Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Blog

Aktuális hírek, érdekességek gyerekekről, gyermeknevelésről, képességfejlesztésről, melyekről egy tudatos szülőnek érdemes olvasni.
Színes lufik gyereknaponMájus utolsó vasárnapja különösen fontos a gyerekek számára, hisz köztudott, hogy Magyarországon aznap ünnepeljük a gyereknapot. De mit is ünneplünk? Miért ünnepeljük? Hogyan fejlődött a gyereknap, vagy egyáltalán honnan indult a kezdeményezés? Mi a jó program gyereknapon? Elmenjünk, vagy otthon maradjunk? Szokás-e ajándékozni? Ha igen, milyen a jó ajándék gyereknapra? És egyáltalán, mire számíthatunk gyereknapon 2019-ben?
Napjainkban maga a beszéd, a beszélgetés és úgy maga a kommunikáció nagyon visszaesett.  Mit értek ez alatt? A kommunikációink a környezetünkkel nagyon nagy százalékban korlátozódik csak egy kis chat ablakra és kikoptak a személyes beszélgetések és találkozások. A beszéd nagyon fontos, a beszélgetés pedig főleg. A nyílt és őszinte kommunikáció nem egy parányi ablak emotikon figurákkal tűzdelve jön létre.
Érezlmeinket meg kell tanulni kezdeni! Ebben segít gyermekünknek a JátékfarmMinden szülő azt szeretné, ha a gyermeke megfelelő önbizalommal rendelkezne és megfelelő lenne az önértékelése is. Az érzelmi, akarati élet első sorban a családból indul ki, tehát ennek a tanulási folyamatnak az otthon a színtere.
 

A Dobble játék

Dobble játékA Dobble játék angol/amerikai megfelelője a Spot it!, ami azt jelenti, hogy Vedd észre!, Szúrd ki!. A Dobble fantázianév nem kapcsolódik szorosan sem ehhez az elnevezéshez, sem pedig magához a játékhoz, mégis különleges hangzása miatt könnyen beleivódott a köztudatba. De mitől lett ilyen közismert? Hogyan lett hazánkban az egyik legnépszerűbb játék rövid időn belül? Hogyan lehet egyszerre gyerekek és felnőttek kedvence? Miben rejlik a sikerének a titka?

Relativity pszichológiai társasjáték a JátékfarmonEgyre több pszichológiai témájú játék jelenik meg a piacon és egyre nagyobb rá a kereslet. A társadalom kezd megérni arra, hogy szeressen és merjen vele játszani. Nem csak a gyerekek, hanem a felnőtteknek is ajánlott ezeket a játékokat kipróbálni! 

A beszéd fejlesztése fontos már egészen pici korban! Segít a JátékfarmKorábbi cikkünkben a felfedezésről írtunk sok hasznos információt és játékot. Most szeretnénk a beszéd fejlődésről beszélgetni veletek. A beszéd ugyanis nagyon fontos, hiszen ez az egyik eszközünk arra, hogy kifejezzük magunkat a környezetünk felé. A beszédben fontos, hogy tisztán, érthetően beszéljünk, és választékos szókinccsel rendelkezzünk.
Most pedig nézzük is meg, hogy mik azok az eszközök, amik már kis korban is a segítségünkre lehet a beszédfejlesztés során. 
A csodálatos természet úgy alkotta meg a nőket, az édesanyákat, hogy kaptak egy ajándékot. Sokan női ösztönnek hívják, van, aki hatodik érzéknek, de bárhogy nevezzük az biztos, hogy minden édesanyát végigkíséri élete során.

A babavárás időszakában elsősorban önmagunkra és kisbabánkra kell vigyázni, hiszen magzatunk teljes kiszolgáltatottságban van szívünk alatt. Olyan érzelmeken megy keresztül, amin mi! Ha nincs egyben testünk, lelkünk, nem vagyunk kiegyensúlyozottak, magzatunk sem lesz az. Tehát legyünk fantasztikus kismamák!

Felfedezés és környezet megismerés a Brainbox játékaival a JátékfarmonKorábban már írtunk arról, hogy egy cikksorozatba vágunk bele, amelyek körbe járják a fejlesztő játékokat, hogy a tömegcikkeken kívül milyen valódi fejlesztő hatással bíró játékokat tudunk ajánlani.
Cikksorozatunk a felfedezéssel foglalkozik, amely a környezet megismerésének fejlődését mutatja meg játékokon keresztül. 
Nálunk is tavaszi megújulás van. Folyamatosan törjük a fejünket, hogy mivel színesíthetnénk a Játékfarmot, hogy még változatosabb legyen. Most ebben a bejegyzésben a pagony játékai mutatkoznak, amik biztos, hogy belopják magukat az óvodások és kisiskolások szívébe.  Számunkra is nagyon kedvesek ezek a játékok, mert olyan értékeket képviselnek, amiket mi is vallunk.
Nagyon sokan tértek be ugyanis hozzánk, olyan kéréssel, hogy valami újdonságot kerestek óvodás vagy kisiskolás korú gyermekeitek számára. Előfordul – mert kivel nem-, hogy belefutunk olyan ajánlásokba, hogy azt mondjátok, ezt ismeritek és meg is van otthon. Biztos vannak sokan közületek, akik szintén ismerik ezeket a játékokat, de van, akiknek a következő játékok valóban újnak számítanak. 
Hallgatom a rádiót. Ismerős a téma. Gyerekek zaklatták és bántották társukat mindennap. Pár szót és mondat foszlányt kap el a fülem, mert próbálok inkább a munkára koncentrálni. Akaratlanul is a kulcs mondatokat kapom el.
Zakatol az agyam. Emlékképek ugranak be. Szagok, érzések. Már annyira nem fáj, de mivel tanultam pszichológiát tudom, hogyan épült fel a felnőtt létem. Mennyire is befolyásolták mostani személyiségemet az egykor zaklatással teli napok.
Szeretnénk előre leszögezni, hogy a következő bejegyzés sorozatunk minden ítélkezés nélkül születik. Pedagógia szempontból vizsgáltunk meg pár játékot és teszünk javaslatot más játékokra.
A következő napokban megjelenő bejegyzések és sorok csupán segítő szándékúak. Következzen hát a bevezető posztunk!
Régen nagy versenyszellemek ébredtek fel családon belül, ha kiejtettük azt a szót, hogy társasjáték. Ma már pedig egyre nagyobb teret hódítanak azok a társasjátékok, amelyek a csapatban való dolgozást erősítik
Minden szülőben aggodalmasan sejlik fel a kérdés, hogy vajon mikor lenne célszerű telefont adni gyermekük kezébe. Vagy éppen jól döntöttek e, amikor karácsonyra megvették a tábla gépet illetve a laptopot.
Mindenki mást vall, mert egyikünk gyermekének sem egyforma a személyisége és ezekhez az eszközökhöz való hozzáállása.
Nagyszüleink és szüleink nagyon sok időt töltöttek annak idején kint a szabadban. Kevés volt az a játék idő, amit bent, a négy fal között töltöttek. Minden évszakban kint játszottak.
Ma már a gyerekek nagyon kevés időt töltenek a szabad levegőn és inkább a számítógép, televízió vagy más egyéb elektronikai tárgy társaságában töltenek.
Utazás gyermekkel! Játszatok együtt!Lassan eljön a nagy nap! A gyerekek már jelölik a naptárban, hogy hány nap van a családi nyaralásig. Hosszú lesz az út. 2 órás. Felnőttként is embert próbáló néha, nemhogy kisgyermekkel… Valamivel  el kell foglaljuk őket! 
Nem mindig jön össze a nagy társaság egy fergeteges társasjáték partihoz. Nem kell ilyenkor teljesen elcsüggedni. Számos társasjáték vagy éppen kártyajáték áll rendelkezésetekre, hogy ketten is igazán jól érezzétek magatokat. Jöhetnek a válogatások?
Menekülő szoba játékok otthon

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek a menekülő szobák, más néven szabadulós vagy kijutós játékok. A menekülő 

szobák főként csapatépítésre, együttműködés fejlesztésére, közös kalandra és derűs szórakozásra adnak lehetőséget. A játék során minden esetben különböző feladatok és feladványok megoldásával haladhattok lépésről lépésre, majd menekülhettek ki a szobából/helyiségből.

Csapatépítés, kalandok, izgalmak, kreatív problémamegoldás, önfeledt szórakozás – ezt az élményt hozza el otthonodba mindegyik menekülő szoba társasjáték!

Nem minden csendes gyerek önbizalom hiányos és nem minden hangos gyermek magabiztos. Az egészséges felnőtt létben való magabiztosság a gyermekkorban gyökerezik és első sorban a családon múlik, hogy ki mekkora önbizalommal és önértékeléssel rendelkezik.
A kamaszkori táplálkozási zavarok nagyon sok kamasznál előfordulnak. Sok minden befolyásolja az anorexia és a bulimia felbukkanását, amik átvehetik az irányítást gyermekünk élete felett. Az áhított cél, ami először egészségesnek indul, végül katasztrófába torkolhat.
Látom rajtad, hogy aggódsz. Reggelente más a mosolyod. Félsz az oviba menni, pedig én szeretek odajárni. Minden reggel látom, hogy máshol jársz, nagyon messze vagy.
Este apával beszélgettek. Néha vitatkoztok, mert nem értettek egyet. Furcsa szavakról beszéltek, amit én nem értek. Rólam van szó, de mégsem értem. Autizmus, antiszociális. Nem tudom mit jelentenek, de ti féltek tőle.
 
Bihari Szilvia
Nem tudom, hol kezdhetném a soraimat. Ja, igen! A gyerekeim engem is belerángattak ebbe az instázásba, hát mit ne mondjak, azóta az önértékelésem elég nagy mélyrepülésbe kezdett. El kezdtem követni embereket, celebeket és szép képekkel rendelkező nőket, akikről azt hittem nem valódik, hogy csak csupán ilyen kirakat képek, amik jól néznek ki. Hát anyukáim, ezek élnek és virulnak és az, amiről képeket készítenek a saját otthonuk!
Már csak két nap és mi is belevágunk a nagy albérlet vadászatba. Kettőnknek sem lesz egyszerű, ezt nagyon jól tudom, de akik gyermekkel szeretnének tetőt a fejük fölé, azoknak pedig már szinte lehetetlen albérletet találni Magyarországon.
 
Logikai játékok közül talán a Smart Games család az, aki sajátos vagy ismert történetre építi fel logikai feladványaikat. Gyermekünk egyedül, de akár velünk is megoldhatja a feladvány füzeteket, miközben a színes táblákon mozognak, ugrálnak, csúsznak a bábuk.
Ebben a bejegyzésben különböző Smart Games játékokat mutatunk be, amik fejlesztő hatással van a gondolkodásra, a megoldóképességre és a szabálytudást is kialakítja. 
A stratégiai társasjátékok gondolkodást, logikát, jó megoldóképességet igényelnek. Akár egy csata megnyerése, egy családi ház berendezése vagy klán vezetése legyen a cél. Mi most megmutatunk neked pár játékok, amik talán elnyerik a tetszésedet.
Látta a szomszédban a macskát. Szeretne egyet. Most az apját nyúzza éppen. Úgy gondolom, nagy falat lenne még neki egy macska. Legyen hörcsög? Aranyhal? Mi az, amiről tudna önállóan gondoskodni?
A lányos játékok kategóriája nagyon széles skálán mozog. Viszont nem csak babázhatnak, öltöztethetnek, hanem főzhetnek, gyógyíthatnak, sminkelhetnek, hajat formázhatnak vagy bármi egyéb olyan tevékenységet is eljátszhatnak, amiket naponta látnak, tapasztalnak.

 

Nem voltam vele túl szigorú? Vajon értett a szóból? Nem vittem túlzásba ezt a jutalmat? Dicsérem vajon eleget?
Minden szülő fejében sokszor fordulnak meg ezek és ezekhez hasonlító kérdések. Gyereket nevelni ugyanis nem könnyű.
Bihari Szilvia
„Érzem rajta a füstöt. Találtam nála öngyújtót és egy üres cigis dobozt. A pulóver zsebében dohány maradványok. Vajon mennyit szívhat? Kitől kapja? Mikor szokott rá? Rászokott egyáltalán?”
Rajzol, fest, varr. Mindig tevékenykedik valamivel. Szereti a kézműves holmikat. Szeretném meglepni, boldoggá tenni, miközben én is hozzá teszek valamit a tehetségéhez.
Következő bejegyzésünk a kis művész lelkeknek, kezdő vagy éppen haladó kézműves gyerekeknek és szüleiknek szól.
A bolt, az iskola, a bank, az orvosi rendelő, a színház. Minden apró gyermekszobában megjelenik valamelyik helyszín az életünkben. Pannink pedig eladó lesz, tanár néni, színésznő, óvó néni.  Esetleg orvos vagy rendőr.
„Egyszer volt, hol nem volt, volt. Túl az Óperenciás tengeren is túl, élt egyszer egy paraszt és a családja… „
Így kezdődött minden nyári este a nagymamánál. Minden este mesélt a parasztról és a családjáról, én pedig feszült figyelemmel hallgattam.
Szabaduló szobák teljes élvezete otthon

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek a szabadulószobák, máv néven kijutós játékok, amik főként csapatépítésre, 

társaságok összekovácsolására, illetve önfeledt szórakozásra szolgálnak. A játék rendre úgy kezdődik, hogy becsukják a játékosok mögött az ajtót, elindítják az órát, és indulhat az egy-másfél órányi izgalom, fejtörés, tanácskozás, ötletelés, mely jóesetben kiszabadulással zárul.

Ezt az élményt hozza el az otthonodba a szabadulószoba társasjáték

Vajon ő is így gondolja? Hogyan látja az életet? Mi a véleménye erről? Mi járhat a fejében? A kérdések, amelyek nagyon sokszor megfordulnak a fejünkben, amikor éppen egy új ember lép be az életünkbe. Most megmutatjuk nektek, hogy nem csak a kávézós beszélgetések, hanem játékok is segíthetnek megismerni valakit vagy jobban elmélyíteni egy már meglévő kapcsolatot.
Eljött a nagy nap. A várt, izgalmakkal teli nap. Jön a Mikulás a bölcsibe. A gondozónők előzőnap meghívót gyártottak alvás időben, hogy minden apróság szüleihez is eljusson a hír. A kis polcokon heverő lapocskák olyanok, mintha a Mikulás manói meghozták volna a postát.
Barbi már évek óta írja családjáról szóló blogját az interneten. Persze nem csak élménybeszámolókat, hanem recepteket, DIY bejegyzéseket is ír. A blog nagyon változatos és egyben szórakoztató. Kendőzetlenül, humorral fűszerezve ontja az írásokat családjáról, gyermekeiről, az életükről. Vele készítettem most egy interjút, hogy hogyan élik meg ők a kamaszkort, milyen nehézségei és pozitív oldala van a kamaszodásnak! 
Hamarosan itt a karácsony, de előtte még jön a Télapó. Bandikának van menő kisautója. Elméletileg piros, távirányítós és lángnyelvek vannak rajta. De itt van vagy három hasonló. Mikor lett hirtelen ennyi gyerekjáték? Vajon melyikre gondolhatott az én Robikám?
Pc játékok hatása kisgyermekekreMár megint a szobájában ül, a szennyes is ott van még a kanapén. A hétvégéje viszont megint tele van programmal. Folyamatosan új ismeretségeket köt, itthon pedig a hangját is alig hallani. Most akkor kezdjek el félni vagy csak rémeket látok? 
 

Anya, Panna is jöhet velünk a boltba?
A kérdés, amit a gyermekünk feltesz nekünk a bejárati ajtóban indulás előtt és Kérdésünkre, hogy ki az a Panna és hol van, a válasz az, hogy itt mellettem és rajtunk kívül senki nincs ott, az ijesztő lehet. Panna kitalált barát.

Gyerekjátékok – Mit is jelent együtt és külön játszani! A mai kor szüleinek széles tárház teszi lehetővé, hogy gyermekeik különféle játékokkal játszanak. A gyerekjátékok már nem csak a babákban és lovas katonákban fulladnak ki. Egy szülő, akár gyermeke személyiségéhez megfelelő játékot is választhat. A gyermek életében nagyon fontos, hogy ne csak egyedül, de együtt, a szülővel is játszhasson.