Barion Pixel
Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap > Blog >

Utazzuk be Európát! – élmény és tanulás a Ticket to Ride-dal!

Ticket to ride EuropeHa még nem hallottál a Ticket to Ride Europe társasjátékról, most nagyon figyelj: olyan kedvelt játék a társasozók körében, mint a Gazdálkodj okosan! volt 20 évvel ezelőtt.

Gyerekek és felnőttek körében egyaránt népszerű, és apának sem kell visszafognia magát a gyerkőcökkel szemben, ha már belejött a játékba a gyereksereg. Ugyan az árát tekintve nagyobb befektetés, de időtálló játék, és ideális játék a felnőtt korosztálynak is!

Miért a Ticket to Ride Europe játékot válasszuk?

Elsősorban azért, mert hihetetlenül látványos, gyönyörű kivitelezésű játék a Ticket to Ride Europe, ami nem utolsó szempont akkor, ha kellemes kikapcsolódásra vágyunk.

Másodsorban, már 8 éves kortól könnyedén megértik a gyerekek, akár barátokkal együtt eljátszanak vele. Ezen felül a családnak is kitűnő esti program, és a szülők is ugyanannyira élvezik a játékot (nincs leegyszerűsítve gyereknyelvre!), mint a gyerkőcök. Ráadásul, a felnőtteknek – gyerekek nélkül – is szuper játékélményt biztosít baráti párral együtt töltött estén, de akár kettesben. Egyszóval, MINDEN korosztály számára ideális!

Ticket to ride Europe társasjátékHarmadszor, a játék fejleszti a gyerekek és felnőttek képességeit: a taktikai gondolkodást, a logikát, a koncentrációs és stratégiai képességeket, továbbá gyors gondolkodásra és megfontolt döntésekre ösztönöz. Ezen felül segít Európa földrajzának megismerésében – hisz játék közben könnyebben megragadnak a dolgok –, a figyelem és türelem elsajátításában, valamint a különböző erkölcsi tulajdonságok és jellemvonások kialakulásában, mint a közösségi érzés, a felelősségérzet, a fegyelem és az önuralom.

Versengő gyerekeket a Ticket to Ride Europe játék ösztönzi és többre sarkallja. Továbbá, mint a többi játékban, megtanulhatjuk kezelni a győzelmet és elfogadni a vereséget.

Végül, de nem utolsó sorban a játék a huszadik alkalommal is izgalmakat rejt magában, hiszen a menetjegykártyák és a különböző variációs lehetőségek véletlenszerűen cserélődnek, így szinte nincs is esély arra, hogy két játék alkalmával ugyanolyan küldetést és ugyanolyan vagonkártyákat birtokoljunk.   

Mi van a Ticket to Ride Europe játékban?

  • Egy játéktábla Európa városaival, melyen színes mozdonyhelyekkel vannak összekötve a városok (különböző színű és számú mozdony kell két város összekötéséhez)
  • Egy nagy pakli színes vagonkártya és néhány jokerként funkcionáló mozdonykártya, amely fizetőeszközként szolgál a két város közötti útvonal elfoglalásához
  • Küldetéskártyák (menetjegykártyák) különböző városok feltültetésével, különböző pontszámokkal
  • Vasútállomások arra az esetre, ha valaki elfoglalja azt az utat, ami nekünk is kellene, vagy nem tudjuk kigyűjteni hozzá a menetjegyeket

Miről is szól a Ticket to Ride Europe?

Ticket to Ride Europe társasjáték közben

A játékosok célja a játékban minél több küldetést teljesíteni, mielőtt a többiek közül valaki véget vetne a játéknak. A játékosok fejenként 45 db vonatot kapnak a saját színükben, és 3 küldetéskártyát, melyből minimum egyet meg kell tartaniuk. A küldetések különböző hosszúságúak, és teljesítésük különböző számú pont ér a játék végén. A táblán vasúti szakaszokat úgy tudunk elfoglalni, hogy menetjegykártyákkal kifizetjük az értük járó díjat.

A játékot nehezítik a kompok és alagutak. Kompok esetében az útszakasz megvásárlásához joker lappal is rendelkeznünk kell, alagutak esetén pedig a szerencsén múlik, mennyire nyúlik hosszúra az alagút, mivel ezt a bejáratkor még „nem látni”.

A játékos a saját körében mindig három akció közül választhat: vagonkártyát szerez, útszakaszt vásárol, vagy új menetjegykártyákat húz. Ha valamely játékosnak már csak 2 vonatja marad a készletében, az utolsó kör következik, majd pedig a játék véget ér. A pontozásnál nem csak a küldetések számítanak, hanem az összes lehelyezett vonat és a leghosszabb összefüggő útvonal is pontot ér.

Ha csak egy játékot vennél meg idén nyáron, mi a Ticket to Ride Europe-ra adjuk le a voksunkat! 

 

Van egy Facebook közösségünk, ahol szeretettel várunk: A Játékfarm Facebook oldalán mindig történik valami. Ha csatlakozol hozzánk, elsők között értesülhetsz az akcióinkról, az újdonságainkról, olvashatsz érdekes híreket, de akár beszélgethetsz is hozzád hasonló érdeklődésű emberekkel. Örülnénk neked, szeretettel várunk. https://www.facebook.com/jatekfarm.hu/?fref=ts

 

Üdvözlettel, 
Ági

www.jatekfarm.hu
Gyermekálmok boltja

Tartalomhoz tartozó címkék: blog