Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

Paraméterek

Ajánlott korosztály 8 éves kortól
Játékidő Közepes (30-60 perc)
Játékosok száma Családi (2-5 fő)
Nyelv Magyar

New York 1901 társasjáték

Ár:
10.390 Ft (8.181 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 58274
Gyártó: Blue Orange
Elérhetőség: Átmenetileg nem elérhető
Szerezhető hűségpontok: 104

A 20. század elején minden a feje tetejére állt Manhattanben. Egymás után húzták fel a kor első felhőkarcolóit, teljesen új arculatot adva a városnak - és óriási előrelépést téve a modern városok ideálja felé... A játékosoknak ebben a hihetetlen ütemben fejlődő korban kell most helytállniuk, és minél több, minél értékesebb épületet építeniük. Ehhez azonban nem csak pontos tervekre lesz szükségük, hanem bizony néha rombolniuk is kell... A méretes tábla öt nagy kerületet jelöl, a játékosok a köztük futó híres utcák utcafrontján jelölik ki munkásaik segítségével az építési területeiket, ahová később lehelyezhetik majd a kezükben lévő építési tervek egyikének megfelelő, tetrisz-szerű, felhőkarcolót ábrázoló lapkájukat. Minél több pontot gyűjtöttek, annál értékesebb épületeket húzhatnak fel, még ha a régebbiek közül le is kell rombolniuk néhányat ennek érdekében. A dolgot csak nehezítik az akciókártyák és a végső pontozást meghatározó speciális lapok - és persze az ellenfelek! Legyél Te a New York 1901 nyertese!

Játékfarm szállítási Információk Játékfarm szállítási információk

Átlagos értékelés:
Menny.:

Kicker 3-as(termék oldal)

Leírás

New York 1901 társasjáték részletek:

 New York, 1901. Gombamód nőnek ki az első felhőkarcolók a földből, Manhattan mai arcának előképe lassan körvonalazódni kezd a gyűrött tervrajzok fölött ebédelő munkások keze munkájaként. Por lepi be a félig felépített állványzatokat, féltonnás acélrudak meredeznek elő a falakból, a 20. század minden dicsőségének és építészeti vívmányának érzete ott rejlik a fullasztóan poros levegőben... De hová lehet még építkezni, egy ilyen sűrűn lakott városban?A játékosoknak többek között ez az egyik fő problémájuk A táblán Manhattan öt nagyobb területre van osztva a leghíresebb utcák mentén, ezek a területek a pontozáskor számítanak majd. Az általuk körülhatárolt építési telkek értékét tehát ez is befolyásolja, a rájuk felhúzandó felhőkarcolók építésén túl. De hogy hogyan is zajlik ez pontosan?Mindenki azonos, tetrisz-szerű épületlapokkal rendelkezik, valamint négy munkással a saját színében. A soron következő játékos ez utóbbiak közül lehelyez egyet egy, még szabad építési telekre, lefoglalva annak építési jogát. A másik lehetőség, hogy választ a már letett munkások közül, és annak helyére, a kezében tartott tervlapot kijátszva letesz egy annak megfelelő épületlapot, úgy forgatva azt, hogy minél értékesebb ponton érintkezzen az utcafronttal. Minél több épület áll már készen, vagyis minél tapasztaltabb valaki a szakmájában, annál értékesebb felhőkarcolókat építhet fel mint például a legendás Woolwort vagy éppen a Met Life!A hely azonban ettől még szűkös marad Manhattanben, így előbb-utóbb biztosan le is kell rombolni egy-egy régebbi épületet, hogy legyen hely az újaknak, ami újabb remek taktikai elem lehet. A dolgot némiképpen megbonyolítják az akciókártyák, amelyek többek közt az elérhető építési terveket is lecseréltethetik, vagy akár dupla építkezésre is lehetőséget adnak egy körön belül - és akkor még a bónuszkártyákról nem is beszéltünk! A végső pontozás ugyanis minden játékban más és más, attól függően, hogy épp melyik három manhattani utca, és a hozzá tartozó kerület kerül játékba az ötből. Van hát lehetőség a taktikázásra bőven, így a New York 1901 inkább felnőtteknek és azoknak a gyerekeknek szól, akik szeretik a kicsit összetettebb, de még nem kemény stratégiai társasjátékokat. Mert bár a szabályok egyszerűek, sok mindenre kell figyelni egyszerre. A téma azonban kétség kívül magával ragadó, a dizájn amellett, hogy korhű, hangulatos és gyönyörű, ami garantáltan kedvet csinál a következő partihoz!

Játékfarm.hu - Élmény - Játék - Tanulás

Játék webáruház bizalom termékoldal

Élményt adó játékok - Játékfarm játék webáruház Gondos csomagolás - Játékfarm játék webáruház Bankkártyás fizetés - Játékfarm játék webáruház Akár ingyenes szállítás- Játékfarm játék webáruház 30 napos pénzvisszafizetési garancia - Játékfarm játék webáruház

 

Izgalmas játékok amelyeket sokan választottak

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Facebook értékelések