Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

Lányos játékok - Játék ajánló lányoknak

A lányos játékok kategóriája nagyon széles skálán mozog. Viszont nem csak babázhatnak, öltöztethetnek, hanem főzhetnek, gyógyíthatnak, sminkelhetnek, hajat formázhatnak vagy bármi egyéb olyan tevékenységet is eljátszhatnak, amiket naponta látnak, tapasztalnak.

 

A főzős játékok lényege például, a lányok megvendégelhetik a családot, barátokat, a plüss állatokat. Rengetegszer láthatják, ahogyan édesanyjuk elkészíti a családnak vagy éppen az érkező vendégeknek az ételeket, süteményeket. Vannak, akik már nagyon kicsi kortól a konyha vendégei, anya segítségei. Ennek mintájára a nekik készített játékokkal ugyanúgy ők is vendégül láthatnak bárkit.
Léteznek ma már kis konyhák, konyhai eszközök, műanyag gyümölcsök, zöldségek, fazekak, kis konyha kendők vagy akár kötények is.  Így aztán lehet szeletelni, kavarni, klopfolni. Mielőtt pedig neki vághatnának a nagy főzésnek, ahogyan anya úgy ők is „elmehetnek” a boltba.
Ma már nem nehéz otthon a gyerek szoba sarkából boltot, konyhát varázsolni. A boltos játék is kifejezetten kedvelt szerepjáték. A pénztárgép, a játékpénzek illetve az árucikkek is beszerezhetők. 
Akár úgy is végig mehetnek a boltban, hogy közben ők is úgy válogatnak, mint a nagyok és tolják a bevásárlókocsit.

A szépítkezés is hozzá tartozik egy lány, nő életéhez. A szép frizura, az igényesen elkészített smink, a gondosan összeválogatott ruha. Mind ezekhez pedig hozzá tartoznak a szép, csillogó ékszerek.
Ma már a gyermekeknek is léteznek pipere készletek, ékszer szettek, amiket ők is használhatnak, vagy éppen hordhatnak a mindennapokban, akárcsak az édesanyjuk.
A kislányokat nagyon is vonzza az édesanya ruhatára, magassarkú cipői, ékszerei, pipere készletei. Nem csoda hát, hogy nekik is készültek gyermek változatban, amik gyerek barátok, nem ártanak és szórakoztatóak.
 

A pipereholmik és az ékszer szettek a szerepjáték alap kellékei. Nem csak a mindennapokat tudják vele újra játszani, hanem kialakíthatják a saját fodrász szalonjukat vagy éppen kozmetikumukat. Kisminkelhetik egymást, vagy éppen elkészíthetik egymás frizuráját.
Nem feltétlenül kell apró sminkkészletre gondolni, amikor a gyermekünk az arcát szeretné kipingálni. Léteznek nagyon szép és változatos színekben arcfestékek és ezeket pótolhatjuk valódi sminkecsetekkel.
Az arcfestékek nem csak jeles eseményeken, de otthon a mindennapokban is nagyszerű játék élményt nyújthatnak a gyermeknek.

A lányok nagyon szeretik a kreatív, egyedi játékokat. Szeretnek alkotni, valami szépet létrehozni. Ideális lehet ilyen esetben a homokkép készítő készlet, amivel egyedi, varázslatosan szép képeket lehet alkotni és a szoba vagy éppen más otthoni helység falát díszíteni. Ajándéknak is tökéletes választás, hiszen sokan szeretik a kézzel készített egyedi ajándékokat, de akár gyermekünk, egy barátnőjét is meglephetjük vele, hogy később majd együtt alkothassanak.
Természetesen nem csak a homokkép készítők vannak. Lehet festéssel, varrással, origamival, filctoll segítségével is képeket készíteni és ezeknek is terveztek megfelelő kreatív játékokat, amik hosszú időre le tudja kötni a gyermekünket és kiválóan fejleszti is a vizuális készséget, a finom motorikát.
Minél több fajta kreatív kép készítőt használunk, annál egyedibbé tudjuk varázsolni a lányunk birodalmát.
Viszont, ha gyermekünk szeret rajzolni és szeretné egyedivé tenni saját készítésű rajzát, akkor bátran tudjuk ajánlani a nyomdákat, amik apró, de igazán édes kis figurákat alkotnak majd a papíron. Nem csak a gyermekek, de a felnőttek szívét is könnyen rabul tudják ejteni.

 

Az írószerek nagyon keresettek, hiszen a szép filctollak, tollak, ceruzák, különleges füzetek vonzzák a lányok tekinteté. Minél jobban csillog, minél egyedibb, annál nagyobb a vonzereje. Sokan még felnőttként is szeretnek rajzolni, alkotni vagy éppen színezni. Mai világunkban léteznek felnőtt színezők is, amik nagyon jó hatással bírnak. A különleges levélpapírok, parti meghívók tökéletesek arra, hogy szép emlékeket hagyjanak maguk után nem csak annak, aki készíti, hanem aki kapja is.
Az egyedi füzetekből később lehetnek barátság füzetek, idézet gyűjtő füzetek vagy éppen titkos kis naplók is.
Ezek a füzetek később is kellemes emlékeket fognak előhozni és akkor is régi fényükben fognak tündökölni. Felidézik majd a boldog gyermekkor egy szakaszát, a barátok rajzait, írásait, amiket emlékül hagytak.
A szép ceruzák és tollak motiválók lehetnek a tanulás terén is, hiszen a gyermek munkaeszköze az iskolában és az óvodában.  Egy kedves madárkás, tündéres ceruza vagy toll nagyobb kedvet ad a munkához és az ehhez tartozó füzet pedig csak a hab lehet a tortán.

A társasjátékok készítői és gyártói is gondoltak a lányokra. Számukra kedvenc mesehőseik szereplésével jöttek létre társasjátékok. Kedves történetek, élmény dús idő, amit a lányok együtt vagy a szülőkkel is játszhatnak.
Ki ne szeretné Elsát? Hófehérkét vagy Minnie egeret esetleg Dórát vagy éppen az összes Disney hercegnőt? Ők az abszolút favoritok a lányok körében. Újra élhetik a meséket, lehetnek ők is a játék hősei, megmentői, de a memóriákat is próbára tehetik. Ki emlékszik jobban? Ki a legbátrabb? Ki a legügyesebb? Számos játék létezik és mindegyik izgalmas pillanatokat rejt magában.


Mi az a játék, amivel igazán rabul lehetne ejteni egy kislány szívét? Mi az, amit csak egy leányzó tud igazán értékelni? Ez az a játék, ami a korabeli leányszobákból nem hiányozhatott. A zene és az ékszerdoboz. Ezek a dobozkák rejthetik akár a legféltettebb kincseket, de lehetnek a szoba ék kövei, miközben lágy hangot játszanak. Az ékszerek gondos tárolása elegáns dobozt kíván, ami már megjelenésével is jelzi, hogy szépségeket rejt magában.
Változatos, egyedi kidolgozások, lágy dallamok. Igazi lányos holmi, ami minden kis szívet rabul ejt.

Az igazi retro, de örökzöld sláger lányos játékok terén a babák. Ahogyan a zenedoboz úgy egy baba sem hiányozhat egy lány gyermek szobájából és játéktárából. Hiszen ő is akar gondoskodni valakiről. Ő is szeretne etetni, ahogyan anya eteti a kistesót.  Tavasszal vagy nyáron pedig igazán lélekemelő, amikor ő is maga előtt tolja babakocsiban a kicsi babáját. Mintát követve játszik és a szülőknek ehhez csak a megfelelő babát kell kiválasztaniuk. Ma már a babákhoz komplett felszerelések is tartoznak. Ilyenek például a babakocsi, a bébi ruhák, a bölcső, pelenkázó, etető, bili. Minden kiegészítő megtalálható, ami egy kicsi babához szükséges.  

A babákból kiindulva pedig meg is érkezünk egy szintén nagyon régi, de igazán közkedvelt játékhoz a babaházhoz. Annak idején, de még most napjainkban is megtalálhatóak egy kis szoba sarkában egy kis ház bebútorozva és kicsiny babákkal beköltöztetve. Nem is gondolnánk, hogy ebben az apró háztartásban micsoda élet zajlik néha. Gyermekünk fantáziája szövi a forgatókönyvet és alakul így ezáltal a kitalált család élete.
A mai babaházak nagyon modernek és mindennel felszereltek. Akár egy több generációs család otthonául is szolgálhat. Mindez rajtunk és gyermekünk gazdag fantáziáján múlik, hogy mi hozható ki belőle.

 

Szemmel látható, hogy a lányok játékai a kor előre haladásával nem csak bővült, de modernizálódottak is. A régi játékok új köntösben ugyan, de még mindig nagy kedvelésnek örvendenek. Viszont már megjelentek újfajta, de annál kreatívabb ás szórakoztató játékok is, illetve a kézműves oldalra is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek. Minden játéknak megvan a maga szerepe és funkciója egy lány gyermek játékában és fejlődésében.