Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

Gyerekjáték – Mit is jelent együtt és külön játszani!

Gyerekjátékok – Mit is jelent együtt és külön játszani! A mai kor szüleinek széles tárház teszi lehetővé, hogy gyermekeik különféle játékokkal játszanak. A gyerekjátékok már nem csak a babákban és lovas katonákban fulladnak ki. Egy szülő, akár gyermeke személyiségéhez megfelelő játékot is választhat. A gyermek életében nagyon fontos, hogy ne csak egyedül, de együtt, a szülővel is játszhasson. 

A játék fokozatosan köti le a gyermek figyelmét. Van, hogy csak percekig, máskor pedig akár órákig is képes lehet bármivel elfoglalnia magát. Fontos figyelni szülőként arra, hogy gyermekünk ne csak egyedül, hanem velünk is töltsön ilyenkor időt. Az együtt való játék során nagyon sok féle társas szituációt elsajátíthat csemeténk.
Megtanulhat osztozni, nyerni, veszíteni, hogy nem csak ő, hanem akár más illetve kortársa is irányíthatja a játékot.
A különféle szerepjátékoknak köszönhetően a társadalomban való helyes viselkedést is elsajátíthatják.

Tökéletes lehet ilyenkor a boltos, orvos, iskolás, óvodás szerepjáték, vagy akár a klasszikus papás-mamás. Sok szerepjátékot itt találhatsz: Gyerekjáték, szerepjátékok
Rengeteg gyerekjátékot is megvásárolhatunk ezekhez a játékokhoz kellékként. Léteznek ma már babakonyhák teljes felszereltséggel, orvosi táskák, babakocsik, babák, jelmezek, amikkel még színesebbé tehetjük a szerepjátékot gyermekünk számára. A közös szerepátkok során, akár sokat tanulhatunk a gyermek személyiségéről. Nem csak a szerepjátékok, hanem a korosztályának megfelelő társasjátékok segítségével is kellemes családi délutánokat, esős napokat tehetünk még színesebbé. A szabadban való játszás pedig rengeteg közös élménnyel gazdagíthat bennünket. Óvodai, fejlesztő és szabadtéri játékokat itt találsz: https://www.jatekfarm.hu/fejleszto-jatekok-79

Gyerekjátékok.Játék egyedül, egyedül játszható gyerekjátékokHogy miért jó az, ha a gyermek nem csak velünk, hanem egyedül is játszik?

Nem feltétlenül azt kell ilyenkor éreznünk, hogy a gyermekünk inkább tölti külön az idejét tőlünk, hogy nincs ránk szüksége ahhoz, hogy jól érezze magát. Az egyedüli játék tökéletes arra, hogy megtanulja lefoglalni magát, ha mi éppen nem érünk rá vagy a társai, testvérei más játékot választanak.
Ilyenkor szabadjára engedheti a fantáziáját, szabad teret kap a kreativitás, ami nagyon fontos a gyermek személyiségfejlődésében. A plüss játékok ilyenkor felvehetik a közönség szerepét, tanítványok, óvodai csoportok lehetnek vagy egy teadélután fontos meghívottjai. A vasalóból hirtelen telefon, a babakocsiból bevásárlókosár lesz. A tálból a kalap, a furulyából kard. Ezek mind arra utalnak, hogy ha ezek a játékok nincsenek meg teljes valójukban, a fantáziájának köszönhetően tudja őket helyettesíteni.

Mind a közös és az egyedül végzett játéktevékenység jótékonyan hat rá. Mindegyik formának köszönhetően tanul, fejlődik, és közben jól szórakozik és nem utolsó sorban a családi kötődés is erősödik. Egyedül játszható játékok, társasjátékokat itt találsz: https://www.jatekfarm.hu/logikai-fejtoro-tarsasjatekok

A televízió, a mobiltelefon és a táblagépek is szórakoztathatják, de a valódi játék az melynek során megismerheti önmagát, ami valódi kikapcsolódást és örömforrást jelent.