Termékek Menü
0
+36309753755
Ön itt jár: > >

Blog

Aktuális hírek, érdekességek gyerekekről, gyermeknevelésről, képességfejlesztésről, melyekről egy tudatos szülőnek érdemes olvasni.
Kesjár Szilvia

Magyar kártyaHarminckét lap: pirosak, zöldek, makkok, tökök, alsók, felsők, királyok és ászok… Ki ne ismerné a magyar kártyát?

De azt tudjátok-e, honnan ered a magyar kártya? Talán a magyarok találták fel? És kik vannak a lapokon? Mit jelenteken a szimbólumok? Ki az a Tell Vilmos, aki a makk felsőn található? És mi mindent játszhatunk egyetlen pakli magyar kártyával? A válaszokért olvass tovább!

Kesjár Szilvia

Elveszett gyerekNem tartozik a szülők kedvenc témái közé, de óhatatlanul előfordul még a legfigyelmesebbekkel is, hogy valahol elveszítjük a gyermekünket. Mivel emberek vagyunk, előfordul, hogy hibázunk, és kíváncsi gyermekünk elkóborol vagy utánaszalad valaminek, miközben mi a tejet vesszük le a felső polcról vagy felszedjük a leejtett szatyor tartalmát.

A legbiztosabb az ilyen esetekre felkészülni – mert akkor is előfordulhat a baleset, ha más vigyáz rá! Tanítsuk meg gyermekünknek, mit csináljon, ha elveszne! Íme, az öt legfontosabb dolog, amit nem árt, ha megjegyez az ilyen esetekre!

Kesjár Szilvia

KártyajátékokPraktikus, kis helyet foglal, órákra leköti a társaságot, változatos, izgalmas, kihívást rejtő, versengésre és fejlődésre ösztönző, színes, szabályokkal átitatott… Ez csak a kártyajáték lehet! Összegyűjtöttünk Nektek számos olyan kártyajátékot, ami amellett, hogy rendkívül szórakoztató, fejleszti a gyerekek képességeit is. Ráadásul korosztály szerint tüntetjük fel a legjobb kártyajátékokat! Nézzétek meg, vajon mennyit ismertek közülük? És mi lehet a következő nagy kedvenc?

Kesjár Szilvia

CsapatépítésSzereted a közösségi életet, a pezsgést, a jó hangulatot? Téged bíztak meg azzal, hogy szervezz egy frankó kis csapatépítőt vicces játékokkal, és segítség kellene, hogyan fogj hozzá? Cikkünkben ötleteket adunk, hogyan tudtok úgy összecsiszolódni, hogy közben jól szórakoztok, megismeritek egymás erősségeit, képességeit, valamint szorosabb, személyes kapcsolatot alakítotok ki a sablonossá vált munkahelyi köszönéseknél. Olvass tovább, hogy megtudd, miért fontos a csapatépítés, és milyen vicces csapatépítő játékokkal tehetitek különlegessé az együtt töltött napot a munkatársakkal!

Munkahelyi közösségek, baráti társaságok, különböző szervezetek hatékonyabb együttműködését segítik elő a közösségformáló és csapatépítő játékok!

Kesjár Szilvia

Modern játékSokan az olvasók közül bizonyára egyetértenek abban, hogy nagyon sokat változott a világ az utóbbi néhány évtizedekben játékok tekintetében. A kavicsokat és botokat felváltották a fa-, majd a műanyag játékok, ma pedig már tele vannak a polcok zenélő, beszélő, elemmel működő mütyűrökkel.

Hova vezet a fejlődés? Jó-e a gyermekünknek, hogy készen kapja a játékot, nem kell a képzeletét használnia hozzá? Előnyösek-e a háztartási gépek játékváltozatai? Megtanul-e főzni a gyerek egy babakonyhában? Szükséges-e, hogy a tabletet már 3 évesen profin kezelje? Vagy jobb, ha a homokozóban vagy az udvaron játszik azzal, amit a természetben talál?

Kesjár Szilvia

Nászajándék ötletekJön a nyár, az esküvőszezon, az örökké tartó „igen”-ek évszaka. Biztosan sok mindenkinek lapul már egy esküvői meghívó a fiók mélyén vagy a polcon, mely barátok, rokonok, ismerősök nagy napjára invitálja a családot. Nagy kérdés minden esküvő előtt, hogy mit vigyünk ajándékba? A legtöbb pár nem készít ajándéklistát, inkább pénzt kér autó vagy lakás vásárlása céljából. De mi van akkor, ha MI a pénz mellé valami személyeset is adnánk?

Összegyűjtöttünk olyan szuper nászajándék ötleteket, melyek közül – a pár temperamentumától és személyiségétől függően – kedvetekre válogathattok!

Kesjár Szilvia

Ticket to ride EuropeHa még nem hallottál a Ticket to Ride Europe társasjátékról, most nagyon figyelj: olyan kedvelt játék a társasozók körében, mint a Gazdálkodj okosan! volt 20 évvel ezelőtt.

Gyerekek és felnőttek körében egyaránt népszerű, és apának sem kell visszafognia magát a gyerkőcökkel szemben, ha már belejött a játékba a gyereksereg. Ugyan az árát tekintve nagyobb befektetés, de időtálló játék, és ideális játék a felnőtt korosztálynak is!

Kesjár Szilvia

Nagyszülő és unokájaNagy fejtörést okozhat – főként a generációs különbségek miatt – az unokákkal való játék a nagyszülőknek. Napjainkban modern játékok vannak, a gyerekek könnyebben ráunnak egy-egy régebbi játékra, és bizony előfordul, hogy nehezebben tudják elfoglalni magukat.

Minden nagyszülő vágyik arra, hogy az unokája szeresse, szeressen vele időt tölteni, szívesen aludjon nála a hétvégén, és mesélje nagy mosolyogva, hogy mi mindent csináltak együtt. Nem árt, ha vannak a nagyszülők tarsolyában olyan játékötletek gyerekeknek, amik garantáltan jó szórakozást és kellemes időtöltést biztosítanak az unokákkal. 

Kesjár Szilvia

SárkányeregetésA sárkányeregetés közkedvelt játék a gyerekek – és nem kizárt, hogy a felnőttek körében is! A szélben szálló, szemet gyönyörködtető sárkányok egyszerű, mégis ellenállhatatlan szórakozást nyújtanak. Mit élvezünk benne mégis annyira? Hogy uralmunk van felette? Hogy mi „tartjuk” az égen? Hogy ellenáll a gravitációnak? A sárkányeregetés fizikája az izgalmas? Vagy ebben éljük ki a repülés, a szabadság iránti vágyunkat? Sok fejtörés ellenére nem jöttünk rá, abban mégis biztosak vagyunk: sárkányt eregetni az egyik legklasszabb dolog a világon!

Kesjár Szilvia

Családi kirándulásNektek is nagy gondot okoz kitalálni, hova ugorjatok el egy hosszú hétvégén, vagy hol töltsetek egy igazán izgalmas napot a családdal? Magyarország számos remek helyszínben bővelkedik, ahol a családok izgalmas szórakozással teli napot vagy napokat tölthetnek. Hiszen nem lehet folyton otthon ülni – gyerekekkel meg pláne nem! Összegyűjtöttük Nektek olyan potenciális helyszíneket az ország egész területéről, amiket a gyerekek biztosan, de még a szülők is élveznének egy napsütéses hétvégén.

Medveotthon, Meseút, Archeopark, Katica Tanya, Szondi várjátékok, Mini Magyarország... Te mindenhol voltál már?