Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

Paraméterek

Ajánlott korosztályquestion_mark 7 éves kortól
Játékidő Rövid (10-30 perc)
Játékosok száma Családi (2-5 fő)

Frui10 - Szüreteld a számokat Számszüret

Ár:
2.790 Ft (2.197 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 57064
Gyártó: The Brainy Band
Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés:

Figyelem és gyorsaság + számolás a tízes számkörben! Ha ebben jó vagy garantáltan te leszel a legjobb fejszámoló az osztályban! Keresd meg az azonos színű vagy azonos gyümölcsöket amelyeken lévő számok összeg pont 10. (több szabály alapján lehet változtatni). Családi ás parti játék már 4-5 éves kortól is játszaható.

Ebben a játékban nem fogod utálni a matekot :)

Legyél Te a Frui10 nyertese!

Játékfarm szállítási Információk Játékfarm szállítási információk

Kicker 3-as(termék oldal)

Leírás

Frui10 - Szüreteld a számokat Számszüret részletek:

 

A játék célja
Találd meg elsőként azokat gyümölcsöket a két kártyán, melyeknek összege 10! Mondd be és vedd el a kártyákat! A legtöbb kártyát összegyűjtő játékos nyer. A 10-et az alábbi szabályok szerint rakhatod össze: 
Először is, meg kell találnod két vagy több olyan gyümölcsöt két kártyán, melyeknek az összege pontosan 10. Ez lehetséges úgy, hogy egy gyümölcs az egyik és egy a másik kártyán található; VAGY két gyümölcs az egyik kártyán, egy pedig a másikon, és így tovább. (de a 10-et nem rakhatod ki egyetlen kártyáról, legalább egy gyümölcsnek a másik kártyán kell lennie).
Másodszor, a 10-et kiadó gyümölcsöknek mindkét kártyán egyezniük kell fajtájuk (pl.két banán; három eper stb.) vagy színük szerint (pl. 2 zöld gyümölcs, 4 kék gyümölcs stb.). Az a játékos, aki megtalálta a 10-et, bemondja és szükség esetén meg is mutatja, miből tevődik össze. Ha a 10-et azonos fajtájú gyümölcsökből rakta össze, akkor a játékos azt mondja pl.: “10 eper!” vagy “10 körte!”. Ha a 10-et azonos színű gyümölcsökből rakta ki, akkor a bemondás lehet pl.: “10 zöld!” vagy “10 piros!”.

A játék menete
A játék elején minden játékos egy lapot kap lefelé fordítva. A többi kártya az asztal közepén lévő pakliban marad, felfelé fordítva. Amikor az osztó “START!” -tal elindítja a kört, minden játékos felfordítja lapját és megpróbálja kirakni a 10-et a saját ill. a kártyapakli felső lapjának felhasználásával. Amikor egy játékos megtalálta a 10-et, bemondja és megmutatja, majd a középen lévő kártyapakli legfelső kártyáját a saját kártyájának tetejére rakja. Így a középen lévő kártyapakli tetejére most új kártya kerül, és minden játékos újabb 10-est keres. A játék addig tart, amíg a középen lévő kártyapakli el nem fogy. Az a játékos nyer, aki a játék végére a legtöbb kártyalapot gyűjtötte össze.

Lehet játszani kisebb gyerekekkel is más könnyített szabályok alapján olvasd el a játékszabályt.

Lehet még 2 másik szabálya lapján variálni a játékot így téve még izgalmasabbá a partikat.

Játékfarm.hu - Élmény - Játék - Tanulás

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő


Izgalmas játékok amelyeket sokan választottak

Facebook értékelések