Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

Ügyességi játékok, ügyességi játékok kicsiknek, nagyoknak, óvodásoknak

 

Ügyességi játékok, amelyek igazalmasak és szórakoztatóak a JátékfarmonJó a kézügyességed? Nem remeg a kezed? Szeretsz nyerni? Ki ne szeretné a kihívásokat akár felnőtt fejjel is? Az ügyességi játékok képesek egy kis adrenalint, izgalmat adni, miközben ez hozza meg az igazi szórakozás lehetőségét. A gyerekek nagy kedvence, hiszen minden a gyorsaságon, a figyelmen és a szívből jövő jó kedven múlik.  De nem csak a gyerekeknek lehet ez kiváló időtöltési lehetőség, hanem a felnőtteknek is. Nem szabad elfelejtkeznünk arról, hogy a társasjátékok, lehetnek bármilyen kategóriában, a felnőtteknek is szólnak.
 

 

Mozgás, gondolkodás – Szuper ügyességi játékok következnek! #1

 

A legkisebbek figyelmébe a Kacsa horgászat nevű játékot ajánlunk, mint ügyességi játék. A játék klasszikusnak számít, de a mai napig kedvelt és keresett.  A lényegét mindenki ismeri. A horgászbot segítségével kell az összes kis kacsát kifogni. Szuper fürdős játék minden időszakban, akár otthon a kádban vagy kint az udvaron a medencében, esetleg egy nagyobb lavórból is jó játéknak minősül. A gyerekek élvezik, és nagyon szeretik.

Az Elefántegyensúlyozó játék színes, érdekes és egyedi kinézetének köszönhetően megint csak egy ideális ügyességi játék a legkisebbek számára. A játék lényege, hogy a színes pálcikákat úgy kell felrakni az elefánt hátára, hogy a végén ne dőljön el. A Djeco márka különleges szépsége pedig csak emeli a játék színvonalát. A színek élénkek, az elefánt kinézete pedig csodálatos, és szemet gyönyörködtető.
 

Óvodásoknak - Minden, ami a kicsik ügyességét fejlesztheti! #2


Az egyik legnépszerűbb ügyességi játék, amiért az óvodások rajonganak és boltunkban csillogó szemekkel fedezik fel, a Dobble. A játékban ügyesnek, gyorsnak és nagyon figyelmesnek kell lenni. Nagyon jól fejleszti a megfigyelő képességet, hiszen a kis kerek kártyák tele vannak apró ábrákkal. Figyelmesen, de annál gyorsabban kell megfigyelni az éppen aktuálisan letett kártyát illetve a saját kezünkben lévőt is. A nyertes az lesz a játék végén, akinek hamarabb elfogy az összes kezében lévő kártya.
Az ügyességi játékok az óvodás korúak körében nem csak kártyajátékokból állnak, hanem mozgásos játékokból is. Az egyik ilyen játék a Célba dobós játék, ami egy klasszikus, a Djeco által egyedi kinézetre szabott játék. Ezt mindenki ismeri. Az ügyesség fejlesztése mellett mozgásra bírja gyermekünket és közben a koncentrációs képessége is fejlődik.  S, hogy mit értünk a Djeco egyedisége alatt? A poharakra gyönyörűen tervezett és megrajzolt figurák kerültek, ami minden gyermeket képes elkápráztatni, így képes a szépsége a játék élményét emelni.
A másik nagy mozgásos ügyességi játék a ThinkFun jóvoltából van a piacon, aminek a neve Yoga Card. A kártyákon különféle, a gyerekek által is megvalósítható jóga pozíciók találhatóak. Nem csak kézügyességet, a gondolkodásban való ügyességet, hanem magában a mozgás ügyességében is segíti a gyermekünket. Nagyon egészséges és a sport szeretetére is nevelheti gyermekünket. Az éve minden szakaszában nagyszerű választásnak minősül.

 

Ügyességi játékok kicsiknek és nagyoknak a felhőtlen szórakozásért a JátékfarmonA nagyobbak vagy akár a felnőttek szórakoztatására is vannak szuper ügyességi játékok. Ilyen lehet a Dr. Eureka, ami egyben egy logikai társasjáték is szuper izgalmas és egy kísérleti laborban zajlik. Nézzük meg figyelmesen a kártyákon lévő feladatokat, majd oldjuk meg gyorsan és figyelmesen őket. Ebben a segítségünkre vannak a kémcsövek és a hozzájuk tartozó apró színes golyók. A golyókat úgy kell öntenünk egyik csőből a másikban, hogy nem segítünk rá a kezünkkel és közben olyan sorrendbe kerülnek, ahogy a kártyák mutatják.

Hasonló felépítésű játék a Top That, ahol nem a kísérleti laborban vagyok a főszereplők, hanem egy bűvészmutatványt hajtunk végre ügyesen és gyorsan a megadott feladatkártyák alapján. El tudod rejteni a nyuszit? Képes vagy a megadott eszközökből, megfelelő logikával és gyorsasággal kirakni a feladványokat?

 

Személyes kedvenceink #3.
 

Személy szerint az én kedvenc ügyességi társasjátékom a Mosquito. Gyönyörűen kivitelzett társasjáték.  Könnyen érthető szórakoztató családi kártyajáték.
A moszkitó és a méh rugalmas, az alma keményebb PVC-ből , míg a virágok szövetből készültek. A kártyalapok strapabíró kemény kartonból.
Felvenni egy almát, lecsapni egy moszkitót, egy méhecskét tenni a virágra? Nincs idő ezen gondolkozni! De az biztos, hogy neked kell az elsőnek lenni, aki megteszi!  Akár baráti társaságoknak, óvodai csoportnak, kis iskolás osztálynak, de akár egy családi társasjátéknak is tökéletesen megfelel.
Újdonságként pedig nem maradhat el az Aljas 7-es kártyajátékunk, ami teljesen felvillanyozott mindegyikőnket. Feszült, de annál szórakoztatóbb pillanatokat okozva nekünk, próbára téve a figyelmünket és a fejben számolási képességünket. 


Az ügyességi játékok szórakoztatóak, felébresztik az emberben a versenyszellemet miközben felhőtlen időtöltést biztosít minden korosztály számára.  Legyen az egy egyszemélyes, mozgásos, vagy több személyes társasjáték.

Még több ügyességi játék: https://www.jatekfarm.hu/ugyessegi-tarsasjatekok

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog