Barion Pixel
Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap > Blog >

Fejlesztő játékok gyerekeknek

Fejlesztő játékok gyerekeknek a JátékfarmonBár ma már nagyon sok társasjáték és kártyajáték áll rendelkezésünkre, amik nem csak a szórakozást biztosítják, hanem a tanulásban is nagy segítségünkre lehetnek. A mai világban viszont már vannak olyan fejlesztő játékok gyerekeknek, amik speciálisan a fejlesztésre, tanulásra összpontosítanak, de közben maga a játék is megmarad.

Hozzuk közelebb a világunkat! – Fejlesztő játékok gyerekeknek#1.
 

A környezetünk megismerése nagyon fontos. Gyermekünk, ahogy cseperedik, úgy nyit jobban a világ felé, ami körül veszi. Ezért hát egy olyan termék család került a piacra, ami fejlesztő játék gyerekeknek, de közben játékos és egyben nagyon mulattató is. A „Játszva megismerjük..” társasjáték szuper választás lehet. Mire gondolunk? Játszva megismerjükk a vadon élő állatokat, Játszva megismerjük az évszakokat, Játszva megismerjük a számokat. Amiket most felsoroltunk ezek mind egy- egy játék nevei.

Miben segítenek a fejlesztő játékok?

Egyszerű kirakós játék, amelynek a szabálya könnyen tanulható már 2 éves kortól is. A kirakózás során gyermekünk közelebb kerül az őt körülvevő világhoz. Megtanulja milyen állatok élnek vadon, megtanulja, hogy milyen évszakokból áll egy év milyen sajátosságaik vannak. Megismeri a számok és betűk világát illetve a színeket és a formákat.
Iskola előtt kiváló választás lehet, hiszen nagy segítséget nyújthat az alapok megismerésében, megtanulásában a játékos „feladatok” során.

 

Hármas ultra bogárvizsgáló

Nem csak nyáron, de az év bármely szakaszában tehetünk egy kellemes kirándulást az erődben. A legkisebb korosztály élénk figyelemmel kíséri az erdő élő világát. Ebből kiindulva nyugodtan beszerezhetjük a hármas ultra bogár vizsgálót, amely nagyszerű társ lehet egy-egy kirándulás alakalmával.
Ez a fejlesztő játék a gyerekek számára hatalmas élményt nyújthat, hiszen többszörös nagyításban, már-már test közelből figyelhetik meg a kedvenc bogarukat. Megszámolhatják hány lába van, vannak e szemei, vagy éppen hogyan épül fel a teste.
Ez hihetetlen élményt nyújthat, hiszen a környezet megismerése ilyen szemszögből egy gyermek számára fantasztikus lehet.

 

Szocializáció fejlesztése  - Fejlesztő játékok gyerekeknek#2.

 

Önállóság fejlesztő játékÖnállóság és felelősség – mágneses tábla.

Ez a fejlesztő játék nagyszerű választásnak bizonyulhat, amikor éppen azt próbáljuk gyermekünknek megtanítani, hogyan épül fel egy napi rutin. Nagyban hozzá járul ahhoz, hogy gyermekünk önállóan és lelki ismeretesen végezze el a napi feladatokat. De nem csak ebben adhat nekünk segítséget! A megfelelő higiéniai szokások kialakításában, a jó modor és a helyes magatartás tanulásában is kiváló mesterük lehet!
Hétvégén pedig könnyen összegezhetjük, hogy gyermekünk a hét folyamán milyen sikereket ért el vagy éppen miben kell még fejlődnie.
Ez a fejlesztő játék gyerekeknek minden háztartásban nagy segítséget nyújthat, hiszen ezek a területek, amelyekben a fejlesztést segíti nagyon fontosak.

 

Fejlesztő játékok gyerekeknek  nagy mennyiségben a JátékfarmonKisbaba lottó

A testvér érkezése óriási változást hoz minden családban. Egy új jövevény érkezik, s ez minden leendő testvért lázba hoz vagy éppen kissé félelemmel tölti el. Ez a játék segíti minket felnőtteket, hogy gyermekünkkel könnyedén beszélgetni tudjunk az új családtag érkezéséről. A játék során megbeszélhetjük, hogy milyen egy kis baba, milyen a gondozása, milyenek az igényei és hogyan kell vele megfelelően bánni.
Gyermekünknek pedig lehetősége nyílik a játék során, hogy minden benne megfogalmazódó kérdést feltehessen, és azokra választ kapjon. Ezáltal máris teremtődik egy kapcsolat közte és leendő kistestvére között.

 

Figyelem és emlékezet – Fejlesztő játékok gyerekeknek #3.
 

My Fantasy kreatív kártya

Minden gyermek szobájában ott lapul egy memória kártyajáték. Ez a kártyajáték, azonban nagyon különleges, hiszen nem megadott képekkel dolgozunk, hanem mi magunk, a saját kreativitásunk által hozhatunk létre testhez álló memória játékot. Gyermekünk akár maga választhatja meg a tematikát, de nem csak az óvodások számára kiváló, hanem az iskolások részére is. Kerülhetnek a kártyákra, szavak, számok, színek és formák.  Így segíthet a szótanulásban vagy akár a matematikában is.
Viszont nem kell megijednünk, ha nem vagyunk jók a rajzolásban. A kártyákra könnyen ragaszthatunk akár nyomtatott képeket is, így pedig aztán végleg egyedi, saját gyártású memória kártyánk lehet. A játék során pedig fejlődik a memória, az emlékezet és nem utolsó sorban a kreativitás és a képzelet is.

 

Fejlesztő játék gyermeknek Miniland párosítóMiniland párosító játék

Szuper és egyszerű fejlesztő játék gyerekeknek. A játék egy keretet tartalmaz, amibe 12, különböző tematikájú feladatlapot helyezhetünk.  A feladatlapokon lévő ábrák szépen kidolgozottak, így könnyen felkelthetik gyermekünk érdeklődését.
A játék során egy feladatlapot a keretbe helyezünk, gyermekünk feladata pedig az, hogy megtalálja az összes párt, ami a keretben el lett rejtve.  Ha éppen nem egyedül, hanem többen játszanak, akkor akár egy izgalmas gyorsasági játék is kerekedhet a párosító játékunkból.

Ezek persze csak ízelítők mind abból, amit még ajánlani tudunk. Üzletünkben fejlesztő pedagógus által összeválogatott fejlesztő játékok széles tárházát tudjuk adni mindazoknak, akik valamilyen területen fejleszteni vagy éppen segíteni szeretnék gyermeküket.  Várunk benneteket szeretettel!

Fejlesztő játék kategóriáink:

Fejlesztő játékok https://www.jatekfarm.hu/fejleszto-jatekok-79
Környezetünk megismerése fejlesztő játékok https://www.jatekfarm.hu/kornyezetunk-megismerese-135
Anyanyelvi és Idegennyelvi fejlesztő játékok https://www.jatekfarm.hu/fejleszto-anyanyelvibeszedfejlesztes-80
Érzelmi és akarati élet fejlesztő játékok https://www.jatekfarm.hu/fejleszto-erzelmi-akarati-elet-81
Gondolkodási műveletek fejlesztő játékok https://www.jatekfarm.hu/fejleszto-gondolkodasi-muveletek-82
Diszlexia fejlesztő játékok https://www.jatekfarm.hu/fejleszto-diszlexia-83
Térbeli tájékozódás fejlesztő játékok https://www.jatekfarm.hu/fejleszto-iranyok-a-terben-84
Szocializáció fejlesztő játékok https://www.jatekfarm.hu/fejleszto-szocializacio-85
Finommotorika fejlesztő játékok https://www.jatekfarm.hu/fejleszto-finommotorika-86
Érzékelés észlelés fejlesztő játékok https://www.jatekfarm.hu/fejleszto-erzekeles-eszleles-87
Síkbeli tájékozódás fejlesztő játékok https://www.jatekfarm.hu/fejleszto-iranyok-a-sikban-88
Szem kéz koordináció fejlesztő játékok https://www.jatekfarm.hu/fejleszto-szem-kez-koordinacio-89
Képzelet fejlesztése fejlesztő játékok https://www.jatekfarm.hu/kepzelet-90
Figyelem és emlékezet fejlesztő játékok https://www.jatekfarm.hu/fejleszto-jatekok-79/fejleszto-figyelem-92
Szerepjátékok https://www.jatekfarm.hu/fejleszto-jatekok-79/szerepjatek-95
Mozgásfejlesztő játékok, eszközök https://www.jatekfarm.hu/fejleszto-jatekok-79/mozgasfejlesztes
Winther mozgásfejlesztő eszközök, járművek https://www.jatekfarm.hu/fejleszto-jatekok-79/mozgasfejleszto-jarmu
Tudományos játékok https://www.jatekfarm.hu/tudomanyos-jatekok
LÜK és LOGICO fejlesztő füzetek https://www.jatekfarm.hu/luk-logico-fuzetek