Barion Pixel
Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Egy kis játék, egy kis fejlődés, egy kis játékos fejlődés…

A Little… sorozatról

A Djeco Little sorozata társasjátékokat foglal magába, amiket kifejezetten kicsiknek (2,5 éves kortól 5 éves korig) ajánlanak a gyártók. A társasok célja megismertetni a legkisebbekkel olyan lényegi és alapvető fogalmakat, mint az együttműködés vagy az asszociáció. Játék során hasznos, a mindennapi életben elengedhetetlen készségeket, ismerhetnek meg és sajátíthatnak el a gyerekek, fejlődik memóriájuk, finommotoros és egyéb készségeik is. Ezeket a sokszor bonyolultnak tűnő fogalmakat sokkal könnyebb megérteni és befogadni, ha játékos formában találkozunk velük.

Egy kis Djeco…

A Djeco egy francia játékgyártó cég, 1954 óta foglalkozik különféle oktatójátékok tervezésével, kivitelezésével. Folyamatosan keresnek és alkalmaznak új illusztrátorokat és más kreatív szakembereket, hogy mindig elő tudjanak rukkolni valami újjal és izgalmasak maradjanak a vásárlók szemében. Játékaik, amellett, hogy szemet gyönyörködtetők, egytől egyig nagyon hasznosak is, hozzájárulnak a gyermekek fejlődéséhez minden szinten.

Nézzünk meg párat közelebbről a Little sorozatból

Az egyes Little társasok mindig kiemelten egy fogalom, készség megismerésére és fejlesztésére összpontosítanak, de más területekre is jó hatással lehetnek. Valamennyi játékban aranyos állatokkal találkoznak a gyerekek, a kis bábuk méretükből adódóan kézre állnak a legkisebbeknek is.

Little mémo

Egy kis memória társasjáték a Djeco-tól!Az Egy kis memória társas elsősorban a memória, emlékezőkészség fogalmával ismerteti meg a kicsiket, de segít a megfigyelőkészség és a gyorsaság fejlesztésében is. A játékhoz fel kell sorakoztatni a szettben található állatokat, majd, miután a kis játékosok elfordultak, egy személynek (aki lehet egy segítőkész felnőtt) egyet el kell rejteni a figurák közül a bokor alá. A játékosok feladata, hogy kitalálják, melyik kisállat bújt el. Ez a társas kifejezetten a vizuális memória fejlesztésére összpontosít. A jó emlékezőkészség nagyon fontos, már az iskolai tanulásban hasznát veszik a gyerekek, s majd később, az élet más területein is tudják kamatoztatni. A játékosok életkorát és képességiet figyelembe véve változtathatjuk, csökkenthetjük vagy növelhetjük az állatok számát.

Little observation

Lepkefogó társasjáték a Djeco-tól!A Lepkefogó társas a megfigyelőkészség mellett fejleszti a gyorsaságot és a színfelismerést. A játékosok két dobókockával dobnak, melyeknek oldalai más-más színt jelölnek. Feladatuk, hogy ezután kiválasszák és felkapják az asztalról a dobott színek kombinációjának megfelelő pillangót, s mindezt minél fürgébben tegyék. A színfelismerés nagyon fontos mérföldkő minden gyerek fejlődésében. Ez egy olyan készség, ami gyakorlás útján fejleszthető, így ha gyermekünknek eleinte nem is megy könnyen, nem kell kétségbeesni. Az is köztudott, hogy a kicsik sokkal könnyebben tanulnak, ha kezükbe vehetik a tárgyakat, amik az elsajátítandó információhoz kapcsolódnak. Ezért is hasznosak az olyan játékok, amik erre ösztönzik őket. Ha szeretnéd kicsit izgalmasabbá tenni a játékot a kicsik számára, rejtsd el a pillangókat a ház különböző részeiben, így azok felkutatása egy külön kaland lesz.

Little cooperation

Egy kis együttműködés társasjáték a Djeco-tól!Az Egy kis együttműködés fejleszti a gyerekek kooperációs készségét és segít elsajátítani a társadalomba való beilleszkedéshez szükséges kompetenciákat, mindezek mellett pedig a finommotoros készségek fejlődéséhez is hozzájárul. A játékosok feladata, hogy együttműködve átjuttassák a hídon a sarkvidéki állatokat, hogy azok biztonságra leljenek iglujukban a túlparton. Gyakran hallani szülőktől, hogy az ő gyerekük képtelen elviselni a vereséget. Ez egy kooperatív társas, amiben együtt győzünk vagy veszítünk, így ezutóbbit sokkal könnyebben tudjuk megtapasztalni és feldolgozni, mintha egyedül lennénk. Nagyon fontos ez a készség egy olyan világban, ahol a számítógépes játékokkal játszva elég egy restart gombot nyomni, ha nem tetszik a játék állása. Az ennek következtében kialakuló „csak a győzelem” hozzáállás egészségtelen és káros a gyerekek pszichológiai fejlődésére nézve. Ezért is hasznos egy olyan játékot választani, ami a való világ értékeivel ismerteti meg a kicsiket.

Little balancing

Egy kis egyensúlyozás társasjáték a Djeco-tól!Az Egy kis egyensúlyozás a finommotoros készségek és a szem-kéz koordináció fejlesztésére szolgáló társas. A cél, hogy minél magasabb vizililiomot növesszünk a tóban egymásra pakolva az elemeket, és a tetejére ültessük a békát. De óvatosnak kell lenni, mert ha ledől a torony, kezdhetjük elölről az építkezést. A játékot lehet versengő és kooperatív módban is játszani. A játékosok össze is dolgozhatnak, de akár külön-külön is építkezhetnek. A gyerekeknek némileg megfontoltnak és előrelátónak is kell lenni, ugyanis, ha látják, hogy az egyik torony imbolyog, új szár építésébe kell kezdeniük. A finommotoros készségek fejlesztése hozzájárul ahhoz, hogy a kicsik könnyebben megtanuljanak írni és más, aprólékos munkafolyamatokat végezni.

Little association

Egy kis asszociáció társasjáték a Djeco-tól!Az Egy kis asszociáció társas segít a kritikus gondolkodás kialakulásában és fejleszti az asszociációs készséget. A szettben található három kisállat, három, az ő élőhelyeiket ábrázoló tábla és 30 részlet kártya, amin az élőhelyek alkotórészei láthatók. A játkosok feladata, hogy felfordítsák a részletkártyákból a legfelsőt és minél fürgébben elkapják azt az állatot, akinek az élőhelyén megtalálható az adott részlet. Az asszociációs készség nagyon fontos a logikus és a kritikus gondolkodás kialakulásában. Aki pedig ezekben jól teljesít, jól megfontolt döntéseket képes hozni az élet bármely területén. Ebben a játékban a gyerekeknek a nagyobb képet kell nézniük, majd tudásuk és a kapott információk alapján kell meghozniuk a döntést. Ha szeretnétek kicsit megbolondítani a játékot, társítsátok a részleteket más élőhelyekhez, majd próbáljátok megindokolni, miért is helytálló választásotok. A kreativitás szintén nagyon hasznos készség, amire szükség van az életben.

A Djeco Little sorozatából mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet. Nagyon előnyös, hogy a társasok szabályai rugalmasak, így igazíthatjuk őket a játékosok képességeihez, valamint több korosztály számára is élvezetesek lehetnek. A Djeco magas minőséget képvisel a játékpiacon, termékeik kiemelkedően igényesek. A Little sorozatban található állatkák kellemes tapintású, puha műanyagból készülnek és nagyon strapabíróak. A kartonból készülő elemek szintén tartósak, nem használódnak el könnyen. Ha szeretnéd, hogy gyermeked már egészen fiatalon megismerkedjen a társasjátékok világával, valamint lényegi, alapvető fogalmakkal, válassz a Little sorozatból! Nézz szét webáruházunkban, ahol az összeset megtalálod!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog