Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap > Blog >

Beszélgessünk, kérlek! – Kommunikációs társasjátékok

Napjainkban maga a beszéd, a beszélgetés és úgy maga a kommunikáció nagyon visszaesett.  Mit értek ez alatt? A kommunikációink a környezetünkkel nagyon nagy százalékban korlátozódik csak egy kis chat ablakra és kikoptak a személyes beszélgetések és találkozások. A beszéd nagyon fontos, a beszélgetés pedig főleg. A nyílt és őszinte kommunikáció nem egy parányi ablak emojikon figurákkal tűzdelve jön létre.


Hogyan tud ebben segíteni egy kommunikációs társasjáték?

Egyszerűen és nagyszerűen. A társasjátékok mindig is összehozták a családot, a baráti társaságokat és különböző közösségeket. A játék kézzel fogható volt, alig néhány centire ültünk egymástól. Hallottuk egymás hangját, láttuk az arcokat. Itt valóban létrejött egy találkozás, egy érintkezési forma, ami a mai világban már alig van meg.

Már nem csak a régi klasszikus társasjátékok vannak a piacon ezt nem szabad elfelejteni. Léteznek már kommunikációs társasjátékok, amik valóban a beszélgetésre épülnek. Tehát fontos, hogy kommunikáljunk egymással játék közben.  Nem szabadna hagyni, hogy a modern világ teljesen elsodorjon bennünket vagy akár a gyermekinket. Nem szabad, hogy a következő mondatok elhangozzanak:

- Ilyen a mai világ!

- Ez a mai kor!

- Ma már ez a szokás!

- Ma már senki nem társasozik, mindenki a gépen ( számítógép, laptop), tábla gépen, telefonon játszik!

Pedig ez nem így van. Vannak társasjáték klubbok vannak még olyan emberek, akik ezt igénylik és bebizonyítják közösségeikkel, hogy játszani testközelben igen is jó dolog, menő és izgalmas.

 

 

Kommunikációs játékMutatjuk, hogy melyek azok a társasjátékok, amelyek a kommunikációra épülve nagyszerű élményeket tudnak nyújtani.

 

Dixit

 

A mai kor klasszikusa, az örök kedvenc és sláger, amire mindenki rákattan, ha egyszer is kipróbálta. A kártyák grafikája mesébe illő, csodálatosan illusztrált. Minden játékban van egy ember, aki a mesélő. Egyetlen kártyát rak le a játéktér közepére és mond róla egy szót. Ezután mindenki választ a saját lapjai közül egy olyan kártyát, ami a szóval összeköthető. A kevert kártyák közül pedig ki kell választani, hogy melyik lehetett a mesélő lapja.
A kártyák egy elvont, de annál mesésebb világba repítik a játékosokat. A játék bővíthető, így az élmény egyre jobban fokozható.

 

Mysterium

 

Rejtélyes gyilkosság történt egy kastélyban, ahol egy komornyik volt az áldozat. Médiumok ülnek össze a kúriában, hogy a szellem által adott üzenetek segítségével kiderüljön, hogy ki, hol és mivel ölte meg a szellemet. Viszont a történet nem ilyen egyszerű. A médiumoknak mindössze 7 órájuk ( 7 kör a játékban), hogy megoldják a rejtélyt, különben az élő és szellemvilág közti út megszűnik és a szellem soha nem tudja elmondani, hogy mi történt vele azon a végzetes éjszakán.
A játék kooperatív, amely azt jelenti, hogy együtt egy csapatként kell dolgoznotok. Meg kell beszéljétek, hogy mire utalhat egy –egy álom kártya. Egymásra számíthattok csak!

 

Relativity

 

Kommunkációs társasjátékok RelativityEgyetlen pszichológiai játéktól sem kell megijedni, hiszen nem az ördögtől való játékok. Nem egy terápiának kell felfogni, mert sok minden kihozható belőle, ez csak a játékosoktól függ. A Relativity egy nagyon jó beszélgetős társasjáték, amit bátran ajánlunk baráti társaságoknak is. Soha nem lehet tudni, hogy ki hogyan lát minket vagy éppen mi mit látunk önmagunk lelki tükrében. Ne feledjétek, hogy egy ilyen játékban semmi sem kötelező minden a játékosok igényei szerint zajlik!
Mindenki kap 5 db kártyát, amelyen szavak találhatóak. A két dobókocka összege pedig adja a feladatot. Minden számhoz tartozik a táblán egy feladat, amit végre kell hajtani vagy egyénileg, vagy csapatban. A lényeg a szavakon van :)
Számos társasjáték van még, ami a kommunikációra épül, de nem kell feltétlenül csak kommunikációs társasjátékot választani. Egy jó kártya parti vagy bármilyen társasjáték képes beszélgetést beindítani és szuper hangulatot varázsolni.

A beszélgetések összehozzák az embereket, közelebb kerülhetünk egymáshoz, megismerhetjük egymást jobban vagy éppen önmagunkat is. 

Összes kommunkációs, beszélgetős társasjáték