Barion Pixel
Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Menü
Ár:
16.460 Ft (12.961 Ft + ÁFA)

Paraméterek

Ajánlott korosztály 13 éves kortól
Játékidő Hosszú (60 perc fölött)
Játékosok száma 2-4 fő
Nyelv magyar
EAN 9781589949355
Népszerűséginformation_mark ⭐⭐⭐⭐⭐ (1)

Sid Meier's Civilization: A Társasjáték társasjáték

Ár:
16.460 Ft (12.961 Ft + ÁFA)
Gyártó: Delta Vision Kft
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2022. szeptember 27.
Cikkszám: 69028
Átlagos értékelés:

Szállítási és Raktár információk⇒

Termék leírás

A Civilizáció a népszerű PC-s stratégiai játék remekül sikerült táblás változata. A játékosok a hat teljesen különböző nép egyikét irányítva próbálják meg egyengetni civilizációjuk sorsát a számtalan lehetséges út egyikén. Lehet fejleszteni a technológiát, lehet támogatni a kultúrát, vagy véres harcok során legyőzni ellenfeleinket, esetleg mindegyiküknél gazdagabbá válva nyerni meg a játékot... ezek a lehetséges utak állnak a játékosok előtt a győzelem felé.
Szerezhető hűségpontok: 165

Leírás

 Ismertető videó (magyar felirattal): A Civilization társasjáték a húsz évvel ezelőtti PC-s játék (és annak folytatásai) alapján készült táblás átirat. Igaz, már a számítógépes változat sem nélkülözött minden előzményt, hiszen nagyon sok ötletet az 1980-ban megjelent Civilization társasjátékból merített.
A most megjelent változat természetesen már megfelel a kor minden elvárásának, és az utóbbi időszak trendjeit sikeresen építi magába.
A játékosok a hat nép és vezető (Oroszország és Katalin, Egyiptom és Kleopátra, Róma és Julius Caesar, Németország és Bismarck, Amerika és Lincoln, valamint Kína és Wu Zetian) közül választhatnak induláskor, és ezek mindegyike többé-kevésbé tematikusan is indokolható tulajdonságokkal bír. Így például Rómában köztársaság, Oroszországban pedig kommunizmus uralkodik a többi nép despotizmusával szemben. Kína fővárosa már a játék elején fallal van körülvéve, az amerikaiak pedig egy nagy emberrel, vezetővel támogathatják fővárosukat. Ezek csak töredékei a már a játék kezdetén fennálló különbségeknek, de jól példázzák a játék aszimmetriáját.
Miután a játékosok kiválasztották, melyik civilizációt szeretnék győzelemre vezetni, megkapják a hozzá tartozó térképtáblát, ahova felépíthetik fővárosukat. Ezeken a kis részeken kívül a többi terület egyelőre felfedezetlen marad. Egy város elhelyezkedése, ahogy a való életben, úgy itt is meghatározza a lehetőségeket. A környezeti adottságokból adódik, hogy egy város inkább kereskedelmileg erős, vagy a termelés az, amiben élen jár, esetleg egyensúlyt igyekszik fenntartani e kettő között.
A térképlapok lerakása csak a játék előkészületeinek egy részét jelentik. Csak ízelítőül: mindenki kap 8 figurát, 3 városjelzőt, 4 haditechnika-jelzőt, egy segédletet, valamint egy kis pakli kormánylapkát. Ezen kívül ki kell még alakítani (egy külön táblán) egy közös piacot, ahonnan a játékosok katonai egységeket és épületeket, valamint a világ csodáit szerezhetik majd meg. Amint minden kellék készen áll (ez hozzávetőleg 15 percet vesz igénybe), kezdődhet a játék.
A játék körökre oszlik, és minden kör több fázisból áll. Az első fázis az ún. Kör kezdete, ilyenkor leginkább technikai jellegű dolgok történnek (pl. a kezdőjátékos személyének változtatása). Államformát is ilyenkor lehet váltani, valamint egyes kártyák vagy csodák hatásai jöhetnek létre ilyenkor.
A második fázis a Kereskedelem. Ilyenkor minden játékos begyűjti a városai által termelt kereskedelmi pontokat, valamint egymás között is üzletelhetnek, sőt akár ígéretekkel is fizethetnek.
A harmadik fázis a Városigazgatás. Ekkor minden városnak egy akciója lehet (épület vagy katonai egység termelése, kultúra és művészetek fejlesztése, vagy erőforrások begyűjtése).
A negyedik fázis a mozgás, ahol harci egységeinkkel illetve felfedezőinkkel léphetünk a táblán. Kezdetben minden egység kettőt léphet csak, de természetesen ez is fejleszthető a különböző technológiákkal (pl. Hajózás). Ilyenkor lehet harcolni, és békés (vagy kevésbé békés) falvakból erőforrásokat szerezni akár erővel is.
Az ötödik fázis a Fejlesztés, ahol a játékosok a kereskedelemmel szerzett pontokból új technológiákat tanulhatnak. A technológiák piramis-szerűen épülnek egymásra, tehát a legalapvetőbb, első szintű tudományokból kettővel kell egy játékosnak rendelkeznie ahhoz, hogy egy fejlettebb, második szintűt kijátszhasson. A játék ezekből az egyszerű fázisokból épül fel, bár a rengeteg apróbb szabály és kivétel miatt nem ajánlott nekivágni a szabálykönyv alapos tanulmányozása nélkül.
A játék vége jó néhány ilyen kör után szokott bekövetkezni, és többféle feltétel teljesülése is kiválthatja. Az egyik lehetőség a kulturális győzelem. Ehhez az kell, hogy a játékos a játék során annyiszor áldozzon városaival a kultúra oltárán, hogy az összegyűjtött pontokból végül a kultúra-sáv végére elérjen. Ez talán a legnehezebb, legritkábban bekövetkező útja a győzelemnek, de ez is kivitelezhető. A második lehetőség a technológiai győzelem. Ehhez az ötödik szintig kell építeni a technológiai piramist, és ezzel ki kell fejleszteni az űrrepülést. Ez a játékostól leginkább azt követeli meg, hogy a kereskedelemre koncentráljon a játék során, ilyen épületekkel, csodákkal, vezetőkkel támogassa birodalmát, és eszerint alapítsa új városait. A Harmadik lehetőség a gazdasági győzelem. Ehhez 15 gazdasági pontot kell összegyűjteni, és ez kívánja a legsokrétűbb játékot, hiszen ezek a pontok a térkép bizonyos pontjaiból, vezetőkből, csodákból és technológiákból egyaránt adódhatnak. A negyedik lehetőség a katonai győzelem, ehhez annyi kell csak, hogy leromboljuk egyik ellenfelünk fővárosát. Persze ez sem egyszerű, sok és erős egység, valamint fejlett technológia kell általában hozzá.
A játék (gyakorlott játékosokkal is) legalább háromórányi időt vesz igénybe, de megéri a ráfordított időt.♨️Vásárold meg most csak 16.460 Ft-ért! ♨️
Gyors és pontos szállítás -Gondos csomagolás - Értesítés a rendelés minden mozzanatáról - Játékfarm: Magyar családi vállalkozás
♨️

✔️Szállítás:  A  "raktáron" lévő termékek azonnal átvehetőek az üzletünkben (Debrecen, Széchenyi utca 42)
A "raktár-on" lévő termékek várható kiszállítási ideje: 1-2 munkanap.
A "rendelhető" termékek várható kiszállítási ideje: 2-4 munkanap. Igyekszünk a legjobb és a leggyorsabb kiszolgálást nyújtani. A rendelés menetéről folyamatos és pontos információt küldünk.✔️

Vélemények

Még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!