Oldalunkon is haszálunk cookie-kat a szolgáltatásaink biztosításához. Info.
Termékek Menü

A pszichológiai játékok már otthon is megállják a helyüket

Relativity pszichológiai társasjáték a JátékfarmonEgyre több pszichológiai témájú játék jelenik meg a piacon és egyre nagyobb rá a kereslet. A társadalom kezd megérni arra, hogy szeressen és merjen vele játszani. Nem csak a gyerekek, hanem a felnőtteknek is ajánlott ezeket a játékokat kipróbálni! 

Valóban azt tapasztaljuk, hogy nagyon sokan keresnek pszichológiai, kommunikációs társasjátékokat. Ezek a játékok nagyon sokat tudnak segíteni, miközben kellemes perceket is okoznak. Természetesen nehéz belevágni egyes embereknek, hiszen ezek a játékok akár egy görbe tükörként is szolgálhatnak nekünk, amibe valljuk be, nem könnyű belenézni. Viszont érdemes és merni kell! Sokat megtudhatunk önmagunkról, másokról és a kapcsolatainkról is!

 

Mit ajánlunk kipróbálásra?

 

Identity

 

Az Identity egy nagyon jó kapcsolat építő, ismerkedő, lélekbúvár társasjáték. A mente nagyon egyszerű és a játéknak az a plusz pozitívuma, hogy a játékon kívül is adhat feladatokat, ha vállaljuk. A játéknak van egy őrzője is, aki nem veszt rész aktívan a játékban, csupán a megfigyelője, akinek az a feladata, hogy a játék nyugodt hangnemben, egymásra figyelve haladjon.  A játék közben kérdésekre kell válaszolnunk illetve feladatokat megoldanunk. Fontos, hogy a játék menete alatt egymásra figyeljünk!
Nagyon jó iskolákba, csapat építő tréningekre, otthonra!

 

 

Relativity

 

A Relativity kifejezetten felnőtteknek készült társasjáték. A játékban adott egy tábla és 4 kártya pakli. A kártyákon szerepelnek jó és rossz szavak is, amiket a táblán szereplő feladatok alapján kell felhasználnunk. Egyetlen szó felébreszthet bennünk pozitív vagy negatív érzéseket. A játék során magunkról, egymásról vagy éppen élményekről kell őszintén beszámolnunk. A szavaknak ereje van és ez a játék a tökéletes példa rá.

 

 

Phix pszichologiai társasjáték a JátékfarmonÉrzelmek birodalma

 

Az Érzelmek birodalma egy kooperatív családi társajáték, amelybe a gyerekek is belevonhatók. A játék lényege az érzelmeken van. A táblán a Kiszolgáltatottság völgyétől indulunk és a Bizalom várába kell elérnünk.
Utunk során feladatunk, hogy az általunk utunkba került érzelmi megállókon beszélgessünk, megnyíljunk és meghallgassuk egymást. Gyermekeink néha nem beszélnek arról, hogy mi történik velük az iskolában így ez a játék tökéletes lehet arra is, hogy az eddig el nem mesélt dolgok végre napvilágot lássanak.

 

Phix


 

A Phix kifejezetten a kamaszkort segíti a szülőknek, gyerekeknek és az egész családnak. Ez egy pszichológus által kidolgozott, összetett, de nagyon egyszerűen játszható társasjáték.  Témaköröket ölel fel mind a fiúk és lányok körében. A két nem külön-külön van megjelenítve, hiszen egy kamasz lánynak és fiúnak vannak a kamaszkor eljövetelével eltérő problémái. A játék jó hangulatot teremt, beszélgetéseket indít be és erősíti a szülő-gyermek kapcsolatot.


Szeretnénk leszögezni, hogy a társasjátékok ma már nem csak szórakozásra készülnek, hanem fejlesztésre is, önismeretre is nagyon jók és arra is, hogy a kapcsolatainkat jobban megismerjük, illetve közelebb kerüljünk egymáshoz. Ezek a társasjátékok pontosan arra lettek kitalálva, hogy fejlődjünk, hogy foglalkozzunk az érzéseinkkel, figyeljünk oda mások érzéseire és fektessünk nagyobb hangsúlyt az önismeretre. Társak abban, hogy a gyermekeinkhez is megtaláljuk az utat a kamaszkor viharos időszakaiban és olyan kapcsolatot alakítsunk ki, ami szeretet teljes és maximális bizalmon alapul. 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog