Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

Smart Games játékok – Gyúrj logikára!

Logikai játékok közül talán a Smart Games család az, aki sajátos vagy ismert történetre építi fel logikai feladványaikat. Gyermekünk egyedül, de akár velünk is megoldhatja a feladvány füzeteket, miközben a színes táblákon mozognak, ugrálnak, csúsznak a bábuk.
Ebben a bejegyzésben különböző Smart Games játékokat mutatunk be, amik fejlesztő hatással van a gondolkodásra, a megoldóképességre és a szabálytudást is kialakítja. 

Hófehérke és a hét törpe

Elsőnek jön az ismert mese és hősei. Most nem mesélni fognak, hanem feladatokat adnak, amelynek ők a főszereplői.
A feladatokat egy füzetben találjuk és bár leírva egyszerűen hangzik, hogy az ablakokat kell különböző módon kinyitni és becsukni, majd a hőseinket elhelyezni a házikóban, egy idő után rájövünk, hogy ez nem is olyan egyszerű.
Indításnak könnyű, bemelegítő feladványokat kell megoldani, de a lapokkal haladva észre vesszük, hogy egyre nehezebbek és gondolkodást igényelnek.
Hol van Hófehérke? Melyik ablakban van Szundi és Hapci? Hol van a boszorkány?
 

Csipkerózsika

Csipkerózsika a toronyban várja szőke hercegét, hogy kiszabadítsa és boldogan éljenek, amíg meg nem halnak. Az út viszont csavaros labirintus. A kastély pedig a labirintusban rostokoll. Ebben a Smart Games játékban 3 variáció szerint játszhatunk. A herceg jut el Csipkerózsikáig, Csipkerózsikának egyedül kell elhagynia a labirintust vagy éppen lehetünk mi az óriás tűzokádó sárkány, akinek az a dolga, hogy minden kastélyhoz vezető utat eláll.
60 izgalmas feladvány, 30 sárkánnyal, 30 sárkény nélkül. A dobozban pedig találsz egy képes könyvet, aminek a szövegét te írod meg. Meséld el te, hogy alakult a Csipkerózsika történet akár egy feladvány által.
Ki leszel? A királylány? A herceg? A sárkány?

 

Piroska és a Farkas


Ki ne ismerné a Piroska és Farkas legendás meséjét. Játékunkban Piroskát vagy Piroskát és a Farkast kell eljuttatnunk a nagymama házához. Természetesen a füzet lesz az, ami az egyre könnyebb utaktól a legnehezebb, legcsavarosabb utakig adja nekünk a feladatokat, hogy logikánk segítségével eljussunk a célt jelentő házikóhoz. Az út nem lesz egyszerű, hiszen a sűrű erdőn keresztül kell kiépíteni az utat. Ki fog előbb eljutni az ajtóig? Piroska? A farkas vagy esetleg mindketten?

 

Szellemvadászok

A szellemek bújkálnak a sötétben. A kísértetház, amelyben élnek számos izgalmas logikai játékot hordoz magában. Cél, hogy a játék során megtaláljuk a szellemeket és egy zseblámpával megvilágítsuk őket, hogy felbukkanjanak a sötétből és fény derüljön, arra merre repkednek és éppen mit csinálnak.
Légy te a legügyesebb szellemvadász! Győzd le félelmeidet és bátorságod és ügyes logikád segítségével indulj a szellemek keresésére.

 

Smartcar

Kis teherautó barátunk csak arra vár, hogy megépítsd, megrakodd. Felépülése és rakodása bár elsőre nagyon egyszerűnek tűnik, mégis egy idő után egyre nehezebb és nehezebb feladványok várnak rád. 48 érdekes, gondolkodtató feladat és egy teherautó.
Te fel tudod építeni? Meg tudod rakodni úgy, hogy útnak tudjon indulni? Nézzük meg! Próbáld ki!

 

Dinoszauruszok – A varázslatos világ

Még a nagy bumm előtt vagyunk. A dinoszauruszok békésen éldegélnek világukban, ám a növényevők rettegnek a T-Rexektől. 80 feladványon keresztül az lesz a dolgod, hogy minél csavarosabban válaszd el a nővényevő dínókat a húsevő társaiktól. Külön szigeten éljenek, hogy a békesség fent maradjon!
Képes vagy rá? Mentsd meg a dínókat! Válaszd szét őket és hozz létre külön álló szigeteket!
 

Természetesen számos Smart Games játék várja még azokat a kis lurkókat, akik szeretik a fejtörős játékokat és a kihívásokat. Tökéletes fejlesztő játék, ami hozzá segíti gyermekünket a logikus, türelmes gondolkodáshoz.

További Smart Games logikai játékokat https://www.jatekfarm.hu/smart-games találsz!

Jó szórakozást!