Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

Lányos öltöztetős játékok

Kővári Éva

Kreativitást, memóriát és egyéb készségeket fejlesztő, ugyanakkor érdekes, szórakoztató és igazán lányos játékokat keresel? Olvasd el cikkünket, melyből megtudhatod milyen pozitív hatásokkal rendelkeznek az öltöztetős játékok és tekintsd meg legjobb ajánlatainkat.  

Az öltöztetős játékok hatásai 

A Játékfarm többi játékaihoz hasonlóan a lányos öltöztetős játékok elősegítik a gyerekek fejlődésétA memória és logika fejlesztését sosem kezdhetjük túl korán.  

A szerepjátékok kiemelkedően fontosak a fiatalok életében. Szükséges például a szociális és érzelmi fejlődéshez és új szituációk megismeréséhez. Az anyai minták utánzása játékosan felkészíti a gyermeknevelésre a lányokat. 

 A különböző korosztályba tartozó lányoknak más az érdeklődési körük és nem biztos, hogy ugyan azzal leköthető a figyelmük, de minden korosztály kedvét lelheti a divatos, színes és szép ruhákban. Ideális a kis hercegnőknek, lelkes szerepjátszóknak és még a leendő divattervező lányoknak is. 

A lányos öltöztetős játékokkal az időjáráshoz megfelelő öltözetet lehet kiválasztani a babának. Ez segíthet a nevelésben a szülőknek, mégpedig úgy, hogy a gyerekek mindig az időjárás alapján a megfelelő öltözéket válasszák ki maguknak, ne csak a babának.  

Segíti a logika fejlődését, összefüggések felismerését.

Figyelemfelkeltőkoncentrációt fejleszti.

Javítja a kombinációs készséget, rugalmas gondolkodást és a reakció készséget.

finommotorika fejlesztését is segíti, ugyanis apró pontos mozdulatok végzésére sarkall. 

Hogyan lehet vele játszani? 

Egyedül, de akár többen is játszhatják ezeket a lányos öltöztetős játékokat. Remek szórakozási lehetőséget biztosít és a kommunikációs készséget javítja.  

Üljetek le és felváltva mondjatok különböző évszakokat és az a feladat, hogy annak megfelelően válasszatok ruházatot Nita-nak, Lisbeth-nek vagy más babáknak.   

Ideális ajándék ötlet akár névnapra, születésnapra vagy bármikor, ha meg szeretnénk lepni egy leányt. 

Másik fejlesztő játék lehet, hogy eseménynek megfelelően öltöztessétek fel. Mit adnál rájuk, ha színházba mennének? Vagy ha állatkertbe? 

Utazásnál is egyszerűen magaddal viheted. A mágneses változatoknál a ruhák stabilan megállnak a babán, így sosem kell nélkülözni a kedvenc játékot.  

Elérhető nem csak lány figurával, hanem már akár macskával is. A hétköznapi ruhák mellett található történelmi változatban és jelmezekkel egyaránt. 

Előnyök a plüss babákhoz képest 

A lányos öltöztetős játékok lényege, hogy többféle ruha közül lehet válogatni. Más babákhoz képest több változatossággal rendelkezik. A legtöbb játék babához egy ruha jár, így egy idő után unalmassá válhat és kevesebb lehetőség rejlik benne, nem fejleszti a kreativitást és finommotorikát 

Ha kedvet kaptál, nézz körül honlapunkon, tekintsd meg a további lányos öltöztetős játékainkat! Garantált a szórakozás. 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog