Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

Játékbemutató - Small World

világ kicsi, kibírhatatlan a szomszéd… Neked is kicsi lenne, ha kommandós varázslókkal, kereskedő orkokkal, repülő óriásokkal és diplomata élőholtakkal kellene osztoznod rajta. De ebben az ízig-vérig stratégiai játékban ez a sors jut mindnyájunknak. Meg kell harcolnunk minden centi földért.

Small World-öt győzelmi érmékre játsszuk, akinek a legtöbb van az utolsó forduló végén a kicsiny világ hatalmas királya lesz, ja és a játékot is megnyeri. 

 

Jó-jó de, hogy szerezhetek ilyet, területeket elfoglalásával, nép és képesség bónuszokkal. Egy terület elfoglalásához 2 egységlapkára van szükséged, +1-re minden egyes zavaró kartonlapka után, ilyenek lehetnek a hegységek, az ellenfeledett törzsek vagy más egységlapkák.

Az előkészületek során 6 nép és különleges képesség kombináció kerül fel az asztalra, ezek közül válassz egyet. Néhány kombó sokkal erősebb, mint a többi, de szerencsére nem kell beérned az első variációval, tegyél minden kombóra egy érmét, míg el nem jutsz a kívánt faj-képesség együtteshez. (aki olyan párisítást választ, amin van érme az éremét is megkapja) A képesség és a nép meghatározza hány egységlapkával indíthatod a hóditásod. Először a térkép széléről vagy vízpartról indulhatsz, utána pedig szomszédos mezőket hódíthatsz meg a fent leírt módon. Ha az utolsó területhez nincs elég lapkád, dobj az erősítéskockával, hátha megsegít Fortuna és sikeres lesz a hódítás. Ez az egyetlen része a játéknak ahol a szerencse dönthet. Ez után nincs más hátra, mint átszervezni a védelmed az egységlapkák átpakolásával, és begyűjteni a győzelmi érméket.

 

Ha úgy érzed elfogyott a kakaó ebből a népből: nincs elég lapkád hatásos offenzíva indítására, akkor itt az idő a hanyatlásra. Minden területeden csak 1 lapka marad és le kell fordítanod a fakó oldalára, érméket ebben a körben is kapsz. A következő kör pedig egy új feltörekvő néppel kezdheted. Jó tanács: ne ragaszkodj túlságosan az aktív népedhez wink .

 
 

A Small World minden, ami a rizikó szeretne lenne: egy zseniális területfoglalós stratégiai játék és még szórakoztató is. A társasnak nagyon jó humora van a grafika miatt és a hihetetlen kombinációk miatt is. Például: képzeld el a zöld virsli ujjú buta orkot, amint épp az alkimista laborában titrál és pakolgatja a kémcsöveket… 

Mivel a népek és képességek véletlenszerűen sorsolódnak minden játékban kimeríthetetlen a lehetőségek tárháza, az előre meghatározott fordulók miatt nem húzódik el a játék. És 2-3-4-5 játékosra külön térképünk van, hogy a világ mindig elég kicsi legyen a konfliktushoz. Minden háztartásban ott a helye.Jó játékot!

 

  a kartongyík

Tartalomhoz tartozó címkék: blog társasjáték kartongyík