Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Menü
Ár:
9.490 Ft (7.472 Ft + ÁFA)
Menny.:

Paraméterek

Ajánlott korosztály 8 éves kortól
Játékidő Közepes (30-60 perc)
Játékosok száma 2-4 fő
Nyelv Magyar

Thurn und Taxis társasjáték

Ár:
9.490 Ft (7.472 Ft + ÁFA)
Menny.:
Gyártó: Hans Im Gluck
Elérhetőség: Átmenetileg nem elérhető
Cikkszám: 58813
Szerezhető hűségpontok: 95
Átlagos értékelés:

Nyelv: Német
A Thurn und Taxis társasjáték az első taxi-hálózat kiépítéséről szól. E kiváló stratégiai társasjáték három nagy erénye: a játék szabálya gyorsan érthető, a játék menete egyszerű, a játék taktikai lehetőségei ugyanakkor hatalmasak. Több szempontot kell párhuzamosan mérlegelni, és a nagyobb ívű stratégiai tervezés mellett a játék adott helyzetétől függ, hogy melyik a jó döntés.
♨️Vásárold meg most csak 9.490 Ft-ért!♨️

Játékfarm szállítási Információk Játékfarm szállítási információk

Youtube videók

Leírás

Thurn und Taxis társasjáték részletek:

 

Thurn und taxis játékszabály röviden:
A társasjáték során mindenki egy postavállalatot irányít, s arra törekszik, hogy az útvonalak létrehozásával minél több városban legyen postaállomása, valamint hogy megszerezze az értékes kocsikártyákat és bónuszlapkákat. Ha vakaki megszerez egy 7-es kocsikártyát, vagy lerakja összes postaállomását, a forduló még befejeződik, majd a játék véget ér. Az lesz a győztes közületek, akinek a legtöbb győzelmi pontja van.

A játék menete
A játékot a kezdőjátékos kezdi, a többiek az óramutató járása szerint követik. Akin sor van, annak ebben a sorrendben:
1.A kezébe kell vennie egy városkártyát.
2.A kezéből maga elé le kell raknia egy városkártyát.
3.Végül, ha akarja, az útvonalát befejezheti (kiértékelheti).

A fentiek során egy ízben a játékos igénybe veheti egy postaalkalmazott segítségét – vagyis a soron lévő játékos csak az egyik postaalkalmazott segítségét veheti igénybe.

A játéktáblán látható 22 város, mindegyikhez tartozik 3 városkártya. A soron lévő játékosnak a kezébe kell vennie egy városkártyát: vagy a felcsapott 6 kártya közül vesz el egyet, vagy elveszi a húzópakli legfelső lapját. Ha a felcsapott kártyák közül vesz el egyet, annak helyére új kártyát kell felcsapni. Ha kifogy a húzópakli, a dobott lapokat megkeverve csináljatok új húzópaklit.

Segítségül hívható postaalkalmazottak: Ebben a fázisban a postamester és a postatisztviselő hívató segítségül.
Postamester: Ha a játékos a postamestert hívja segítségül, egy második kártyát is a kezébe vesz, akár a felcsapott lapok közül, akár a húzópakli tetejéről. Ha valakire úgy kerül a sor, hogy nincs kártya a kezében, akkor a postamester segítségére kell támaszkodnia – természetesen ez azt is jelenti, hogy ebben a fordulóban másik postaalkalmazott már nem segítheti őt.
Postatisztviselő:Ha a játékosnak nem tetszenek a felcsapott városkártyák, a kártyaelvétel előtt a postatisztviselő segítségével megváltoztathatja a kínálatot: a 6 felcsapott kártya a dobott lapokhoz kerül, és helyettük új kártyákat kell felcsapni.
Postakocsis:A postakocsis segítségével a játékos két kártyát rak le a kezéből egy helyett. Mind a két kártyának illeszkednie kell az útvonalhoz.

Városkártya kijátszása
A játék központi eleme az útvonal. A játékosnak a kezéből le kell raknia egy városkártyát maga elé: vagy új útvonalba kezd, vagy a már meglévő útvonalát folytatja. Ha a játékos már meglévő útvonalát – ez az aktuális útvonal – folytatja, a kártyákat mindig a már lent lévők mellé, sorban kell leraknia a fordulók során. Egyszerre mindenki csak egy útvonalat épít. Ha valaki előtt nincsen egy városkártya sem, új útvonalba kell kezdenie. Ha már van épülő útvonala, azt kell befejeznie, csak azután kezdhet új útvonalba. Ha a játékos az épülő útvonalát folytatja, a városkártyát a már korábban lerakott városkártyák sorának jobb vagy bal szélére kell letennie. Az útvonal nem ágazhat szét. Ezenkívül az új városkártyának illeszkednie kell az útvonalhoz.

Az útvonal befejezése
Útvonal csak akkor fejezhető be, ha legalább három városkártya alkotja.
Az útvonal befejezésének lépései:
a)Postaállomások elhelyezése.
b)Alkalmasint bónuszlapkák begyűjtése.
c)Alkalmasint kocsikártya begyűjtése.
d)Az útvonal kártyái, és alkalmasint a kézben lévő lapok egy része a dobott lapokhoz kerül.

Postaállomások elhelyezése
A játékos az útvonalon lévő városokba rakhat postaállomásokat hogy melyekbe, azt ő dönti el, az alábbi két lehetőség közül választva:
1. Minden tartományban, amelyen áthalad az útvonal, egy városba lerak egy postaállomást.
2. Egy tartományban, amelyen áthalad az útvonal, minden városba lerak egy postaállomást.

Bónuszlapkák begyűjtése
A postaállomások lerakása után a játékos megnézi, hogy jár-e neki egy vagy több bónuszlapka. A megszerzett bónuszlapkákat ki-ki képpel lefelé tárolja maga előtt az asztalon.
Az útvonal hosszáért járó bónuszlapkák (5-ös, 6-os és 7-es útvonalak): Ha az útvonal 5, 6, 7 vagy több városon halad át (ennyi kártya alkotja), a játékos a megfelelő halom tetejéről megkapja a legfelső bónuszlapkát.
A tartományokért járó bónuszlapkák:Ha egy játékosnak egy tartomány (vagy két összetartozó tartomány) összes városában van postaállomása, kap egy megfelelő bónuszlapkát. Nem szükséges, hogy a postaállomásokat egyetlen útvonal megépítése során rakja le – azokat több útvonal létrehozása során lerakhatja, a bónuszlapkát pedig akkor kapja meg, amikor már minden városban van egy postaállomása.
A játék befejezéséért járó bónuszlapka:A játékos, akinek cselekedete kiváltja a játék befejezését – akár mert megszerzett egy 7-es kocsit, akár mert lerakta utolsó postaállomását – megkapja a „játék vége”-bónuszlapkát.
Új kocsi szerzése
Ha az útvonalat legalább annyi városkártya alkotja, mint amilyen a sorban következő kocsikártya, amellyel a játékos még nem rendelkezik, megkapja azt. A kocsikártyákat csak sorban, egymás után lehet megszerezni, nem lehet „ugrani”.

A városkártyák eldobása
A játékos az útvonalhoz lerakott városkártyákat a dobott lapokhoz teszi, valamint annyi városkártyát eldob a kezéből, hogy ott csak 3 kártya maradjon. Ő választja ki, melyik kártyákat tartja meg. Az így eldobott kártyák is a dobott lapokhoz kerülnek. A játékos a következő fordulóban mindenképp új útvonal kiépítésébe kezd.

A játék vége és pontozás
Ha egy játékos elveszi a 7-es kocsikártyát, vagy lerakja utolsó postaállomását, a játék a befejezéséhez közeledik. Már csak ezt a fordulót játsszák végig: a játékot mindig a kezdőjátékos jobb oldali szomszédja fejezi be.
Ezután ki-ki megszámolja, mennyi győzelmi pontja van: (a legnagyobb megszerzett kocsikártya) + (a bónuszlapkák) – (a le nem rakott postaállomások)

A Thurn und Taxis társasjáték ára most csak 9.490 Ft ♨️

✔️Szállítás:  A "raktáron" lévő termékek várható kiszállítási ideje: 1-2 munkanap. A "rendelhető" termékek várható kiszállítási ideje: 2-4 munkanap. Igyekszünk a legjobb és a leggyorsabb kiszolgálást nyújtani. A rendelés menetéről folyamatos és pontos információt küldünk.✔️

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!