymozgató termékei. A kategória kiválósága 2 éves kortól a Bunny Boo, 4 éves kortól a Csodapalota, 6 éves kortól a nagyszerű Lonpos termékek, 7 éves kortól a Cubissimo, 12 éves kor felett pedig a remek fejlesztő játék, a Pünct.

 

Játékok karácsonyra kamaszoknak

Játékok karácsonyra PhixEz a kategória nem véletlen került be a gyerekek és felnőttek közé, hiszen itt a rengeteg társasjáték mellett meg kell említeni a Phix pszichológiai társasjátékot, ami az idei év nagysikerű „kiskamaszjátéka”. Az Identity pszichológiai társasjáték pedig egy önismereti kalauzba bújtatott játék, mely alapvető értékek elsajátítására tanít és ösztönöz. Emellett a kamaszok számára legjobban a kooperatív és kommunikációs játékokat ajánljuk, melyeket akár barátokkal, akár a családdal is játszhatnak. Mindenképp maradjunk az új, egyedi, különleges társasjátékoknál, amik felkeltik az érdeklődésüket és lekötik a figyelmüket. Ilyen játék többek között a Cash’n Guns, a Pandemic vagy az Imagine társasjáték.

 

Játékok karácsonyra felnőtteknek

Ha már felnőttek és játékok – már pedig jó okunk van azt állítani, hogy a játékok a felnőttek életében is rendkívül fontosak – , akkor csak a legjobbakat említsük a hatalmas halmazból.

Ha megnyugtató, koncentrációt igénylő, alkotó elfoglaltságról van szó, mindenképp az első tippünk a mechanikus Ugears modellek, melyekkel a felnőttek kiélhetik alkotási vágyukat, kikapcsolódhatnak, és fejleszthetik kézügyességüket, figyelmüket. Találunk az autómodellektől a mechanikus virág modellen át titkos széfig mindent, így nem csak az urak, de a hölgyek is találnak nekik tetszőt. Az elkészült alkotás pedig díszes kiegészítője lehet a lakásnak.

Játékok karácsonyra szabadulósA következő témakör, ami mindig ideális választás karácsonyra, azok a társasjátékok. Vannak partijátékoktól kezdve, kommunikációs és stratégiai játékokon át a kvíz- és kártyajátékokig minden, ami felnőttek számára még nagyobb élményt nyújt, mint gyerekek számára. Általában a 8-10-12 év felettieknek ajánlott játékokat érdemes böngészni, hiszen ezek már logikában és játékmenetben a felnőtt korosztály igényeit is kiszolgálják, maga a játék pedig attól lesz izgalmas, akikkel együtt játszunk, versengünk vagy együtt gondolkodunk.

Ha a megajándékozott fél jobban szeretsz együttműködni, mint vensengeni, válaszd a Pandemicet, bármely EXIT vagy ESCAPE szabadulós játékot, vagy a gyakorlottabbaknak ajánlott Téboly Nagykönyvét.

Ha házibulikon vagy családi-baráti összejöveteleken szoktatok inkább játszani, akkor az Imagine vagy a rengeteg kiegészítővel rendelkező Dixit (nagyobb társaságoknak a Dixit Odessey) ajánlott, kommunikációs témakörben pedig a Party Alias, a megunhatatlan Tabu vagy az 5 máspdperc 3 válasz nem okoz csalódást.

Ha pedig a stratégiai játékok, a versengés, a gondolkodás és a bonyolultabb játékmechanizmusok kedvelője a célszemély, a Dice Forge, A Mars Terraformálása, a Takenoko vagy a 7 csoda lehetnek jó tippek a karácsonyra.

 

Mi a tökéletes játék karácsonyra a 40 éves kor felettieknek?

Játékok karácsonyra Sorbanállás

Személyes kedvencünk, a múltidéző „Szocialista Monopoly”, a Sorban állás társasjáték. Akár nagyszülőknek is ideális, együtt is játszhat a család, hiszen a játékszabály és a játékmenet nem bonyolult, és a játék célja nem feltétlen a győzelem, hanem az együtt töltött idő és a felejthetetlen hangulat. A játék korhű grafikájával és emlékeket idéző akciókártyáival megmosolyogtat minden játékost, aki emlékszik a „Legvidámabb barakk”-ra.

 

Reméljük, Mindenki megtalálja ebből a hatalmas halmazból a számára ideális játékokat karácsonyra! Ezúton kívánunk előre is kellemes ünnepeket, valamint mosollyal és szeretettel teli együtt töltött perceket!

 

Van egy Facebook közösségünk, ahol szeretettel várunk: A Játékfarm Facebook oldalán mindig történik valami. Ha csatlakozol hozzánk, elsők között értesülhetsz az akcióinkról, az újdonságainkról, olvashatsz érdekes híreket, de akár beszélgethetsz is hozzád hasonló érdeklődésű emberekkel. Örülnénk neked, szeretettel várunk. https://www.facebook.com/jatekfarm.hu/?fref=ts

 

Üdvözlettel, 
Ági

www.jatekfarm.hu
Gyermekálmok boltja

Tartalomhoz tartozó címkék: blog