Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap > Blog >

Kreatív játékok lányoknak

Kreatív játékok lányoknak mindenféle formában a JátékfarmonNagyon sok kislány szeret kézműves dolgokat készíteni. Szeretik a kézműves, kreatív játékokat, amiknek a lényege az időtöltés, a szórakozás és nem utolsó sorban az alkotás. Hiszen minden kreatív játék végén valami igazán szép, szívből jövő  alkotás kerekedik. Az ilyen kreatív játékok azok, amik kiemelhetik kislányunk tehetségét akár rajzolásban, varrásban vagy más egyéb olyan kézműves tevékenyégben, amire érdemes majd később nagyobb hangsúlyt fektetni. 

Ékszerkészítés – Minden kislány szereti a szép ékszereket!  Kreatív játékok lányoknak #1.

 

Már az óvodában megfigyelhető, hogy a kislányok mennyire rajonganak a szép karkötőkért, nyakláncokért, gyűrűkért esetleg fülbevalókért. Gyakran előfordul az is, hogy édesanyjuk egy-egy ékszerét felpróbálják és nézegetik magukat a tükörben. Régebben csak a gyöngyfűzés adhatta meg az ékszerkészítés lehetőségét, ma már számos ilyen kreatív játék van a piacon. Színes a kínálat és mindegyik magában hordozza az egyediséget, a különlegességet és az igazán szépet.
Ma már nem csak gyöngyfűzők vannak, hanem kifejezetten olyan ékszerkészítő szettek, amikkel igazán mese szép ékszerek készülhetnek, akár családon belül ajándékba gyermekünk keze által.
Ezekben a készéletekben különleges darabok és medálok is megtalálhatóak, amikkel akár a bolti minőséget is el lehet érni, tehát otthon is minőségi ékszereket készíthetünk. 
Gyermekünk az alkotás során fejlesztheti kreativitását és kibontakoztathatja fantáziáját.

Az ékszerkészítés mellett készülhetnek pom pom készítők által különleges kulcstartók is, amik a szülővel egész nap velük lehet és nagyon szívet melengető ajándék, amire ha bármikor ránéz, mindig eszébe juttathatja imádott gyermekét.

 

Képalkotás – Már nem csak ceruzával és festékkel készült gyönyörű művek! #2.

 

A rajzolás az egyik legismertebb kreatív játék lányoknak, de ahogy az idő halad előre, úgy a rajzolás mellett más, olyan játékok kerülnek a piacra, amik emelik a kép alkotás színvonalát. A kvarc technikával készült képek keresettek.  Egyszerűen elkészíthetőek és varázslatos képeket kaphatunk, amiket bekeretezve nem csak a gyerekszobában rakhatunk ki. Az alap képet mindössze karcolással kell díszíteni és máris kész a remekmű.  Hihetetlen, hogy csupán a karc technikájával milyen csodák hozhatóak létre.
A másik variáció lehet még a homokszórós illetve a csillámporral készített képek. Nagyon egyszerű és akár már a 3 éves korosztály számára is megvásárolhatjuk ajándékként vagy otthoni kreatív játék gyanánt. Az egyszerűsége abból áll, hogy a sablon képekhez adott homokot illetve csillámport a sablon képre kell szórni, a maradékot pedig óvatosan eltávolítani. Csillogó, gyönyörű és szintén otthoni dísznek is tökéletes.  A homok finom és a megmaradt részt a „munka” után nyugodtan visszaönthetjük a tégelybe és később akár pótlapok segítségével újra hasznosíthatjuk őket.  A homok és a csillámpor minden ilyen fajta játékhoz felhasználható, függetlenül a márkától, hiszen az alap sablonok egyformák.
 

A papír, ami  kreatív hajtogatással zsiráf lehet vagy akár egy pingvin – Ilyen az origami #3.

 

Az origami is egy nagyon jó elfoglaltságot biztosít, bár ezt a kreatív játékot lányoknak már inkább az iskolás korosztálynak ajánljuk. Nagyon jó kézügyesség kell hozzá, de akár fejlesztheti a már meglévő tehetséget is. Hogy ha gyermekünknek mennek az egyszerű hajtogatások, akkor mindenféleképpen próbáljuk ki az origami készleteket.
Ma már a papírok nem csak egyszínűek egy ilyen készletben, hanem mintásak is, így a nagyon jól összehajtott figura különleges kinézetben pompázhat a vitrin polcain. Nagyon jól fejleszti a koncentrációt, a figyelmet és türelemre is nevel. Gyermekünknek nagyon kell figyelnie, hogy pontosan úgy hajtsa a lapokat, hogy azok végül kiadják a megfelelő formát.  A papírból készült kreatív figurák mindenkit elkápráztatnak, hiszen mindössze csak papír kell hozzá és mégis nagyszerű dolgokat tud eredményezni.

 

Kreatív játékok lányoknak a Játékfarmon, homokképSzappan és gyertya – Ti is megoldhatjátok otthon! Kreatív játékok lányoknak #4. 
 

Térjünk el egy kicsit a megszokottól. Az otthoni kreatív játék lányoknak nem csak origamiból, festésből, gyurmázásból állhat, hanem akár szappant és gyertyát is készíthetünk. Rendelkezésre állnak nem csak kézműves boltokban, hanem játékboltokban is ilyen készletek. Ezek megvásárlásával teljesen új színt vihetünk a kézművesedéssel töltött időbe otthon. A gyermekünknek is teljesen új világot tudunk megnyitni ezáltal és ezáltal megmutathatjuk neki azt is, hogy érdemes néha nagyobb térlátással figyelni a világunkat.  A szappankészítés vagy akár a gyertyaöntés játékosan valóban nagyon jó mókának számít.

Remélem, hogy a fent megírtak meghozták vagy éppen fokozták a kedveteket ahhoz, hogy otthon együtt alkossatok. Mint látjátok, nagyon sok variáció létezik. Nézzetek szét és próbáljatok ki új dolgokat!

Még több kreatív játék

  • kreatív játékok lányoknak
  • játékok lányoknak
  • kreativ játék lányoknak
  • kreatív játék
  • kézműves játékok lányoknak
  • kreatív játékok gyerekeknek
  • kreatív játékok
  • kreatív játékok lányoknak 10 éves kortól
  • kreatív készlet lányoknak
  • kreatív szett lányoknak

kreativitás fejlesztése játszással és játékok segítségével