Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

Húsvéti játékok gyerekeknek

Húsvéti játékok gyerekeknek barkaág díszítés

Közeleg a húsvét, négynapos szünet lesz a gyerkőcöknek és munkaszüneti nap a felnőtteknek. Kis pihenés, sütés-főzés vár a családokra. Akinek a gyermeke még nem tud besegíteni a konyhában, valamivel le kell foglalni, míg fő a sonka, sül a kalács, készül az ünnepi lakoma.

Vannak, akik jobban tartják a húsvéti hagyományt, készülnek a hétfői locsolkodásra, tojást festenek és barka- vagy aranyeső ágat díszítenek.  Vannak, akik ennél kevésbé ünneplik a húsvétot, kirándulni vagy túrázni mennek a hosszú hétvége örömére, esetleg mind a négy nap távol pihennek az otthonuktól.

Most kifejezetten azoknak a gyerekeknek gyűjtöttünk össze a húsvéti játékokat, akik otthon lesznek, és készülnek a húsvétra, a locsolók fogadására és a locsolkodásra.

Húsvéti játékok gyerekeknek - nyuszi dekoráció

Klasszikus húsvéti elfoglaltságok

Nem is igazán húsvéti játékok ezek, mint inkább hasznos elfoglaltságok, kellemes, fejlesztő tevékenységek. Ide tartozik a tojásdíszítés, a pogácsaszaggatás (ezt már egészen kicsikkel is lehet együtt csinálni) vagy bármiféle segítség a konyhában, illetve a dekoráció készítése.

A tojásdíszítésnek számos variációja létezik, amik közül jó néhányat ITT találtok. Húsvéti dekoráció gyanánt bármilyen kreatív dolgot készíthetnek a gyerekek, csak pakoljuk ki nekik az asztalra a hozzávalókat (színes papír, vatta, krepp-papír, karton, filcek, színes ceruzák, olló, vízfesték, csillámpor, flitter, szalagok, ragasztó, stb.) és adjunk támpontot az alkotáshoz. Hajtogathatnak szalvétát, készíthetnek tojásokat a barkaágra só-liszt gyurmából, akár húsvéti ajtódíszt vagy képeslapokat is dekorálhatnak köszönetképp a tojások mellé a locsolóknak.

Húsvéti játékok gyerekeknek

A tesókkal nagyon jókat lehet együtt játszani, és ennek húsvétkor is számos módja van. Itt van rögtön a tojáskeresés, amit – tesó híján – szülőkkel is lehet játszani. Kell néhány apró csokitojás, amit eldugnak egymás elől, különböző szobákban – vagy ami még jobb, a kertben! –, és meg kell keresniük mindet a másik felügyelete mellett. Kisebbekkel ez lehet hideg-meleg játék is, de dugdosás előtt mindenképp fektessétek le a szabályokat, nehogy a kistesó kidúrja a szekrényből az összes ruhát! Játszhatjátok a tojáskeresést térképpel, ha a kert vagy a lakás alaprajzát vetitek papírra, így a gyerekek tájékozódása is remekül fejlődik.

Húsvéti játékok gyerekeknek tojásdíszítés

Akad néhány klassz húsvéti ügyességi játék is gyerekeknek. Csináljatok nekik, vagy csináljanak ők maguk egy akadálypályát (vödrök, seprű, kövek, téglák, kötelek, deszkák felhasználásával), és beszéljék meg előre, hogyan kell végigmenni rajta. Ezután teljesítsék a pályát, de úgy, hogy a kezükben fognak egy kanalat, amiben egy főtt tojást egyensúlyoznak. Ezzel biztosan elszórakoznak egy jó darabig a kertben. Nehezíthetik a pályát, ha már nagyon jól megy, versenyezhetnek is egymással, vagy mérhetik a futamidejüket, és versenybe szállhatnak a rekordokért.

Izgalmas húsvéti játék lehet a gyerekeknek a húsvéti puzzle is. Olyan reklámújságból vagy szóróanyagból, amiben jelent meg húsvéti kínálat, vágjuk ki azt az oldalt, és vagdossuk kis (kisebbeknek inkább nagyobb) darabokra. Ha nem találunk otthon ilyet, nyomtathatunk is az internetről letöltött húsvéti képet.

Húsvéti társasjátékok

Természetesen nem maradhatnak ki a sorból azok a társasjátékok sem, amik húsvétkor pont ideális játékok a gyerekeknek. Ilyen többek között a Lotti Karotti, ami egy pörgős nyúlverseny már 4 éves kortól. Válasszatok színeket, és a kártyától függően induljatok fel a dombtetőre a nagy répáért, vagy tekerjétek meg a répát. Hogy ekkor mi történik, azt fedezzétek fel magatok!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!A Piou Piou nem tartozik a klasszikus húsvéti játékok közé, de mivel hazánkban a tojás miatt a csibék is fontos szereplői a húsvétnak, ezért ide soroltuk. Ez egy gyorsasági és logikai kártyajáték 5 éves kortól, melyben a lényeg, hogy ügyesen taktikázva te költsd ki a legtöbb tojást.

Bunny Boo egy 3D építkezős készségfejlesztő játék már 2 éves kortól, amiben egy nyuszit kell a doboz elemeivel elrejteni. Játékos tanulást tesz lehetővé, segíti a térbeli látás elsajátítását, valamint a finommotorikus mozgások és a logika fejlődését.

Minden kedves olvasónknak és vásárlónknak kellemes húsvéti ünnepeket, sok locsolót, illetve sok hímes tojást kívánunk!

 

Van egy Facebook közösségünk, ahol szeretettel várunk: A Játékfarm Facebook oldalán mindig történik valami. Ha csatlakozol hozzánk, elsők között értesülhetsz az akcióinkról, az újdonságainkról, olvashatsz érdekes híreket, de akár beszélgethetsz is hozzád hasonló érdeklődésű emberekkel. Örülnénk neked, szeretettel várunk. https://www.facebook.com/jatekfarm.hu/?fref=ts

 

Üdvözlettel, 
Ági

www.jatekfarm.hu
Gyermekálmok boltja

Tartalomhoz tartozó címkék: húsvét blog